Arama

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

23/09/2018 16:12 | Son Güncelleme : 26/04/2024 13:14 | Super Admin


Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?
ad image
ad image

Andrey Romanoviç Çikatilo, 16 Ekim 1936'da Sovyetler Birliğine bağlı Ukrayna eyaletinde dünyaya geldi. Oldukça zor bir çocukluk ve gençlik dönemi yaşayan Çikatilo, özellikle çevresinde bulunan arkadaşları tarafından sürekli olarak alay konusu oldu.

İlk cinayetini 22 Aralık 1978’de işleyen Çikatilo yakaladığında aradan tam 12 yıl geçmişti. Bu süre zarfında tam 56 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti ve işlediği cinayetleri soğukkanlılıkla anlattı.

cikatilo-ve-kurbanlari[1]-i645f78126186b.jpg

Çikatilo’nın özellikle Rus tarihe derin izler bırakmasının 3 büyük nedeni vardır.

Bu nedenlerden birisi işlediği cinayetlerin tamamına yakını 18 yaşını doldurmamış çocuklardır.  Özellikle sapkın duygularını bastırmak için kolay hedef olan çocukları öldürmesi hem tüm nefret odaklarını üzerine çekmeyi hem de bu cinayetleri duyanların korkuya kapılmasını sağlamıştır.

İkinci nedeni Çikatilo’nın ilk cinayetinin sonrasında tüm bulgular kendini göstermesine rağmen olayla alakası olmayan fakat daha önce benzer suçlar işlemiş olan Aleksandr Kravchenko’nun tutuklanmasıdır. Cinayet anında karısıyla birlikte bir arkadaşının evinde yemekte olduğunu ifade eden ve buna arkadaşlarının da tanıklık etmesine rağmen Kravchenko sanık sandalyesine oturtuldu.

Dönemin güvenlik güçleri tarafından Kravchenko’ya yapılan baskılar ve işkenceler sonucunda cinayeti itiraf etmek zorunda kalan suçsuz adam daha sonra ifadesini değiştirmesine ve suçu işlemediğini söylemesine rağmen dikkate alınmadı ve suçlu bulunarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı fakat kurban yakınlarının baskısı sonucu Kravçenko, Temmuz 1983 yılında idam cezası aldı ve idam edildi. Bununla birlikte cinayetle hiç ilgisi bulunmayan bir adamın ölmesine ailesinin dağılmasına da Çikatilo'nın neden olduğu ifade edilmektedir.

Üçüncü nedeni ise ilk cinayetinin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra tutuklanmıştır. Fakat yapılan araştırmalarda dönemin araştırma ve karşılaştırma ekipmanlarının da yetersiz olmasından dolayı serbest bırakılmıştır. Bu küçük hatanın tarihe ne kadar korkunç bir iz bıraktığı ise yaklaşık 6 yıl sonra artık kesin olarak cinayet itiraflarından sonra ortaya çıkacaktır. Çünkü serbest bırakılmasının ardından 21 kişiyi daha öldürecektir.

Çikatilo'nın yakalanmasının çok uzun sürmesinin bir diğer nedeninin ise “Seri Katil” tabirinin "Batı kokuşmuşluğunun tezahürü" olarak gören Komünist Sovyet Rejiminin tutumundan kaynaklandığı ifade edilmektedir. Seri katil olarak isimlendirilmeyen ve çok uzun bir süre bu durum göz ardı edilerek cinayetin araştırılmaya çalışılması, Çikatilo’ya yaramış oldu.

Yakalanmasının sonrasında Rusya bölgesinde ilk defa Seri Katil tabiri kullanılmaya başlanmış oldu.

Çikatilo, ilk cinayetini 22 Aralık 1978 yılında işledi. Yelena Zakotnova isimli 9 yaşında ki bir kıza kendisine sakız vereceği bahanesiyle götürdüğü gizli evinde tecavüz etmeye çalıştı, fakat ereksiyon yaşamayınca kendisine çaresizce direnmeye çalışan 9 yaşında ki küçük kızı karnından 3 defa bıçaklayarak öldürdü.Bu sırada ereksiyon yaşayan Çikatilo, yakalanana kadar yaklaşık 12 yıl boyunca aynı şekilde öldürmeye devam etti. İşlediği ilk cinayetin ardından hayvansal bir tatmin duyan Çikatilo, bununla birlikte seri cinayetler işlemeye başladı.

Rostov kasabı lakabıyla anılan Çikatilo’nun yakalanmasında polislerin stratejik bir değişikliğe gitmesi kritik rol oynadı. İlk olarak öldürülenlerin vahşi bir şekilde öldürülmesi ve bazı organlarının dışarıya çıkartılmasından yola çıkarak, katilin profili akıl hastası, eşcinsel, sübyancı ve pedofili mahkumları olarak belirlendi fakat uzun bir süre yapılan araştırmalar sonuç vermeyince bu stratejinin değiştirmesi kararı aldı. Alınan bu kararla birlikte polisler cinayetlerin bir haritasını çıkardı ve bunun sonucunda katilin büyük oranda istasyonlarda gezindiği ve kurbanlarını da buradan seçtiği ortaya çıkartıldı.

Bu gelişmenin sonrasında artık neredeyse her şey tamamlanmıştı ve tüm hazırlıklar bu çerçevede tamamlandı. Rostov da bulunan istasyonda ki tüm duraklara fazladan polis görevlendirildi. Özellikle sivil polisler genç ve yalnız bayanlara yaklaşmaya çalışan kişileri araştırdı ve Rostov Kasabını yakalamaya çalıştı. Fakat bu düşünüldüğü kadar kolay olmadı ve zaman hızla ilerliyordu. Bazı görevliler katili yakalaya bilmek için kendi öz kızını yem olarak kullanmaktan bile çekinmedi fakat ortada herhangi bir şüpheli yoktu.

Umutlar tükenecekken Donleskhoz istasyonunda yaşananlar katilin yakalanmasında büyük rol oynadı.

1990 yılında Donleskhoz İstasyonunda görev yapan bir polis, istasyon yakınlarında bulunan ormanlık alandan çıkan bir şüpheliyi durdurdu.

Şahsın yüzünde kan lekesi vardı ve ayakkabıları yıkanmıştı. Kimlik kontrolünde şüphelinin Andrei Romanoviç  Çikatilo olduğu anlaşıldı.

Yapılan incelemede 54 yaşında, 2 çocuk sahibi ve eğitimli bir kişi olduğu anlaşılınca yaşam tarzı ve konumundan dolayı herhangi bir şüphe oluşturmadığı için serbest bırakıldı.Fakat her şey bir gün sonra gün yüzüne çıkacaktı. Olayın hemen bir gün sonrasında aynı bölgede bir kız çocuğunun cesedi bulundu. Olay yerine gelen yetkililer tarafından bölgede araştırma başlatılırken aynı anda istasyonda bulunan görevlilerin tuttukları günlük raporlara göz atıldı.

Bu incelemenin sonrasında bir gün önce yazılan rapor incelendiğinde artık Çikatilo için her şeyin sona erdiği anlamına gelen adımda atılmış oldu.

Bu incelemenin sonrasında 14 kasım 1990 günü evinin yakınlarında bulunan bir büfeden bira almak için çıktığı esnada yakalandı ve tutuklandı.

Tutuklanmasının ardından yapılan ilk incelemesinde yetkililer bir şok daha yaşadı.

Karşılarında gördükleri adam tam anlamıyla görüntü bakımından tehlikesizdi. Sıradan bir vatandaş ve iyi bir aile babası olarak karşılarında duruyordu.

Yapılan ilk fiziki tedavisinde parmağında bulunan bir yara dikkatleri çekmişti.

Kendisine sorulduğunda iş yerinde ki kolilerin arasında kaldığını ifade etse de daha sonra da kesinleştirileceği gibi bu izler son kurbanı Viktor Tişçenko’nun diş izleriydi.

Tutuklanmasının sonrasında Çikatilo henüz polis tarafından bilinen 34 cinayetiyle birlikte onların bilmediği 22 cinayetini daha itiraf etti. İtirafı sonrasında yapılan araştırmalar sonucunda 3 kişinin cesedine ulaşılamadı.

Çikatilo işlediği her cinayetle ilgili doğru açıklamalar yaptı. Sorulduğunda bütün cinayetleri nasıl işlediğini anlatıyordu. Cinayetlerini itiraf ederken, kurbanlarını önce çeşitli vaatlerle kandırarak tenha alanlara götürdüğünü söyledi. İlk olarak kurbanlara bıçakla önce göğüs bölgesinden saldırdığını açıkladı. Bunlarla birlikte "Kurbanların çığlıkları, kanları ve acıları bana gevşeme ile zevk verdi" dedi.

Kurbanların gözlerini oyma nedeninin ise kurbanlarının gözlerinde görüntüsünün kaldığına inanması olduğunu söyledi.

Çikatilo ayrıca sık sık, kurbanların kanının tadına da bakıyordu. İfadesinde "Cinayetleri işlerken titreme hissettim” dedi.

Ayrıca kurbanların genital bölge, dudak, meme ve dillerini dişleriyle yaraladığını, kadın kurbanların rahim, erkek kurbanların ise testislerini çiğnediğini itiraf etti.

Mahkemede kendisini savunan "Ben doğanın bir hatasıyım, deli bir hayvanım”ve "Yaptıklarımı cinsel bir tatmin için değil, daha çok huzur bulabilmek için yaptım"gibi ifadeler kullandı. Çikatilo için mahkemenin görevlendirdiği psikiyatri uzmanı, onun için sadist özelliklere sahip kişilik bozukluğundan muzdarip ama akli dengesinin yerinde dedi.

Yapılan yargılamanın ardından 53 cinayetten suçlu bulundu ve bu cinayetler için ayrı ayrı ölüm cezasına çarptırıldı.

Bununla birlikte Öğretmen olarak çalıştığı dönemde işlediği cinsel taciz iddialarından da suçlu bulundu.

Kararın alınmasının sonrasında çiktila adeta deliye döndü ve bulunduğu kafese tekmeler atmaya başladı.

Çikatilo, Rus Anayasa Mahkemesi'ne mahkûmiyet kararı için itiraz etti ama bu itiraz 1993 yılında reddedildi. Ayrıca 4 Ocak 1994 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin, merhamet için yapılan temyizi reddetti.

14 Şubat günü Çikatilo, Novoçerkask ceza evindeki hücresinden alındı ve ses geçirmeyen odada sağ kulağının arkasından bir kez silahla ateş edilerek idam edildi. Cenazesi ise Novoçerkask Cezaevi Mezarlığına gömüldü.

 

Olaylarla ilgili daha fazla resim görmek isterseniz videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

 2023-05-13_14-23-54[1]-i645f737003d1a.png

 

2023-05-13_14-25-09[1]-i645f73abe7032.png

2023-05-13_14-26-14[1]-i645f73efc5703.png

2023-05-13_14-26-56[1]-i645f7419a6fd3.png

2023-05-13_14-27-51[1]-i645f7450ec620.png

2023-05-13_14-28-36[1]-i645f747e0a72f.png

 

 

Etiketler : Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir Çikatilo Kimdir seri katil Çikatilo chikatilo rostov kasabı rostov kasabı kimdir
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image