Arama

PALU Ailesi ve Korkunç Ayrıntılar

Palu Ailesi, Kocaeli'de yaşayan ve bazı üyeleri cinayet suçlarından aranan bir ailedir. 2004 yılında Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal'ın kaybolmasıyla başlayan olayda, ailenin bazı üyeleri bu kaybolma olayıyla ilgili şüpheli durumda bulundular. Olayın üzerine gidilmesi sonucunda, ailenin bazı üyelerinin cinayet işlediği iddiaları ortaya çıktı ve bazıları hala aranmaktadır. Palu Ailesi, Türkiye'de son yıllarda oldukça geniş çaplı bir haber konusu haline gelmiş ve üyeleri hakkında çeşitli suçlamalar mevcuttur.

11/01/2019 20:35 | Son Güncelleme : 23/04/2024 08:08 | Super Admin


PALU Ailesi ve Korkunç Ayrıntılar
ad image
ad image

Palu ailesinin olayı Türkiye’de yaşanmış belki de en garip olaylardan birisi olarak karşımıza çıktı. Bu ailenin anlaşılması o kadar zor ki programı defalarca izleyen insanlar bile olayın tam olarak ne olduğunu anlamakta zorluk çekmektedir. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi ise olayda ismi geçek karakterlerin sayılarının fazla olmasıdır.

Palu ailesi 21 Aralık 2018’de Müge Anlı’nın programına ilk olarak kayıp olan kızları Meryem ve torunları Melike’nin kayıp olduğunu söyleyerek başvurdu. Başka bir iddiaya göre aranan bu ikili aile içerisinde öldürülmüştür. Hatta aile bireyleri ilk ifadelerinde damatları Tuncer’in öldürdüğünü söylüyor. Fakat daha sonra ifadelerini değiştiriyorlar. İlk olarak Palu ailesinin kimlerden oluştuğuna bir bakalım.

Harun ve Havva Palu çiftinin 5 çocukları var.

  1. Meryem (Öldürüldü, cesedi bulunamadı)
  2. Fatih (Çelişkili ifade veriyor)
  3. İsa (Tuncer’e cinayetlerde yardım ettiği iddia ediliyor)
  4. Ayşe Melek (Tuncer’e yardım ettiği ileri sürülüyor)
  5. Emine (Eşi Tuner’in susuz olduğunu savunuyor)

Bunlarla birlikte Palu ailesinin Damatları;

  1. Tuncer (Damat [Emine’nin Eşi] – Hakkında cinayetten tecavüze, gasptan dolandırıcılığa kadar çok sayıda suçlama var)
  2. Ahmet (Damat – [Meryem’in Eşi] – Öldürüldü)

Ailenin zavallı çocukları;

  • Tuncer -Emine Çiftinin Çocukları
    • Enes
    • Kızları (ismi bilinmiyor)
  • Ahmet – Meryem Çiftinin Çocukları
    • Recep Tayyip (3 defa evden kaçtı sonunda çocuk sığınmaya gönderildi)
    • Melike (6 yaşında öldürüldü)

KARIŞIK AİLE HAYATI

Palu ailesi olayının bu kadar karışık olmasının nedeni tarafların aslında akraba olması. Soyisimler falan karışmış olsa da aslında akrabalar. Yukarıda Palu ailesinin grafiğini verdik şimdi biraz karşı taraftan bahsedelim yani öldürülen damat Ahmet’in ailesinden.

TAHNAL AİLESİ

Öldürülen damat Ahmet Tahnal aslında anne Havva’nın kayınbiraderi oluyor. Yani Meryem ile Ahmet karı koca. Ahmet’in babası ise anne Havva’nın kız kardeşinin kocası. Yani öldürülen damat Ahmet Tahnal’ın annesi aynı zamanda karısı olan Meryem’in teyzesi oluyor.

Evet evet kabul birazcık karışık ?

Olaylar ailenin damadı yani Emine’nin kocası Tuncer Ustael’in aileye katılmasının ardından başlıyor. Şeytana bile şapka çıkartan bu adam insanları korku faktörünü de kullanarak çok iyi bir şekilde manipüle etme kabiliyetine sahip bir yapıdadır. Olaylar o kadar karışık ki cereyan eden her olay belirli ataklardan oluşuyor.

PALU AİLESİ NERELİ

Aslen Ordulu olan aile Kocaeli’nde yaşamlarına devam ediyordu. Kızları Meryem, Ahmet ile evlenip İstanbul’da yaşamaya başlıyor. Daha sonra Meryem tekrar baba evine yani Kocaeli’ne dönerek “kocam beni fuhuş yapmaya zorluyor” diyor ve ailenin yanında yaşamaya başlıyor. Koca Ahmet ise Kocaeli’ne gelip karısını tekrar eve götürmek istiyor ve orada öldürülüyor. Her ne kadar baba Harun cinayeti üstlenmiş olsa da aslında kardeş İsa’nın öldürdüğü iddia ediliyor. Baba Harun daha sonra cezaevine giriyor. Bunun ardından işler de karışmaya başlıyor.

İlk Atak:

Kocası öldürülen Meryem bir gün gelip vicdan azabı çektiğini ve her şeyi itiraf edeceğini aileye açıklıyor. Ardından kocasının ailesi tarafından hala zorlandığını ve kendi kız kardeşlerine uyuşturucu vererek fuhşa zorladığını itiraf ediyor. Tabi gidip savcılığı da suç duyurusunda bulunarak itiraf ediyor. Bununla birlikte ölen kocasının ailesinin aslında “Böbrek mafyası!” olduğunu ve çocukları kaçırarak böbreklerini çaldığını iddia ediyor.

  • Şunu hatırlatmamız gerekiyor ki ailenin çocukları Recep Tayyip defalarca evden kaçmış, küçük kızları Melike bir gün Eyüp Sultan’da ortadan kaybolmuş ve yarım saat sonra karakolda bulunmuştur. İşte bunların nedeni hep Böbrek mafyası! Yani hep çocukları mafyalar kaçırıyordur. Tabi böbreklerini neden almadıkları düşündürücü!
  • Bununla birlikte çocukların bedeninde iğneler tespit ediliyor. Aile bunu kaçıran mafyanın yaptığını söylemiş olsa da aslında enişte Tuncer’in yaptığı biliniyor.
  • Ayrıca eski koca Ahmet’n ailesi Palu ailesinin erkek çocukları olan İsa ve Fatih’i öldürmeleri için mahalleye para dağıtıyor iddiası da var ama her ikisinin de burnu bile kanamıyor!

İşte tüm bu detayların ardından eski koca öldürülen Ahmet’in ailesi iddiaya göre daha doğrusu bu iddianın yalan olduğu ortaya çıktı, aileyi tehdit etmeye başlıyor ve ailede bundan dolayı kaçmaya başlıyor. Tabi bunların Tuncer’in Manipüle teknikleri olduğu daha sonra ortaya çıkacaktır.

İkinci Atak:

Tuncer, Meryem’in kocası olan ailenin diğer damadı Ahmet’i öldürmesi için İsa’yı ikna ediyor. İkna içinde tabi ki de namus faktörünü kullanıyor. İşte İsa’ya “Ahmet kardeşini satıyor falan” gibi şeyler söyleyerek manipüle etmeyi başarıyor. Bunun ardından İsa Ahmet’i öldürüyor. Fakat o hapse girmesin diye babası Harun suçu üstlenip o hapse giriyor.

Burada şöyle bir detay var Ahmet’in ölmesi ve baba Harun’un hapse girmesi tesadüfi gelişen bir olay değil. Çünkü ailede “Cinci Hoca!” olduğunu söyleyen Tuncer’e inanmayan sadece bu ikisi var. Ayrıca damat Tuncer’in “üfürükçü!” olması ve Müge Anlı’ya, sürekli kadınların bağlanarak ben bu adama gitmiştim beni şöyle dolandırdı, böyle dolandırdı demesi de bambaşka bir detay.

Bu arada Palu ailesinin psikolojik durumunu ele alacak olursak, ailede genel bir korkaklık var bunun nedeni de bağnazlık. Tabi Tuncer’in manipüle gücünü de unutmamak lazım. Burada değinmemiz gereken bir nokta var ki o da ailenin birbirine sıkı bir şekilde bağlı olmasıdır. Unutmayın ki baba Harun oğlunun yerine hapse girecek kadar çocuklarını çok seviyor. Burada da filmlerde görmeye alıştığımız bir durum ortaya çıkıyor. Kötü adam istediklerinin yapılması için ne yapıyordu, ailenin diğer fertlerine zarar vermekle tehdit ediyordu. İşte Tuncer’de tam olarak bunu yapıyor diye biliriz. Daha sonrada suçlarına ortak ederek “ben yanarsam, hepiniz yanarsınız” diyerek işi içinden çıkılamaz bir hale getiriyordu.

Palu ailesiyle ilgili enteresan bir detay daha var. Bu detay tek suçlu Tuncer deyip geçmemizi engelleyen bir detay. Oğlu için hapse girip çıkan baba Harun’a aynı zamanda şizofren teşhisi konuluyor. Hapiste geçirdiği sürenin etkisi var mıdır bilinmez ama bence büyük etkisi olabilir. Bu durum programda her ne kadar fazla konuşulmamış ve üzerinde durulmamış olsa da çok önemli bir detay. Çünkü bu tarz rahatsızlıklar genetik olarak aktarılabiliyor.

Kocası erkek kardeşi tarafından öldürülen Meryem, kız kardeşi Emine’nin yanına yerleşiyor. Yani Tuncer’lerin evine. Bu taşınmanın ardından ikinci olay patlak veriyor.

Üçüncü Atak:

Bu taşınmanın ardından Meryem ve çocukları (Recep Tayyip ve Melike) Tuncer tarafından defalarca tecavüze uğruyor ve şiddet görüyor.

Yani aynı evin içinde; 7 kişi yaşamaya başladı.

  • Tuncer
  • Karısı Emine
    • İki çocuğu Enes ve Kız kardeşi
  • Meryem
    • Meryem’in iki çocuğu; Melike ve Recep Tayyip

Ailede çok sayıda tecavüz söz konusu. Hemen hemen her çocuğa tecavüz edilmiş diyebiliriz. Bu çocuklardan Recep Tayyip 3 defa kaçma girişiminde bulunmuştu. İlk defasında çocuk karakola gidiyor ama polisler tekrar çocuğu Tuncer'e teslim ediyordu. Ev tam olarak cehennemi aratır hale gelmişti.

Aile bu konuyu şöyle değerlendiriyor; Bu ailenin bir düşmanı var. Oda İsa tarafından öldürülen Ahmet’in kardeşi.

Aslında muhtemelen öyle bir düşman yok, çünkü Tuncer bir gün anne Havva’ya gidiyor ve “Bunlar şimdi senden kan parası ister, iyisi mi bütün evleri sen benim üzerime” yap diyor ve evleri alıp satıyor. Hatta bununla da yetinmiyor baba Harun hapisteyken yanına Havva ve İsa’yı da alarak Baba Harun’un kardeşi yani ailenin halasının üstünde ki evi de almak için kadının evini basıp darp ederek zorla senet imzalatıyor.

Bu olayın ardından ilk defa Tuncer ve İsa kısa süreli olarak hapse girip çıkıyor. İlk defa dememiz dikkatinizi çekmiştir. Çünkü bundan önce işkence gören ve kaçan Recep Tayyip 3. Defa kaçışında eniştesi Tuncer ve Dayısı İsa tarafından işkence gördüğünü söylese de Tuncer ve İsa her defasında bir şekilde sıyrılmayı başarıyor. Recep Tayyip de çocuk esirgeme kuruluna veriliyor.

Yine korku faktörünü kullanan Tuncer, Palu ailesine diğer akrabalar tarafından sürekli büyü yapıldığı ve bunların organ mafyası olduğu ve hatta ölen damadın kardeşinin aile fertlerinden birisini öldürerek intikam alacağı fikriyle ailenin beynini yıkayarak korkutuyor.

Bununla birlikte önemli olaya adım adım ilerleniyor. Tuncer tüm aileyi arabaya topluyor tabi bundan önce Meryem’e kredi çektirip kendisine araba aldırıyor. Sonra sözde düşmanlardan kaçmak için yola düşen ve aylarca arabada yaşayan Palu ailesi bir kez daha Tuncer’in oyununa gelmiş oluyor. Anne Havva’dan evleri üzerine aldığı ve evi satan alan kişide aileyi çıkmaya zorladığı için mecburen 10 kişi bir binek aracın içinde 3 ay kadar yaşamak zorunda kalıyor. Aileye de işte evi basacaklar, sizi öldürecekler gibi korkularla manipüle etmeye devam ediyordu.

Bu kaçış sırasında kafayı Meryem’e takan Tuncer, sürekli onu suçlamaya başlıyor. “Yemeğime ilaç atıp bana tecavüz etti” diyor, “ölen kocasının ailesine bizden haber uçurdu” deyip Palu ailesine onun suçlu olduğuna ikna ediyordu.

Müge Anlı çeşitli doktorlar ve avukatlarla Palu ailesinin analizini yapmaya çalışırken fizyolojik olarak uyuyan erkeğe tecavüz etmenin imkansız olduğunu söylese de onlar hala Tuncer’e inanıyordu. Bunun en büyük nedeni ise: Tuncer yanarsa herkes yanardı.

Tuncer sonra Meryem’e ve kızı Melike’ye eziyet etmeye başlıyordu. Aç bırakıyor, ağaca bağlıyor hatta açlığını bastırsın diye karınlarına taş bağlıyordu. Burada Meryem öldürülerek ortadan kaldırılıyordu. Meryem’in cesedini ise ortadan kaldırmak amacıyla Tütünçiftlik sahiline gömüldüğü iddia edildi.

Bunun ardından yaklaşık 1 yıl sonra Meryem’in kızı Melike’ye saran Tuncer, kızın içine “Cin Girdi!” iddiasını ortaya attı. İçinde ki cinlerin çıkması için küçük kıza ispirto içirdi. Ailenin verdiği ifadede ailenin annesi Havva, Melike’nin ispirtoyu içtikten sonra ağzından sıvılar geldiği ve bir süre sonra öldüğünü bunun ardından cesedi kendisinin yıkadığını ardından Tuncer’in cesedi alarak bilmediği bir yere gömdüğünü ifade etti.

İFADE DEĞİŞTİRDİLER

Baba Harun Palu’nun 2011 yılında cezaevinden çıkmasının ardından olay yeniden gün yüzüne çıktı. Harun Palu’nun baskılarına dayanamayan Fatih, kızı Ayşe Melek ve annesi Havva ile savcılığa gitmek zorunda kaldı. Meryem ve Melike’nin Tütünçiftlik’te gömüldüğünü itiraf ettiler. Alınan ifadelerin ardından kazı çalışmaları yapıldı, ama cesetler bulunamadı. Tuncer’in soruşturma devam ederken cinlerle korkuttuğu aile ifade değiştirdi. Tuncer’e karşı olan tek kişi baba Harun, şizofreni teşhisi ile akıl hastanesine kaldırıldı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 11 sene önce ortadan yok olan Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal’ın (8) cinayetinin aydınlatılması için çalışmalar sürüyor. Cinayetle alakalı olarak bugün (11.01.2018 – Cuma) Palu ailesine yönelik operasyon düzenlendi. Polis, Palu ailesinin evinde arama yaparak, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturmalar devam ediyorken ailenin karanlık durumu işin içinden çıkmayı engelliyor. Bakalım daha nasıl haberler ile sarsılacağız.

SONUÇ

9 Ocak 2019 Çarşamba günü tutuklanan aile bireyleri 4 günlük gözaltı sürelerinin dolmasının ardından hem Palu ailesinin fertleri hemde Tuncer ve Emine Ustael önce savcılığa götürüldü. Savcılıkta verdikleri ifadelerin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Pazar günü akşam hakim karşısına çıkan aile fertlerinin tamamı "Kasten adam öldürme, Canavarca hislerle adam öldürme ve soy bağından birisini öldürme" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmak üzere mahkemeleri açıldı ve cezaevine gönderildiler.

Tuncer Ustael başta olmak üzere tüm aile fertleri hem Meryem'in hemde Melike'nin öldüğünü kabul ettiler. 2008 yılında Meryem'in arabada öldüğünü ve gömdüklerini kabule diyorlar fakat öldürdüklerini kabul etmiyorlar. Yani biz öldürmedik kendi kendine öldü diyorlar.

  • Tuncer Ustael ifadesinde "Meryem, tuvalete gitmek için arabadan çıktı. Uzun bir süre gelmeyince peşinden gittik ve yerde yatarken bulduk. Bulduğumuzda ölüydü bizde gömdük" şeklinde açıklama yaptı.
  • Emine Ustael savcılıkta susma hakkını kullandı. Mahkemede televizyon programında söyledikleri saçmalıkları tekrarlayıp durdu.
  • Palu ailesinin fertleri ise ifadesinde "Meryem, Tuncer onu aç bırakıp dövdüğü için öldü" şeklinde açıklama yaptı.
Etiketler : PALU Ailesi
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image