Arama

Kümeste Öldürülen Seri Katil "Francisco Antonio Laureana" Kimdir?

Francisco Antonio Laureana, 1975 yılında, altı aylık bir zaman dilimi boyunca, Meksika'nın San Isidro kentinde geçirdiği tecavüz ve cinayetlerle bilinen bir seri katildir. Muhtemelen en az 15 kadını öldürdü. Kadınların cesetleri mezarlara gömülmüştü ve yerel halkların şikayetleri üzerine yakalandı. Cinayetler ile ilgili olarak bir itirafında "seksten tatmin olduğunu" söyledi. Laureana, aynı zamanda "San Isidro'nun Satiri" olarak da bilinir.

09/05/2023 14:19 | Son Güncelleme : 28/04/2024 22:53 | Super Admin


Kümeste Öldürülen Seri Katil "Francisco Antonio Laureana" Kimdir?
ad image
ad image

Sınıflandırma: Seri katil
Özellikler: Seri tecavüzcü
Kurban sayısı: 13 +
Cinayet tarihi: 1974 - 1975
Doğum tarihi: 27 Şubat 1975
Kurban profili: Kadınlar
Cinayet yöntemi: Ateş Etme - Boğulma
Konum: Corrientes ve San Isidro, Arjantin
Durum: 27 Şubat 1975 tarihinde polisle çıkan çatışmada saklandığı kümeste öldürüldü.

Francisco Antonio Laureana, 1975'te altı aylık bir süre içinde muhtemelen 15 kadına tecavüz edip öldüren bir tecavüzcü ve seri katildi. Kurbanlarını çarşamba ve perşembe günleri saat 18.00 civarında öldürürdü. Francisco Antonio Laureana, Arjantin'deki en üretken ve aynı zamanda en az bilinen seri katildir.

Tutuklanma esnasında polise direndi ve çantasına sakladığı bir silahı çıkardı ve polis onu bir kümeste saklanırken bulana kadar polisle birkaç şehir bloğu süren kovalamaca boyunca ateş açmaya devam etti. En sonunda saklandığı kümeste sıkıştırıldıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldü.

Arjantin'in en fazla cinayet işleyen seri katillerinden biridir. Davası Arjantin tarihinde pek bilinmemektedir ve cinayetler hakkında çok az şey biliniyor çünkü bunlar Eski Arjantin Devlet Başkanı Juan Domingo Perón döneminde gerçekleşmişti. Bu dönemde özellikle empoze edilen barışçıl sosyal atmosferin bozulması istenmiyordu. Bunun yanı sıra, Laureana ölü olarak ele geçirildiğinden dolayı cinayetleri neden işlediğini ya da buna onu iten nedenleri ifade edememiştir. Bu da tarih sahnesinde çok fazla yer almamasına neden olmuştur.

Suçlar

Polis, cinayetler dizisi olabileceğine inandıkları olayları ve suikastçının psikolojik profilini yeniden yapılandırdı.

35 yaşındaki Francisco Laureana, Corrientes'te bir ilahiyat öğrencisiydi, ilk suçunu orada, bir dini okulda işlediğine inanılıyor. Dindar bir kıza tecavüz edip mekanın merdivenlerinde asmıştı. Daha sonra Buenos Aires'teki San Isidro'ya taşındı ve burada bir zanaatkar olarak küpe, bilezik ve kolye yaparak satmaya başladı. Bir kadınla evlendi ve üç çocuğu oldu. Suçlardan birini işlemek için ayrılmadan önce karısına "Çocukları dışarı salmayın çünkü dışarıda çok fazla soysuz, tecavüzcü ve katil var" dedi.

Polis ve adli tıp uzmanı Osvaldo Raffo şu açıklamaları yaptı:

"Neredeyse her Çarşamba ve Perşembe saat 18.00 civarında şehirde bir kadın veya kız çocuğu kayboluyor ve bir süre sonra cesetleri tecavüz ve acımasız ölüm belirtileriyle bulundu, hatta bazen boğulmuş ve 32 kalibrelik bir tabancayla vurulmuş şekilde bulunuyorlardı. Kurbanlarını, genellikle şallara sarılı güneşlenen ya da belediye otobüs duraklarında bekleyen kadınları seçti. Kurbanlarından her zaman yüzük, bilezik, zincir vb. gibi bir şeyler çalardı (asla satmamasına rağmen) ve onları hatıra olarak aldıktan sonra evinde bir çizme içinde saklardı. Bazı durumlarda, suç anını yeniden yaşamak için olay yerine geri döndü."

Cinayetlerden birini işledikten sonra Laureana, onu bir evden kaçarken gören bir adamı vurdu. Adam bu saldırıdan yaralı olarak kurtuldu ve polise saldırganın eşkâlini verebildi. Polis şehirde her Çarşamba ve Perşembe saat 18.00 civarında tecavüz ve cinayet işleyen zanlı hakkında bilgi sahibi olmayı başarmışlardı. Hızlı bir şekilde tüm birimlere bu eşkal hakkında bilgi verildi ve şehir genelinde arama başlatıldı.

Ölümü

27 Şubat 1975'te Laureana son suçunu işlerken farkına varmadan bir kadın tarafından görüldü. Kadın onu daha önce kendi buzdolabına asmış olduğu ilandan fark etti. Annesine kocasını arayacağını söyledi fakat fark ettirmeden polisi aradı. Bu sırada Laureana onu gördü fakat gülümseyerek yanından geçip gitti.

Polis onu birkaç blok ötede fark etti ve daha önce bastırılmış olan arama ilanlarında ki eşkale uyduğunu anladı. Polis, sorgulama için onlarla birlikte karakola gelmesini istemek için yaklaştı. Laurena çantasından bir silah çıkardı ve polis memurlarına ateş etmeye başladı. Görünüşe göre suçlarının bedelini ödemeye istekli değildi, bir silahlı çatışma başladı. Bu çatışma sırasında Laureana omzundan vuruldu ve ardından ağır yaralı olarak olay yerinden kaçtı.

Laureana'nın saklandığı kümes

Polisten bir kümese girerek saklandı. Kümesine saklandığı evin köpeği tarafından fark edildikten sonra köpek ona saldırdı ve onu ısırdı. Laureana acı içinde bağırdığı için polisin dikkatini çekti ve saklandığı yer deşifre oldu. Vazgeçmeye hazır değildi tekrar polislere ateş etti ve seçenekleri olmayan memurlar onu vurarak etkisiz hale getirdi.

ona saldıran köpek
Laureana'nın saklandığı kümeste ona saldıran köpek

Polisler, katilden cinayet nedenlerin, bu olayları neden yaptığını ve cinayetlerinin gerçek sayılarını öğrenmek istediklerinden dolayı bu bilgileri alamadan onu öldürmek zorunda kalmalarının üzücü olduğunu söylediler. Tavuk kümesinde iki katledilmiş tavuk bulundu, suikastçı ve öldürme içgüdüsü onları öldürmemek için direnemedi ve saklanırken bile bir şeyleri öldürmek istediği anlaşılmıştı. Laureana, 27 Şubat 1975'te Polis tarafından öldürüldü. 22 yaşındaydı.

Polis öldükten sonra Laureana'nın çantasında 765 kalibrelik bir tabanca, bir Beretta, 32'lik bir tabanca ve 14 kalibrelik bir tabanca buldular.

O dönemde La Nación gazetesinde yayınlanan makalenin uzun başlığı, "İki çatışmadan ve bir köpeğin yardımıyla, geceleri yaptığı suçlarda altı ayda 15 kadını öldüren zanlı, San Isidro'da öldürüldü" şeklinde atılmıştı.

Eşi suçları öğrendiğinde, "Bir yanlışlık olmalı, kocam bunu yapmış olamaz. İyi bir babaydı, iyi bir eşti, işini severek yapan bir zanaatkardı" demiştir.

Laureana bir fetiş olduğu için, evinde kurbanlara ait nesnelerin bulunduğu botlar ve diğer bazı ateşli silahlar bulunduğunda birçok suç çözüldü. Laureana ölene kadar dava hakkında hiçbir şey öğrenilmedi
çünkü yetkililer, Isabel Martínez Perón hükümeti tarafından empoze edilen barışçıl sosyal atmosferi bozmak istemiyordu.

Etiketler : San Isidro'nun Satiri Francisco Antonio Laureana kimdir Francisco Antonio Laureana kümeste öldürülen katil
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image