Arama

Güler Misin Ağlar Mısın? En ilginç 10 Ölüm Vakası

Ölüm, her canlının başına gelecek kesin bir olaydır. Bu trajik olayın yaşanması her insanda derin bir hüzün bırakır fakat yaşanan bazı ölümler, duyanların tebessüm etmesine neden olmaktadır. İşte sizleri trajik olmasına rağmen biraz da tebessüm ettirecek 10 ölüm vakası.

31/10/2018 18:34 | Son Güncelleme : 03/05/2024 19:38 | Super Admin


Güler Misin Ağlar Mısın? En ilginç 10 Ölüm Vakası
ad image
ad image

Ölüm, her canlının başına gelecek kesin bir olaydır. Bu trajik olayın yaşanması her insanda derin bir hüzün bırakır fakat yaşanan bazı ölümler, duyanların tebessüm etmesine neden olmaktadır. İşte sizleri trajik olmasına rağmen biraz da tebessüm ettirecek 10 ölüm vakası.

10- Dick Shawn

Bir gösteri sırasında politikacıların taklidini yaparken "Sizi yüzüstü bırakmayacağım" dedikten sonra, sahneye yüzüstü uzanmıştı.

Herkes bunu göstergenin bir parçası zannetmişti. Shawn ayağa kalkmayınca tiyatro çalışanları Shawn'ın sağlık durumunu kontrol etti. Shawn ölmüştü.

9- Yooket Paen

1991 yılında 57 yaşında ki Tayvanlı Yooket Paen, çiftliğinde yürürken bastığı bir inek pisliği yüzünden ayağı kaydı, düşmemek için tutunduğu elektrik kablosundan cereyana kapılarak hayatını kaybetti. Bu trajik olayı komşularına göstermek isteyen 52 yaşında ki kardeşi, aynı şekilde düşer gibi yapıp, elektrik kablosuna tutulunca, aynı şekilde hayatını kaybetti.

8- David Grundman

Yıl 1982, 27 yaşında ki David Grundman, ateş ettiği devasa kaktüsten kopan paranın altında kalarak hayatını kaybetti.

7- Tennessee Williams

Erkek kardeşi Dakin de dahil olmak üzere bazıları, onun öldürüldüğünü düşünüyorlardı. Halbuki, ölümüyle ilgili tutulan polis kayıtlarına göre ölümünden ilaçlar etkili olmuştu, odasında birçok ilaç reçetesi bulundu ve vücudundan bulunan alkol ve ilacın etkisiyle boğazına kaçan bir şişe kapağını dışarıya atacak tepkiyi veremedi.

Tennessee Williams, New York Elysee Otelinde ki odasında boğazına bir şişe kapağı kaçması sonucu yetmiş bir yaşında öldü.

6- Isadora Duncan

50 yaşında sevgilisinin üstü açık arabasıyla 14 Eylül 1927 Nice Fransa'da giderken şalı arabanın tekerleğine dolandı ve boynu kırılarak öldü.

5- Grigori Raspuntin

1. Dünya savaşı sırasında alınan yenilgilerle beraber Çarlık rejiminin içine girdiği kriz derinleşti. Sarayda önemli bir etkiye sahip olan Raspuntin, Çariçe Alexandra Fyodorovna aracılığıyla devlet ve ordu yönetimine karışır, uzmanların önerilerinin aksine kararlar alınmasına yol açar.

Zamanla rejimdeki başarısızlıkların nedeni olarak görülür. Kimi çevrelerce Alman yanlısı ve vatan haini olarak damgalanır. Monarşinin devamını isteyenler arasında Raspuntin'in ortadan kaldırılmasıyla beraber yönetimin düzeleceğine inananlar suikast planlamaya girişir.

Suikastçıların önde gelen ismi Prens Feliks Yusupov'dur. Pastalara ve kadehine siyanürün tozlaşmış hali konulur fakat Raspuntin pastaları yemesine rağmen zehirlenmeyince silahla vurulur ve öldü zannedilir, Ancak Raspuntin ayağa kalkarak Prensin yakasına yapışır. Sonrasında ise bahçeye kaçarken zorlukla bir kez daha vurularak karların üzerine düşer. Buzlu bir nehre atılan Raspuntin, köprüden 140 metre uzakta ölü olarak bulunduğunda otopsisi yapılır.

Yapılan otopside Raspuntin'in ciğerlerinde suya rastlanmaz ve ölümünün, kafasına sıkılan üçüncü kurşundan kaynaklandığı anlaşılır.

4- Allan Pinkerton

1884 yılında Chicago'da yürürken kaldırımda ayağı kayar ve dilini ısırır. Tedavi olmaz ve dili iltihap kapar. İlerleyen iltihap sonucu 1 Temmuz 1884 tarihinde ölür.

Ölmeden önce bütün suç raporlarını ve bilgilerini tek merkezde toplamayı tasarlamaktadır. Bugün veri tabanı FBI bünyesinde tutulmaktadır.

Merkezi Chicago, Graceland Mezarlığındadır.

3- Tyge Ottesen Brahe

1601 yılında düzenlenen Kral'ın katıldığı ve çok uzun süren bir ziyafette yemeğin ortasında sofradan kalkmak çok kaba bir hareket olarak yorumlanacağı için çişini tutmak zorunda kalmıştı.

Bunun akabinde gelişen böbrek iltihabı sonucunda 11 gün içerisinde hayatını kaybetmiştir.

2- Hans Steininger

Avusturalyalı Hans Steininger 14 metrelik sakalı ile meşru olmuştu. 1567 yılında Steininger, kasabasında çıkan yangına yardıma giderken yanlışlıkla sakalına takılıp düşerek, boynu kırılarak ölmüştü.

1- Brian Douglas Wells

Resimde gördüğünüz özel yapılmış boyun kelepçesi, bu ölüm sebeplerinden sadece biri.

28 Ağustos 2003 günü, bir pizza dağıtıcısı, baston görünümü verilmiş tüfekle banka soymaya kalkıştı.

Polis tarafından yakalanan zanlı, Brain Well, soyguna daha önce pizza bırakmak için gittiği evdekilerin zorlamasıyla kalkıştığını söyledi. Ucunda patlayıcı bulunan bir kelepçe, Wells'in boynuna takılmıştı.

Bomba imha uzmanları kelepçeye müdahale edemeden önce kelepçe infilak etti ve Brain Wells'in ölümüne neden oldu.

 

 



Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image