Arama

İngiltere Tarihinin En Azılı Tecavüzcüsü

Reynhard Sinaga, Manchester, İngiltere'de bir dizi cinsel saldırı ve tecavüz suçu işlediği iddiasıyla tutuklanan Endonezyalı bir doktora öğrencisidir. 36 yaşındaki Sinaga, mahkeme tarafından 159 suçtan suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Olaylar, İngiltere tarihindeki en kötü cinsel saldırı ve tecavüz vakalarından biri olarak kabul edilir ve birçok insanı etkilemiştir. Medyada "Doktor Terör" olarak anılmaktadır.

06/01/2020 19:18 | Son Güncelleme : 26/04/2024 07:56 | Super Admin


İngiltere Tarihinin En Azılı Tecavüzcüsü
ad image
ad image

İngiltere’nin Manchester şehrinde işlenen dava sonrasında hüküm giyen 36 yaşındaki doktora öğrencisi Reynhard Sinaga‘nın kurbanlarına tecavüz etmeden önce onları ilaçla uyuttuğu ortaya çıktı.

Endonezya vatandaşı olan Reynhard Sinaga, İngiltere’de onlarca erkeğe tecavüz ve cinsel saldırıdan suçlamasıyla tutuklanmış sonrasında görülen davada ömür boyu hapis cezası verilmişti. Bununla birlikte Sinaga, 30 yıl boyunca şartlı tahliye başvurusu yapamayacak.

Manchester’da gerçekleştirilen mahkemede 136’sı tecavüz, toplam 159 cinsel saldırı suçlamasından suçlu bulunan Reynhard Sinaga’nın 36 yaşında ve doktora öğrencisi olduğu açıklandı.

Reynhard Sinaga’nın kendisine kurban bulmak için gece kulüplerinde ya da barların çıkışlarında erkekler bulduğu ve onları evine davet ettiği anlaşıldı. Evine getirdiği erkekleri ise daha sonra uyutarak onlara tecavüz ettiği açıklandı. Bununla birlikte Sinaga’nın bu saldırılarını videoya kaydettiği de belirtiliyor.

36 yaşındaki Reynhard Sinaga’nın, düzinelerce genç erkeğe Manchester şehir merkezindeki evinde tecavüz etmeden veya cinsel saldırıda bulunmadan önce etkisiz hale getirmek için GHB (gama-hidroksibutirik asit) kullandığına inanılıyor.

Bu inancını kanıtlamak için yetkililer mahkemede adli tıp toksikolojisi uzmanı Dr. Simon Elliott‘ın uzman görüşüne de başvurdu. Adli tıp toksikolojisi uzmanı Dr. Simon Elliott mahkemede jüriye “GHB kullanılan bir olayda şahıs zehirlenme dönemini hatırlamayacaktır. Bir kişi kasten ya da bilmeden bu maddeden küçük bir doz dahi kullanırsa yaklaşık 15 dakika sonra derin bir uykuya dalacaktır veya bilinçsiz hale gelecektir ve 7 saat boyunca hiçbir şeyi hatırlayamayabilir.” şeklinde uzman görüşünü bildirmiştir.

Mahkeme sırasında yargıç, İngiltere’ye 12 yıl önce gelen Sinaga’nın 30 yıl boyunca şartlı tahliye başvurusu yapamayacağını açıkladı.

İngiltere Tarihinin En Azılı Tecavüzcüsü

Reynhard Sinaga’ya aslında geçen yıl başka bir dizi cinsel saldırı suçundan dolayı ömür boyu hapis cezası verilmişti. Fakat mahkemenin yargıcı devam eden diğer soruşturmalara etki edebileceği düşüncesiyle duruşmalara yayın yasağı getirmişti.

Bir yargıcın “İngiltere tarihinin en azılı tecavüzcüsü” dediği Sinaga 2017 yılında yakalanmıştı. Yakalanmasına o sırada tecavüz etmek için uyuttuğu bir kurbanının ayılarak polisi araması neden olmuştu.

Polis yetkilileri hızla eve gelerek Sinaga’yı tutuklamış sonrasında ise evinde yapılan aramalarda çok sayıda kimlik kartı, çalıntı telefon ve saat ele geçirildi. Sinaga’nın işlediği suçların 10 yıllık bir dönemi kapsadığını söylüyor.

4 AYRI DAVA

Reynhard Sinaga ile ilgili olarak toplam 4 dava vardı. Bugün sonuçlanan son iki dava, Sinaga’nın Ocak 2015 ve Mayıs 2017’de 25 erkeğe karşı işlediği öne sürülen suçlarından meydana geliyordu.

Sinaga bundan önce sonuçlanmış olan iki davada ise toplam 23 erkeğe tecavüzden hüküm giymişti.

Polis, Sinaga’nın kurbanlarından 70’inin kimliğinin henüz tespit edilemediğini açıkladı.

 

Etiketler : Reynhard Sinaga kimdir Reynhard Sinaga tecavüzcü Reynhard Sinaga tecavüzcü doktor
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image