Arama

Abul Djabar Kimdir?

Abul Djabar, Afganistanlı eş cinsel bir seri katildir. 65 çocuğa tecavüz etmiş ve ardından bir eşarpla boğarak öldürmüştü. Abul Djabar resmi olarak 65 cinayetle suçlanmış olsa da aslında 300’den fazla çocuğun cinayetinden sorumlu olduğu düşünülmektedir.

04/10/2019 19:39 | Son Güncelleme : 27/04/2024 08:23 | Super Admin


Abul Djabar Kimdir?
ad image
ad image

Abul Djabar, Afganistanlı eş cinsel bir seri katildir. Hakkında oldukça az bilgi bulunan Abul Djabar ile ilgili net bilgiler sadece Afganistanlı yetkililerin elinde bulunduğu ve Afganistan’ın da dışarıya kapalı bir ülke konumunda olmasından dolayı yeterli bilgiler elde edilememektedir. 

1960 ile 1970 yılları arasında aktif bir şekilde seri cinayetler işlediği düşünülen Abul Djabar, Ekim 1970 yılında yakalanmıştır. Cinayetleri Afganistan’ın en büyük şehri ve başkenti olan Kabil’de işlemişti.

Doğum tarihi tam olarak bilinmese de yakalandığında 30’lu yaşların başında olduğu tahmin edilmekte olup doğum tarihinin net olmasa da 1930’lu yıllarında sonlarına doğru olduğu düşünülmektedir.  “Abul Djabar” olan ismi ülkemizde “Abdül Cabbar” olarak telaffuz edilmektedir.

Afganistan’ın ilk seri katili olarak kabul edilen Abul Djabar’ın, cinayetlerini işlediği yer olan Afganistan’ın Kabil şehrinde doğduğu zannedilmektedir. İlk seri katil olmasının yanında aynı zamanda eşcinsel bir katil olarak yakalanan ilk suçlu olduğu da belirtilmiştir. 

Abul Djabar ile ilgili elde edilen bilgilerden yola çıkarak oldukça korkunç bir seri katil olduğunu ve cinayetlerin işlendiği dönemlerde Kabil’de dehşet yaşattığını tahmin etmek zor olmasa gerek. Özellikle kendisine erkek kurbanlar bularak hem tecavüz ettiği hem de onları boğarak öldürdüğü bilinmektedir. 10 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 300’den fazla çocuğu kaçırıp, tecavüz edip ardından da boğarak öldürdüğü tahmin edilmekle birlikte kesin olarak 65 cinayetten suçlu bulunmuştu. 

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, cinayet yöntemi ve bu cinayetleri işleme ki motivasyonundan yola çıkılarak küçük yaşlarda şiddete ve cinsel tacize marul kaldığı düşünülmektedir. Cinayetlerinde aşırı şiddet ve öfke ile hareket ettiği belirlenmekle birlikte kurbanlarını bir eşarpla boğarak öldürüyordu. 

2 Kişi Asılarak İdam Edildi

Cinayetlerin işlendiği dönemde yetkililer tarafından iki kişi suçlu olarak ilan edildi ve asılarak idam edildi. Bu iki şüpheli ile ilgili detaylar ayrıntılı olarak bilinmiyor olsa da suçlarla ilgili yakalandıklarında ciddi şüpheler bulunuyordu. Yetkililer tarafından tutuklandıkları suçların, işlenen seri cinayetlerle bağlantılı olduklarını düşünmelerine neden olmuştu. Bundan dolayı ayrı ayrı dönemlerde yakalanan bu iki kişi idam edildi.

Bu idamların ardından da seri cinayetler devam etti. Özellikle erkek çocuklar tecavüz edildikten sonra bir bağ ile boğularak öldürülüyordu. Bu durumda seri katilin hala yakalanmadığını ve yanı yöntemlerle cinayetlerine devam ettiği görülüyordu. 

Abul Djabar Tutuklanıyor

Ekim 1970’de Abul Djabar’ın tutuklanmasına neden olacak olaylar zinciri başlıyor. Abul Djabar son kurbanını kandırdıktan sonra tecavüz etmiş ve ardından onu her zaman kullandığı eşarpla boğarak öldürmek üzere harekete geçmişti. İşte tam bu esnada suç üstü yapan polis tarafından yakalandı.

Yakalanmasının tam olarak nasıl gerçekleştiği bilinmiyor. Polis tarafından şüphelendiği için mi, zaten polisin takibinde olduğu için mi, birisi tarafından görüldüğü için mi yoksa tamamen tesadüfen mi yakalandığı hakkında ayrıntılı bilgi bulunmuyor. Bununla ilgili ayrıntılı bilgiler Afgan yetkililer tarafından açıklanmadığı için tam olarak detaylarla ilgili bilgilere ulaşılamıyor.

İdam Cezası 

Seri katil Abul Djabar, zaten suçüstü olarak yakalandığı için yargılama sürecine çok geçmeden başlandı ve kısa bir süre içerisinde yapılan incelemeler sonucunda 65 suçla ilişkilendirildi. 65 çocuğa tecavüz etmiş ve ardından bir eşarpla boğarak öldürmüştü.

Abul Djabar resmi olarak 65 cinayetle suçlanmış olsa da aslında 300’den  fazla çocuğun cinayetinden sorumlu olduğu düşünülmektedir. Yargılanmasının ardından idam cezası aldı ve 21 Ekim 1970’i asılarak idam edildi. İdamı ibret olması amacıyla halka açık bir şekilde yapılmıştır. 

 

 

Etiketler : Abul Djabar Abul Djabar kimdir Seri katil Abul Djabar Afkan seri katil Afkan Abul Djabar kimdir
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image