Blog

Grim Sleeper (Lonnie David Franklin Jr.) Kimdir?

Grim Sleeper (Uyuyan Felaket), Amerika'da hüküm giymiş seri katil Lonnie David Franklin Jr.'in takma adıdır. 1985 ile 2007 yılları arasında 10 kesinleşmiş cinayet ve 1 cinayete teşebbüs olayından suçlu bulunan Lonnie David Franklin Jr.'a "Grim Sleeper (Uyuyan Felaket)" isminin koyulmasının nedeni, cinayetlerine 1988 ile 2002 arasında yaklaşık 14 yıl ara vermesinden dolayıdır.

Temmuz 2010'da Franklin bir şüpheli olarak tutuklandı ve çok gecikmeden davasına Şubat 2016'da başlandı. 5 Mayıs 2016'da jüri onu dokuz kadını ve bir genç kızı öldürmekten suçlu buldu. Haziran 2016'da, jüri ölüm cezası almasını istedi ve 10 Ağustos 2016'da, Los Angeles Yüksek Mahkemesi, kararda adı geçen on kurbanın her biri için onu ölüm cezasına çarptırdı.

Lonnie Franklin Jr. 30 Ağustos 1952'de doğdu. Güney Los Angeles, Kaliforniya'da büyüdü. Evli ve iki çocuğu vardı. 24 Temmuz 1975'te ABD Ordusunda görev yapmasının ardından terhis oldu.

Franklin'in sabıka kaydı 1989'a dayanıyor. İki hırsızlık suçundan, bir kez yaralama suçundan ve bir defa da kötü muameleden suçlu bulundu. Hırsızlık suçlarından biri için hapiste yattı.

Soruşturma

Polis, Los Angeles, Kaliforniya'daki sokaklarda ve çöplüklerde birkaç ölü kadın cesedi bulduktan sonra, 1980'lerin ortasında, Los Angeles Polis Teşkilatı "Güneydeki Katil (Southside Slayer)" diye isimlendirdikleri katilin cinayetlerini araştırmaya başladı.

Bu suçlar 23 Eylül 1985'te halka duyuruldu. Sonunda, Los Angeles Polis Teşkilatı ve Şerif'in dedektifleri birkaç seri katilin kadınları öldürdüğünü fark etti ve dedektiflerin hangi cinayetlerin hangi katille bağlantılı olduğuna karar vermeleri çok zor bir durum haline geldi.

O yıllarda işlenen kadın cinayetleri arasında:

  • 4 hayat kadınını boğarak öldüren Louis Craine, 29 Mayıs 1987 yılında tutuklandı.
  • 2'si çocuk en az 10 kişiyi öldüren Daniel Lee Sieber, seri cinayet, tecavüz ve soygun suçlarından 4 Eylül 1986 yılında tutuklandı.
  • "60 Otoban Katili (60 Freeway Killer)" ismi verilen ve 9 kişiyi öldüren Ivan Hill, 1994 yılında silahlı soygun suçundan hapse girdi ve 2003 yılında DNA incelemesi sonucunda aynı zamanda en az 9 kişiyi öldüren "60 Otoban Katili" katili olduğu sonucuna varıldı ve seri cinayet, tecavüz ve soygun suçlarından yeniden suçlu bulundu.
  • Michael Hughes, 4 kadını tecavüz edip öldürmek ve en az 4 kadına tecavüz etmek suçlarından Aralık 1993 yılında tutuklandı.

O dönemde işlenen ve polisin Grim Sleeper (Uyuyan Felaket) ismini vererek aradıkları katilin cinayetlerini araştırırken bu kadınların arasında Louis Craine ve Daniel Lee Siebert'in her birinin en az iki cinayeti, Ivan Hill ve Michael Hughes'ın her birinin en az bir cinayeti olduğu sonucuna vardı.

Grim Sleeper (Uyuyan Felaket) ismi verilen seri katilin cinayet serisi 1985 yılında başladı. 29 yaşındaki Debra Jackson, kokteyl garsonu arkadaşını ziyaret ettikten sonra bir otobüse binmeye gitti ve bir daha haber alınamadı. Cesedi üç gün sonra göğsüne üç kurşun sıkılmış halde bulundu.

1985 yılında 1, 1986 yılında 2, 1987 yılında 3, 1988 yılında 2 cinayetin ardından 20 Kasım 1988 yılında "Enietra Margette Washington" saldırısını gerçekleştirdi. Enietra bu saldırıdan canlı olarak kurtulmayı başardı. Katil 2002 yılına kadar yani 14 yıl suskunluğa geçti. Bundan suskunluk döneminden dolayı kendisine Grim Sleeper (Uyuyan Felaket) ismi verildi.

2002 yılında 1 kişiyi, 2003 yılında 1 kişiyi ve en son olarak 1 Ocak 2007 yılında 25 yaşındaki Janecia Peters arkadan vuruldu ve cesedi çöplükte bulundu.

1 Ocak 2007 yılında 25 yaşındaki Janecia Peters öldürülmesiyle birlikte olay yerinden alınan DNA örneği sonucunda, daha önce işlenmiş olan en az 11 cinayetin, bu cinayetle bağlantılı olduğu sonucuna varıldı. Bu sonucun ardından hem Janecia Peters cinayetinin çözülmesi için hemde en az 11 kişiyi öldüren ve yaklaşık 22 yıldır yakalanamayan seri katilin yakalanması için 800 kişilik bir ekip oluşturuldu.

Dört aylık bir soruşturmanın ardından, LA Weekly gazetesinde görev yapan Araştırmacı Gazeteci Christine Pelisek, gizli görev olarak araştırma yapan 800 kişilik bir ekibin haberini yaptı.

Pelisek, yaptığı haberde yapılan araştırmanın Peters'ın öldürülmesinin 23 yıl öncesine dayanan bir cinayet serisine bağlanmasını, Başkan Antonio Villaraigosa ve Polis Şefi William Bratton katilin varlığına sessiz kalmasını konu ediyordu.

Belediye başkanı ve Polis şefi asla bir basın açıklaması yayınlamadı ya da Güney Los Angeles halkına katilin devam eden cinayetleri konusu hakkında bilgi vermedi. Bu haberin yapılmasının ardından kızlarını kayıp olarak arayan bir çok aile çocuklarının seri katil kurbanı olduğunu düşünmeye başladı.

Mart 2009'da LA Weekly gazetesinde görev yapan Araştırmacı Gazeteci Christine Pelisek, Grim Sleeper'ın saldırılarından tek kurtulan Enietra Washington ile kapsamlı bir röportaj yaptı.

Röportajda Enietra Washington, yaşadığı olayı ve katili şöyle anlatıyordu;

19 Kasım 1988 gecesi Los Angeles sokaklarında 30'lu yaşlarda siyah bir adam yanıma yaklaştı. Düzgün giyinimli birisiydi. Zeki ama anti-sosyal birisine benziyordu. Haki pantolonunun içine soktuğu bir siyah polo gömlek giyiyordu. İnce, temiz, kibar ve bakımlı Afrikalı-Amerikalı bir adamdı. Kaputun üzerinde beyaz bir yarış şeridi olan turuncu bir Ford Pinto'ya sahipti. "Hot Wheels"in oyuncak arabasına benziyordu. Bana bir gezinti teklif etti. Onu reddettikten sonra, bana dedi ki, 'Siyah kadınlarda yanlış olan budur. Sen, neden bahsettiğimi biliyorsun." Çok ısrarcı davranıyordu. Daha sonra bazı şakalar yaptıktan sonra arabasına binmeye karar verdim. Arabasının iç kısmı oldukça etkileyiciydi. Vitesi çok değişik bir yapıya sahipti. Döşemeler beyaz elmas desenliydi. Arabaya bindikten sonra bir partiden bahsetti ve gelip gelemeyeceğimi sordu. Bende kabul ettim. Daha sonra amcasının evinde kısa bir süre durması gerektiğini söyledi. Spor arabasıyla evlerin olduğu sokaklardan gidiyorduk. Sonra tabela olmayan bir sokağa girdi. İlk bakışta kibar bir yabancı izlenimi bırakan adam hardal renkli bir evin önüne park etti. Evin yanında bir apartman ve oto tamirhane vardı. Çitlerden görünmeyen bir eve doğru yürüdü ve kapıda kısaca birisiyle konuştuktan sonra 10 dakika içinde geri geldi. Arabaya döndüğünde tuhaf davranmaya başladı. Beni onu izlemekle suçladı ve bana başka bir kadının ismiyle seslendi. Bana "Brenda" diye seslenmişti bende ona "Bu benim adım değil" şeklinde cevap verdim. Bunun ardından bir süre ürkütücü bir sessizlik oldu. Aniden Pinto'nun sürücü tarafında bir cebinden küçük bir tabanca çekti ve konutların arasında ilerlerken beni göğsümden vurdu. Bunun ardından adamla mücadele etmeye ve onunla tartışmaya başladım. Beni hastaneye götürmesi için yalvarıyordum ama o bunu yapamayacağını söyledi. Bir süre sonra bayılmışım ve bir Polaroid kameranın flaş ışığının yüzüme vurduğunu hatırlıyorum o zaman gözlerimi hafif şekilde açtım. Adam beni taciz ediyordu ve bu sırada resmimi çekmişti. Bilincim biraz daha yerine gelince aracın içinden hızla kendimi dışarıya attım ve zorda olsa oradan uzaklaşmayı başarıp hemen bir ambulans çağırdım.

Ağustos 2008'in sonlarında La Weekly gazetesi, tek başına hayatta kalmayı başaran Enietra Washington'ın hikayesini ve Grim Sleeper'ın cinayetleri hakkında bilgileri içeren geniş bir yazı yayınladı.

Yapılan baskılar ve oluşan talep karşısında polis şefi William Bratton'un yardımcısı davanın üzerine yorum yapmak için fazla meşgul olduğunu söylemekle yetindi.

2008 yılının sonlarına doğru Los Angeles'taki yetkililer, son yirmi yıl içinde en az on kadın ve iki adamın cinayete kurban gitmesinden sorumlu seri katili yakalamak için başına 500.000 dolar ödül koyduklarını açıkladı.

1 Kasım 2008'de Amerika'nın "En Çok Arananlar" adlı televizyon programında "Grim Sleeper" ile ilgili bir hikaye yayınlandı. Program, katilin büyük ihtimalle siyah bir erkek olduğunu, ancak her ihtimalin değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

25 Şubat 2009 tarihinde Polis Şefi William Bratton, LA Weekly gazetesinde yer alan ve "Grim Sleeper" takma adının verildiği katil ve dava hakkında ilk defa basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında bir erkek cesedi bulduklarını ve bu adamın Grim Sleeper'ın kurbanı olduğu açıkladı.

Bununla birlikte Grim Sleeper'ın öldürdüğü kurbanın cesedini atarken başka biri tarafından fark edildiğini söyledi.

Bu adamın 911'i arayarak "bir adamın kapalı kasa Cosmopolitan Kilisesi'ne ait bir araçla ceset attığını ihbar etmiş, aynı zamanda aracın plakasını da vermiştir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Aralık 2009'da Los Angeles Polis Teşkilatı, seri katilin bilinen tek canlı kurbanı olan Enietra Washington tarafından 1988'de verilen açıklamaya dayanarak, Grim Sleeper'ın robot resmini yeniden yayımladı.

Robot resimde orta yaşlı üç siyah erkeğin robot resim çizimini yayınlandı, robot resimlerde her iki yanakta da çiçek bozuğu (Pockmarks) izleri olan siyah bir erkeği göstermektedir.

Tutuklanma

7 Temmuz 2010'da Los Angeles Times gazetesi bir tutuklama yapıldığını bildirdi. Bölge Savcısı Steve Cooley şüpheliyi 1981-1989 yılları arasında Los Angeles Şehrinde eski bir temizlik görevlisi olan 57 yaşındaki Lonnie David Franklin Jr. olduğunu açıkladı.

Bununla birlikte Franklin'in tutuklanmasının en azından kısmen ailesel DNA analizinin kullanıldığını ifade etti.

Lonnie David Franklin Jr. Los Angeles polisi tarafından mega şehrin en yoksul mahallelerinin yer aldığı güney kesimlerinde bulunan evinde tutuklandığında, komşuları tarafından “son derece nazik ve iyilik sever biri” olarak tanıyordu.

AFP haber ajansına açıklamalarda bulunan dedektif Dennis Kilycone, polisi zanlıya ulaştıran ipuçlarının DNA analizleriyle sağlandığını ifade etti.

Dedektifler, Franklin'in olay mahallerinde bıraktığı DNA izlerini eyalet hapishanesindeki mahkumların DNA'larıyla eşleştirdi. Yapılan analizler neticesinde zanlının DNA haritası, genç bir mahkumun DNA haritasıyla büyük oranda benzerlik gösterdi. Fakat dedektifler, bu mahkumun yaşının, söz konusu cinayetleri işleyebilmesi için çok genç olduğunun düşünmesi üzerine rotayı genç adamın babası Franklin'e çevirdi.

Dedektifler daha sonra Franklin'in DNA'sını alabilmek için çalışmalar başlattı. Bunun için Los Angeles Polis Departmanında çalışan bir memur gizli görev alarak şüphelinin sık sık geldiği restoranda garsonluk yapmaya başladı ve DNA elde edebilmek için şüphelinin kullandığı tabak, çatal,kaşık ve yarım bırakılmış bir pizza dilimini toplamayı başardı. Alınan malzemelerin içinde bulunan pizza diliminden DNA örneği almayı başaran dedektifler eşleşme için kurbanların üzerinde bulunan tükürük örneklerinden alınan DNA örneklerini kullandı.

Yapılan yoğun çabalar sonunda neticelenmişti ve artık Franklin'in direk olarak cinayetlerle bağlantılı olduğu konusunda maddi delil elde edilmişti.

16 Aralık 2010'da Los Angeles Polis Departmanı, Franklin'in evinde bulunan 180 kadın fotoğrafını yayınladı. Polis yetkilileri, fotoğraftaki kadınların muhtemelen katilin kurbanları olabileceğini düşünüyordu çünkü çoğu resimde ki kadınların tamamı siyahiydi ve çoğu ya bilinçsiz, ya uyuyor gibi duruyordu hatta bazı kadınlar ölü gibi duruyordu. Resimler medyada yayınlanarak kadınları tanıyanların acil bir şekilde polise bilgi vermesi istendi. Tüm çalışmalara rağmen 35 kadın kimliği belirsiz olarak kaldı. Fotoğrafta ki bazı kişilerin hala yaşadığı bazılarının ise doğal sebeplerden yada farklı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiği tespit edildi.

Los Angeles Polis Departmanı tarafından yayınlanan, Franklin'in evinde bulunan 180 kadın fotoğrafını görmek için: https://www.cbsnews.com/pictures/grim-sleeper-serial-killer-suspects-secret-photos/

3 Kasım 2011'de Reuters, polisin Lonnie David Franklin'i, altı tane kadın mağdurun daha öldürülmesinde şüpheli olarak gördüğünü bildirdi. Polis, altı kişiden ikisini, 1988'de sona eren ilk "Grim Sleeper" cinayetleri ile 2002'de başlayan ve birkaç kurban arasında başlayan 14 yıl süren bir süre boyunca öldürülen potansiyel kurbanlar olarak soruşturuyordu. Kalan dört kurbandan ikisinin cesedi bulundu. Polisler 2'sinin 2005'te kayıp olduğunu, ancak diğer ikisinin kalıntılarının bulunmadığını söyledi.

Dedektifler, yüzlerce eski dava dosyasını inceledikten sonra Franklin'i altı ek cinayete bağladıklarını ve halkın elinde bulunan kadın ve kızların 180 fotoğraf koleksiyonunu tanımlamada yardımlarını istediklerini söylediler.

5 Mayıs 2016'da, yaklaşık üç aylık bir duruşmanın ardından ve jüri görüşmelerinin sonucunda, Lonnie David Franklin, 10 cinayet ve bir cinayete teşebbüs suçundan mahkum edildi. 6 Haziran 2016'da Los Angeles County jürisi, seri katili 10 cinayet suçundan her biri için idam cezası almasını istedi.

KURBANLAR

Bilinen cinayetler 1985'te Güney Los Angeles, Kaliforniya'da başladı. Grim Sleeper, son cinayetinden sonra 14 yıl ara verdi ama 2002'de tekrar öldürüldü. Son teyit edilen cinayeti Ocak 2007'de oldu. Kurbanlarının tamamı, Los Angeles şehir merkezinden birkaç mil uzakta, açık havada bulundu.

Kurbanlarından biri siyah bir adamdı. Kurbanlarının çoğu fahişe siyahi kadınlardı. Bir tanık, Franklin'in sık sık fahişeleri evine getirdiğini gördüğünü belirtmiştir. Grim Sleeper, boğmadan veya onları vurmadan önce kurbanlarla cinsel ilişkiye girerdi. Bütün kurbanlarını 25 kalibrelik bir silahla vururdu. Franklin, kurbanlarının çıplak fotoğrafını çekiyor ve onları garajında saklıyordu.

Bunlar, Grim Sleeper'ın kronolojik saldırı sırasındaki bilinen kurbanları:

Sayı İsim Cins. Yaş Cesedin Bulunması
1  Debra Jackson K 29  10 Ağustos 1985
2  Henrietta Wright K 34  12 Ağustos 1986
3  Thomas Steele * E 36  14 Ağustos 1986
4  Barbara Ware K 23  10 Ocak 1987
5  Bernita Sparks K 26  15 Nisan 1987
6  Mary Lowe K 26  1 Kasım 1987
7  Lachrica Jefferson K 22  30 Ocak 1988
8  Alice Monique Alexander K 18  11 Eylül 1988
9  Enietra "Margette" Washington ** K 30  Kurtuldu
10  Princess Berthomieux K 15  19 Mart 2002
11  Valeria McCorvey K 35  11 Temmuz 2003
12  Janecia Peters K 25  1 Ocak 2007
* Grim Sleeper'ın şüpheli kurbanlarından biri olmasına rağmen, bu iddiayı destekleyen hiçbir DNA kanıtı yoktur. Tek şüpheli erkek kurban olarak, Steele'in, Grim Sleeper'ın cinayet tarihi hakkında ya da kurbanlardan biriyle arkadaş olduğunu bildiğine inanılmaktadır.
** Seri katilin saldırısından sağ olarak kurtulduğu bilinen tek kişi. Katil bu saldırının ardından yaklaşık 14 yıl suskun kaldı.

Detektifler Franklin'in 1988 ile 2002 yılları arasında suskun kalmadığını düşünüyorlar. Özellikle garajında bulunan onlarca kadın fotoğrafının bulunmasının ardından çalışmalarına devam ediyorlar.

Franklin, 2006'dan bu yana hiç kimsenin idam edilmediği San Quentin Eyalet Hapishanesinde ölüm cezasına çarptırılan yaklaşık 750 mahkumun sonuncusudur. Mahkumiyeti otomatik olarak temyiz edilmektedir. Franklin'in hayatını hapishanede yaşayacak ve asla tekrar öldürmeye devam edemeyecek.

BİLİNEN KURBANLAR

1- Debra Jackson

29 yaşındaki Debra Jackson, göğsünden üç kez vurularak öldürüldü. Yetkililer 10 Ağustos 1985'te, Vermont-Slauson bölgesindeki West Gage Caddesi yakınlarında bir sokakta bulunduğunu söyledi.

Grim Sleeper'ın bilinen ilk kurbanı olan Jackson'ın ölümü sırasında özellikle Los Angeles'ta yaygın kokain kullanımı, yaygın suç ve katliamların yaşandığı karanlık bir dönemdi.

Polisin balistik testleri yapmasıyla, katilin Jackson'ı öldürmek için kullandığı aynı tabancayı diğer yedi cinayette de kullanıldığını fark etti.

Bununla birlikte artık bir seri katille karşı karşıya olduklarını anladıkları andı ama aradan tam 3 yıl geçmiş ve toplamda 8 kadın öldürülmüştü bile.

 

 

2- Henrietta Wright

35 yaşındaki Henrietta Wright, 12 Ağustos 1986'da Hyde Park'taki 2500 metrelik West Vernon Bulvarı (Batı Bulvarı) yakınlarındaki dar bir sokakta silahla vurulmuş halde bulundu. Talihsiz kadının üzerinde çok sayıda kurşun izi bulunuyordu.

Ölümünün ardından Los Angeles Polis Teşkilatı'nın 77. Cadde Bölümü'nün şefi Joseph Freia, cinayette şüpheli olmadığını söyledi. Wright'ın vücudu çöpe atılmış eski bir yatağın altında bulundu. Polis şefi Freia, "Başka yerde öldürülmüş ve sokakta terk edilmiş olabilir" şeklinde açıklama yaptı.

Grim Sleeper'ın 11 kurbanının 2.'si olduğuna inanılıyor.

 

3- Thomas Steele

36 yaşındaki Thomas Steele, 14 Ağustos 1986'da Harvard Park'taki 71. Cadde ve Halldale Bulvarı'nın kesiştiği noktada ölü bulundu.

Yetkililer Steele'nin öldürülmesinin diğer davalarla bağlantılı olduğuna inansa da Franklin'in Steele'nin ölümüne itiraz edilmedi.

Grim Sleeper'ın şüpheli kurbanlarından biri olmasına rağmen, bu iddiayı destekleyen hiçbir DNA kanıtı yoktur.

Tek şüpheli erkek kurban olarak, Steele'in, Grim Sleeper'ın cinayet tarihi hakkında ya da kurbanlardan biriyle arkadaş olduğunu bildiğine inanılmaktadır.

Seri katilin bilinen tek erkek kurbanıdır.

4- Barbara Ware

Yetkililer, 10 Ocak 1987'de 23 yaşında ki Barbara Ware'ın cansız bedenini Merkez-Alameda bölgesinde bulunan Doğu 56. caddesindeki 1300 blokunda buldu.

Ware'ın vücudunun atıldığını gördüğünü söyleyen bir adam gördüğü şeyi ihbar etmek etmek için 911'i aradı. Konuşma dökümüne göre, isminin gizli kalmasını istediğini söyleyen adam, etrafta çok fazla insanın olduğunu ve bir adamın kapalı kasa Cosmopolitan Kilisesi'ne ait bir araçla yavaşlayıp büyük bir şeyi dışarıya fırlattığını anlattı. Adam, atılan şeye dikkatli baktığında kadının sadece ayaklarını gördüğünü ve hemen 911'i aradığını söyledi.

Adam aracın plakasının "1PZP746" olduğunu da söyledi. Yetkililer ihbar edilen kapalı kasa minibüsü cesedin bulunduğu yerden yaklaşık 7 km uzaklıkta bir kilisede buldu ama ne yazık ki katile ulaşamadı.

5- Bernita Sparks

Yetkililer, 26 yaşında ki Bernita Sparks'ın 15 Nisan 1987'de, Gramercy Park'taki 9400 tarihli Güney Batı Bulvarı blokunda ölü olarak bulunduğunu söyledi.

Los Angeles Polis Departmanına göre, küçük kalibreli bir silahla vurulmuştu.

Cesedi çöp konteynerinin içine atılmış halde bulundu.

Los Angeles polisi, Bernita Sparks'ın Grim Sleeper'ın 11 kurbanının 5.'si kurbanı olduğuna inanıyor.

 

 

6- Mary Lowe

Yetkililer, 26 yaşındaki Mary Lowe'in cansız bedenini Gramercy Park'ta bulunan 8900 West Ave

nue caddesinde 1 Kasım 1987' de buldu.

Los Angeles Polis Departmanına göre, vücudu bir ara sokakta terk edilmişti.

Polis, küçük kalibreli bir silahla vurulduğunu söyledi.

Los Angeles polisi, Mary Lowe'in Grim Sleeper'ın 11 kurbanının 6.'sı olduğuna inanıyor.

 

 

 

 

 

7- Lachrica Jefferson

Yetkililer 22 yaşındaki Lachrica Jefferson'un cansız bedenini, 30 Ocak 1988'de Westmont bölgesindeki West 102. Place'deki 2000 blokunda buldu.

Los Angeles polisi, Lachrica Jefferson'un Grim Sleeper'ın 11 kurbanının 7.'si olduğuna inanıyor.

 

 

 

 

 

8- Alice Monique Alexander

 

Yetkililer, 18 yaşındaki Alicia "Monique" Alexander'ın cansız bedenini, 11 Eylül 1988'de Vermont Meydanı'ndaki 43. Place ve Western Avenue yakınındaki bir sokakta buldu.

Los Angeles polisi, LAlicia "Monique" Alexander Grim Sleeper'ın 11 kurbanının 8.'si olduğuna inanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

9- Enietra "Margette" Washington (Canlı Kurtuldu)

Grim Sleeper'in bilinen hayattta kalan tek kurbanı olan Enietra "Margette" Washington, 1988 yılında saldırıya uğradı.

Bu olayın ardından 14 yıl boyunca yani 2002 yılına kadar seri katilin yeni kurbanına ait herhangi bir ceset bulunamadı ama yetkililer katilin bu süre zarfında da cinayetler işlediğine inanıyor. Grim Sleeper'in yakalanmasının ardından evinden onlarca kadının fotoğrafı çıktı.

 

10- Princess Berthomieux

Yetkililer, 15 yaşındaki Princess Berthomieux'un cansız bedenini, 19 Mart 2002'de Inglewood'da bir sokakta buldu.

Mahkeme tutanaklarında genç kızın cansız bedeni, çıplak halde çalılıklara atılmış şekilde birkaç genç tarafından bulundu.

Cenaze memuru, cesedin 9 Mart 2002 tarihinde bulduğunu açıkladığı halde, Los Angeles İlçe bölge savcılığından yetkililer cesedinin söylenen tarihten 10 gün sonra bulunduğunu ifade ettiler.

Yetkililer, ailesi tarafından Princess Berthomieux'un en son 21 Aralık 2001'de gördüğünü açıkladı.

Los Angeles polisi, Grim Sleeper'ın 11 kurbanının 9.'su olduğuna inanıyor.

 

 

 

 

 

11- Valerie McCorvey

Yetkililer, 35 yaşındaki Valerie McCorvey'in cansız bedeninin 11 Temmuz 2003 tarihinde Detroit caddesindeki 108. ve 109. caddeler arasındaki bölgede bulunduğunu açıkladı.

Valerie McCorvey'in cesedinin bulunduğu dönemde aynı zamanda seri katil Franklin, hırsızlık suçundan hapse girdi. 3 yıl hapis cezası almasına rağmen savcılıkla yaptığı anlaşma sayesinde cezası 270 güne indirildi. Los Angeles hapishanelerinde ki aşırı kalabalığı önlemek için mahkumlardan ağır suçlu olmayanlar kısa sürede serbest bırakılıyordu. Franklin'de 3 yıl ceza almasına rağmen sadece 4'aydan biraz fazla hapiste yattı ve Mayıs 2003'de serbest bırakıldı. Aradan sadece 2 ay geçmişti ki Temmuz 2003'de Valerie McCorvey'in cansız bedeni bulundu.

12- Janecia Peters

25 yaşındaki Janecia Peters'ın cansız bedeni, 1 Ocak 2007'de Los Angeles'taki Güney Batı Caddesi'nin 9500 blokunda buldu. Silahla vurularak öldürülmüş ardından op poşetine sarılarak atılmıştı.

Çöp karıştıran arayan evsiz bir adam cesedini buldu ve yetkilileri aradı. Başlangıçta kimliği belirsiz olarak listelendi.

Grim Sleeper'ın bilinen son kurbanıdır. Polis yetkililer daha sonra bu cinayeti balistik sonuçlar ve DNA analizleri sonucunda birbirine bağladı ve 800 kişilik bir araştırma ekibi kurarak katili bilinen ilk cinayetten yaklaşık 25 yıl sonra yakalamayı başardı.

 

Grim Sleeper'ın Evinin Konumu ve Evinin Dıştan Görünümü

Grim Sleeper'ın Evinin Dıştan Görünümü, Evinin ve Arabasının İçi (Polis Kamerası)

Kaynaklar: 

  1. a b c Christine Pelisek, Grim Sleeper Returns: He's Murdering Angelenos, as Cops Hunt his DNA, LA Weekly, August 28, 2008
  2. a b Grim Sleeper Serial Killer Hunted Archived 2016-06-10 at the Wayback Machine., SkyNews Report
  3. ^ "Man Found Guilty For All 10 'Grim Sleeper' Killings Of Women". The Huffington Post. 2016-05-05. Retrieved 2016-05-05.
  4. a b "Arrest in 'Grim Sleeper' killings of ten women, man". MSNBC. Retrieved 2010-07-08.
  5. ^ CNN, Scott Glover and Paul Vercammen. "Jury convicts 'Grim Sleeper' of 10 murders". CNN. Retrieved 2016-05-05.
  6. ^ "Trial Begins for Accused 'Grim Sleeper' Serial Killer". ABC News. 2016-02-17. Retrieved 2016-05-05.
  7. ^ Times, Los Angeles. "Jurors vote for death sentence for 'Grim Sleeper' serial killer". latimes.com. Retrieved 2016-06-06.
  8. a b Gerber, Marisa; Queally, James (10 August 2016). "The 'Grim Sleeper' is sentenced to death for string of murders". latimes.com. Los Angeles Times. Retrieved 2016-08-10.
  9. ^ Pelisek, Christine (14 March 2014). "Accused Grim Sleeper Lonnie Franklin Jr. Is the Ringmaster of His Own Murder Trial". LA Weekly. Retrieved 2016-06-06.
  10. ^ url= http://www.people.com/article/grim-sleeper-serial-killer-lonnie-franklin-sentenced
  11. a b c d "New Technique of Using Family's DNA Led Police to 'Grim Sleeper' Suspect". ABC News. 2010-07-08. Retrieved 2010-07-23.
  12. a b Jones, Jack (24 September 1985). "Man Sought in Slayings of 10 L.A.-Area Prostitutes". Los Angeles Times.
  13. ^ "Map: Serial Killers in South L.A." Los Angeles Times. 3 August 2010.
  14. ^ Jill Stewart (2010-07-15). "Missing the Grim Sleeper by a Hair". LA Weekly. Retrieved 2010-12-18.
  15. ^ "Most Wanted fugitives website (defunct)". America's Most Wanted. Archived from the originalon 2012-10-22. Retrieved 2015-02-20.[full citation needed]
  16. ^ Pelisek, Christine (2009-02-25). "Tape May Hold Clue to Identifying Grim Sleeper Serial Killer – Los Angeles News – The Informer". Blogs.laweekly.com. Retrieved 2010-07-08.
  17. ^ Christine Pelisek (2008-08-28). "Grim Sleeper Returns: He's Murdering Angelenos, as Cops Hunt his DNA". LA Weekly. Retrieved 2010-07-08.
  18. ^ Christine Pelisek (2009-03-12). "Grim Sleeper's Sole Survivor". LA Weekly. Retrieved 2010-07-08.
  19. ^ Christine Pelisek (2009-03-12). "Grim Sleeper's Sole Survivor". LA Weekly. Retrieved 2010-07-08.
  20. ^ "LAPD make arrest in Grim Sleeper serial killings". Latimesblogs.latimes.com. 2010-07-07. Retrieved 2010-07-08.
  21. a b c "LA 'Grim Sleeper' Probe to Check Unsolved Killings". Yahoo! News. 2010-07-09. Retrieved 2010-07-23.
  22. a b Simon, Mallory (2010-07-08). "Police Suspect in Los Angeles Grim Sleeper case to be arraigned". CNN.com. Retrieved 2010-07-08.
  23. ^ Leonard, Jack (2010-07-15). "Authorities Missed A Chance to Catch Grim Sleeper Suspect". Los Angeles Times. Retrieved 2010-07-23.
  24. a b Whitcomb, Dan (2010-12-16). "L.A. police release photos of possible Grim Sleeper victims". Reuters. Retrieved 2010-12-18.
  25. ^ Hayes, Kevin. ""Grim Sleeper" Photos: LAPD Deluged with Calls - Crimesider". CBS News. Retrieved 2010-12-18.
  26. ^ "Five Women Tentatively Identified in 'Grim Sleeper' Cas - ABC News". Abcnews.go.com. Retrieved 2010-12-18.
  27. ^ Kandel, Jason (3 November 2011). "Police tie "Grim Sleeper" suspect to six more killings". Reuters.
  28. ^ Rubin, Joel (29 October 2011). "Police link 6 more slayings to Grim Sleeper suspect". Los Angeles Times.
  29. ^ Olivia, Katrandjian; Lauren Effron; Lauren Sher; Neal Karlinsky (29 October 2011). "Six More Deaths Linked to Grim Sleeper Serial Killer". abc NIGHTLINE. abc NEWS.
  30. a b Blankstein, Andrew; Rubin, Joel (2010-07-16). "Police Collect Hundreds of Pieces of Evidence from Grim Sleeper Suspect's Home". Los Angeles Times. Retrieved 2010-07-23.
  31. ^ "Lonnie Franklin Jr. found guilty in 'Grim Sleeper' case". ABC7 Los Angeles. Retrieved 2016-05-05.
  32. ^ Times, Los Angeles. "Guilty verdicts in Grim Sleeper serial killer case". latimes.com. Retrieved 2016-05-05.
  33. ^ Gerber, James Queally, Marisa. "Jurors vote for death sentence for 'Grim Sleeper' serial killer".
  34. a b "Arrest Made in L.A. 'Grim Sleeper' Killings". FOX News. 2010-07-07. Retrieved 2010-07-23.
  35. ^ "Accused LA Serial Killer Said to Visit Prostitutes". Yahoo! News. 2010-07-08. Retrieved 2010-07-23.[dead link]
  36. ^ "'Grim Sleeper' Timeline". grimsleeper.wordpress.com. Retrieved 2014-03-25.
  37. ^ Hailey Branson-Potts, "Grim Sleeper Victims: Who They Were," Los Angeles Times, February 16, 2016
  38. ^ The Associated Press (2010-07-07). "Police make arrest in 'Grim Sleeper' killings". msnbc.com. Retrieved 2010-07-07.
  39. ^ Grim Sleeper's Defense Attorney Asks To Photograph Nearly 900 Pieces Of Evidence, CBS Los Angeles (December 2, 2013)
  40. ^ MELLEY, BRIAN (6 February 2015). "Judge sets June trial date in 'Grim Sleeper' serial killings".
  41. ^ Trial delayed in 'Grim Sleeper' serial killings case, Marisa Gerber, Los Angeles Times (22 May 2015)
  42. ^ Judge Postpones Trial Date In Grim Sleeper Killings, CBS Los Angeles (17 August 2015).
  43. ^ Grim Sleeper Trial Delayed Yet Again as Antics Continue, LA Weekly (17 August 2015).
  44. ^ Grim Sleeper serial killings: Repeatedly delayed trial is set for Oct. 14, Los Angeles Times (17 August 2015).
  45. ^ 'Grim Sleeper' serial killings trial delayed again, Los Angeles Times (18 September 2015).
  46. ^ Grim Sleeper serial killer trial begins, years after slayings terrorized South L.A., Los Angeles Times (16 February 2016)
  47. ^ 'Day of reckoning is here': Grim Sleeper murder trial begins in Los Angeles, The Guardian (17 February 2016)
  48. ^ Closing Arguments Begin In 'Grim Sleeper' Trial, CBS Los Angeles (2 May 2016)
  49. ^ Jury Begins Deliberating Case Of Accused 'Grim Sleeper' Killer, CBS Los Angeles (4 May 2016).
  50. ^ Los Angeles jury convicts 'Grim Sleeper' of 10 murders CNN (5 May 2016)
  51. ^ 'Grim Sleeper', convicted serial killer Lonnie Franklin Jr., sentenced to death ABC7 Los Angeles (6 June 2016)
  52. ^ "Overlooked by authorities in America, a British filmmaker tackles the Grim Sleeper", Toronto Star, 25 April 2014, WD5.

 

By Kaynuka Tarafından Türkçeleştirilmiştir