Arama

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

25/09/2018 17:04 | Son Güncelleme : 20/04/2024 11:29 | Super Admin


Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?
ad image
ad image


Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen bu isim, uzun yıllar boyunca kendisinden çok söz ettireceğe benziyor. Mehmet Ali Çayıroğlu, ismi ilk olarak gasp suçuyla ortaya çıktı ardından Ordu’da işlenen bir dizi seri cinayetlerle bağlantısı ortaya çıkartıldı ve sonuç olarak 5-6 ay gibi kısa bir süre içerisinde en az 10 kişiyi öldürdüğü tespit edildi. Yapılan açıklamalarla bu sayının en az iki üç kat artacağı tahmin edilmektedir.

1974 yılında Ordu’nun Akkuş ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Ali Çayıroğlu, ilerleyen yaşlarında çok sayıda suça karıştı. Hayatını hayvan ticareti yaparak kazanmaya çalışan Çayıroğlu en son yakalandığında 15 ayrı suçtan sabıkası bulunuyordu. En son tartıştığı birisini hadım ettiği için 9 yıl hapis cezası aldı ve 2018’in Ocak ayında tahliye oldu. Hapisten çıkmasının ardından Ordu’da bir şarküteri dükkanı açarak işletmeye başlıyor fakat hayvan tedarikini sağlayabilmek adına seri cinayetler işlemeye başlıyor. Öldürdüğü insanların paralarını ve hayvanlarını gasp ederek çaldığı hayvanları kasabında kesip satıyordu.

Kendisi 44 yaşında olmasına rağmen 60 yaşında bir bayan olan Surriye Özden ile dini nikah kıyarak birlikte yaşamaya başladı. Birlikte yaşadığı Surriye Hanım cinayetlerden haberinin olmadığını söylediği gibi aynı zamanda kendisini de dolandırdığını söyledi. 12 Haziran 2018’de Suriye Özden tarafından Mehmet Ali Çayıroğlu’na vekaletname verilmiş Çayıroğlu’da bu vekaletnameyi kullanarak Suriye Özden’e ait olan evi haber vermeden satmış. Bununla birlikte 25 Bin tl kredi çektirdiği için aylığından kesinti yapılmaktadır. Ayrıca bir gün kendisini banyoya götürerek kafasını suya sokarak boğmaya çalıştığını söyledi ama daha sonra şaka yaptım dediği için şüphelenmediğini ifade etti.

Çayıroğlu cinayetlerin ardından evi tamamen cesetlerle birlikte yada daha insanlar canlı iken ateşe veriyordu. Bunu geride ipucu kalmaması için yaptığı tahmin edilirken bir detay dikkatleri çekmişti. Hem yaktığı tüm evlerde hemde yakmadığı evlerde dış kapıyı mutlaka kilitliyordu. Yetkililer bunun “İstemsiz bir davranış” olduğunu belirtirken katilin aranması esnasında bu özelliği sık sık gündeme getirilmişti.

HER ŞEYİN ORTAYA ÇIKIŞI

8 Ağustosu 9 Ağustosa bağlayan gece, her şeyin ortaya çıktığı ve basit bir gasp olayının nasıl seri cinayetlere bağlandığının başladığı kırılma noktasıdır.

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Çamalan Mahallesi Aşundur Sokak numara 2’de bulunan evin sahibi Mehmet Gürelbal ile yanında çalışan ve o gece evde tadilat yapmak için gelen Cemil Eroğlu’nun gasp edilmesi olayı aslında seri katilin tüm yüzünü ortaya çıkartıyordu.

Jandarmada verdikleri ifadeye göre Mehmet Gürelbal ile Cemil Eroğlu, Gürelbal’ın evinde uyurken gece 3 sıralarında sert bir şekilde kapı çaldı. Kapının sert sert çalınmasıyla yerlerinden kalkan ikili “Cemal Kapıyı Aç” sözüyle bir kez daha şok oldular çünkü evde Cemal diye birisi yoktu. Mehmet Gürelbal komşusu Cemal isimli kişiye geleceklerine yanlışlıkla kendilerine geldiklerini düşünerek kapıya doğru gitti. Kapıyı açtıklarında karşılarında Jandarma kamuflajı giymiş birisi duruyordu. Bu kişi ikiliyi ellerini arkadan plastik kelepçeyle bağlayarak yere yatırdı. Ardından evin içini karıştırmaya başladı. Aynı zamanda evin alt tarafında bulunan ahırdan da sesler geliyordu.

Eve giren kamuflajlı kişi ikilinin telefonlarını ve 2800 tl parasını alarak evden hızlıca uzaklaştı. Ardından ellerini kelepçeden kurtarmayı başaran ikili komşuları Cemal’a giderek durumu anlattılar ve beraber sabaha karşı jandarmayı arayarak yardım istedir.

Jandarmanın olay yerine gelmesiyle incelemeler başladı. Adamın aslında Cemal’in evine gidecekken yanlışlıkla Mehmet Gürelbal’ın evine gelmiş olabileceğinden yola çıkarak komşu Cemal’in ifadesini aldılar.

Cemal’a son dönemde kendisiyle hayvan alışverişi için pazarlık yapan birilerinin olup olmadığını sordular ve bazı sabıka resimleri gösterdiler. Cemal ise gösterilen resimlerden Mehmet Ali Çayıroğlu’nu tespit ederek kısa bir süre önce hayvan pazarlığı yaptığını söyledi.

Bunun üzerine Jandarma ekipleri Çayıroğlu’nun evine ani bir baskın yaparak zanlıyı gözaltına alıyor. Evinde ve çiftliğinde detaylı bir arama yapıldığında ise korkunç gerçeklerin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı görülüyor.

Çayıroğlu’nun evinde ve çiftliğinde ele geçirilenler:

  • 23 tane büyük ve küçük baş hayvan
  • 17 av tüfeği
  • 3 tek kırma tüfek
  • 2 kuru sıkı tabanca
  • 151 kuru sıkı tabanca mermisi
  • 4 adet cep telefonu
  • 230 plastik kelepçe
  • Eski tip askeri kamuflaj
  • Askeri tip eldiven
  • Çok sayıda palaska
  • Asker şapkaları
  • Bir miktar para

Gözaltına alınarak karakola götürülen Çayıroğlu’nun telefonunda yapılan araştırma sonucunda ATV kanalında yayın yapan Müge Anlı’nın programından görüntülerin olduğu fark ediliyor. Zanlının telefonda ki resimler özellikle o hafta programda işlenen Şeker Köseoğlu cinayetiyle alakalıydı. Zanlıya bu resimlerin nedeni sorulduğunda “Programı izliyordum, öylesine resim çektim” şeklinde açıklamaları tatmin edici bulunamayınca Şeker Köseoğlu’nun oğlu Recai Köseoğlu karakola çağrıldı ve zanlının evinde bulunan tüfekleri kontrol etmesi istendi. Recai Köseoğlu tüfekler arasında annesi Şeker Köseoğlu’na ait olan kayıp tüfeği ve ahırdan kaybolan Buzağıyı tespit etti.

Bununla birlikte artık olay basit bir gasp olayından çıkarak cinayet soruşturmasına dönüştü.

Çayıroğlu ise 3 Mayıs 2018‘ de öldürülen Şeker Köseoğlu’nu tanımadığını, hayvanı ve tüfeği bulduğunu iddia etti ama araştırmalar devam etti.

Evde bulunan cep telefonlarından birisi üzerinde yapılan araştırma sonucunda telefonun 31 Temmuz 2018‘de şüpheli bir şekilde ölü bulunan Türedi çiftine ait olduğu tespit edildi.

Çayıroğlu’nun evinden çıkan bir başka tüfek ise 22 Temmuz 2018‘de evinde çıkan yangın sonucunda hayatlarını kaybeden Sabri Güneş’e ait olduğu tespit edildi. Çıkan yangında aynı zamanda oğlu Hasan Güneş ve gelini Zahide Güneş’te hayatını kaybetmişti.

Yine evden çıkan başka bir tüfek ise 13 Temmuz 2018‘de kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği düşünülen ve tüfeğinin kayıp olduğu fark edildikten sonra şüpheli ölüm olarak araştırılan Hasan Bayram’a ait olduğu belirlendi.

Yine evden çıkan başka bir tüfek ise 10 Şubat 2018‘de evinde çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden Sevim Semiz’e ait olduğu tespit edili. Çıkan yangında aynı zamanda yaşlı kadının kızları Emine Semiz ve Havva Gülen’de hayatını kaybetti.

Ayrıca Çayıroğlu’nun telefon görüşmeleri incelendiğinde 24 Şubat 2018‘de evlerinde yanarak hayatını kaybeden Nuri – Lütfiye Usluoğlu çiftiyle ilgili bilgilere de ulaşıldı. Zanlı Çayıroğlu’yla yanarak hayatını kaybeden Nuri Usluoğlu’nun cezaevinden arkadaş olduğu ve hayatını kaybetmeden kısa bir süre önce ikilinin telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi.

Ayrıca Çayıroğlu’nun evinden 9 Nisan 2018‘de Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Osmancık Mahallesi’nde elektrik kontağından çıkan yangında hayatını kaybeden Dursun Kurt’a ait bazı eşyalar çıktı.

Bunlarla birlikte Avluca Mahallesi’nde 7 Mart 2018‘de kaybolan 80 yaşındaki Ayşe Şen ve köpeğinin 14’üncü kurban olabileceğini değerlendiriyor.

YÖNTEM AYNI

Mehmet Ali Çayıroğlu’nun karıştığı olaylarda ilk olarak kurban veya kurbanlar öldürülüyor sonrasında eşyaları gasp ediliyordu. Daha sonra ise geride delil bırakmamak adına oturduğu ev yakılıyordu. Yetkililer Çayıroğlu’nun tüm bunları tek başına yapamayacağını belirtiyor. Zanlı ile birlikte eşi ve 4 kişi gözaltına alındı fakat hepsi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer taraftan Mehmet Ali Çayıroğlu’nun girdiği evlerden gasp ettiği hayvanları mezbahaya çevirdiği evinin bahçesinde kestiği ve ortağı olduğu markette sattığı ortaya çıktı.

KURBANLARI

Mehmet Ali Çayıroğlu’nun kurban profili genellikle aynıdır. Yaşlı, yalnız ve hayvanı yada parası olan kişileri kendisine kurban olarak seçmektedir. Çayıroğlu’nun evinde bulunan silahların kurbanlarına ait çıkması yetkilileri korkutuyor. Şu ana kadar 14 kişiyi öldürdüğü tespit edilen Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinden çıkan tüfeklerin bir aileye ait olduğu düşünüldüğünde 22 farklı silahın olması korkuyu arttırıyor. 17 av tüfeği, 3 tek kırma tüfek ve 2 kuru sıkı tabancanın farklı ailelere ait olduğu düşünülüyor.

10 Şubat 2018 – Sevim Semiz (82) – Emine Semiz (56) – Havva Gülen (60)

10 Şubat 2018 Cumartesi günü Samsun’un Terme ilçesine bağlı Özyurt Köyünde evlerinde çıkan yangında öldüler. Sevim Semiz’in tüfeği Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinde bulundu. Ayrıca ailenin evinde olması gereken parada bulunamadı. Ayrıca iki kızın konuşma ve işitme engelli olduğu belirlendi.

24 Şubat 2018 – Nuri (59) – Lütfiye (57) Usluoğlu

24 Şubat 2018 Cumartesi günü Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Yüceler Mahallesi’ndeki evlerinde yanarak öldüler. Mehmet Ali Çayıroğlu ile telefon görüşmeleri tespit edildi, paraları kayboldu. Aynı zamanda ikilinin cezaevi arkadaşı olduğu tespit edildi. Bununla birlikte Çayıroğlu’nun, Usluoğlu çiftinin evine giden güzergahta kameralara takıldığı ortaya çıktı.

9 Nisan 2018 – Dursun Kurt

9 Nisan 2018 Pazartesi günü Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Osmancık Mahallesi’nde elektrik kontağından çıkan yangında öldü. Eşyası katil zanlısının evinde bulundu.

3 Mayıs 2018 – Şeker Köseoğlu (64)

3 Mayıs 2018 Perşembe günü Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Dağyolu Köyü’nde öldürüldü. Tüfeği ve sahip olduğu buzağı Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinde bulundu. 3 Mayıs’ta hayvanıyla birlikte kaybolan yaşlı kadının 11 Mayıs’ta cesedi çıplak şekilde bir dere kenarında bulundu. Yaşlı kadın tüfekle kafasından vurularak öldürülmüştü. Ayrıca şuana kadar farklı olan tek cinayettir. Sadece Köseoğlu’nu öldürdükten sonra evinden alarak başka bir yere atmıştır. Bunun nedeni de araştırılmaktadır.

13 Temmuz 2018 – Hasan Bayram

13 Temmuz 2018 Cuma günü Ordu Üçyol Mevkinde kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiği düşünülüyordu. Silahı Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinde çıktı.

22 Temmuz 2018 – Sabri – Hasan – Zahide Güneş

22 Temmuz 2018 Pazar günü evlerinde elektrik kontağından çıkan yangın sonucunda yanarak öldükleri zannedilmişti. Eşyaları ve tüfeği Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinde bulundu. Çayıroğlu’nun kız kardeşiyle Güneş ailesi aynı köyde yaşıyormuş.

31 Temmuz 2018 – Senai – Ümit Türedi

31 Temmuz 2018 Salı günü Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Karaçal Köyünde zehirlenerek şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Senai Hanımın telefonu ve kuru sıkı tabancası Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinde bulundu. O gece Türedi ailesinin 20 Bin tl’ye yakın parası olması gerekiyordu.

7 Mart 2018 – Ayşe Şen

Bunlarla birlikte Avluca Mahallesi’nde 7 Mart 2018‘de kaybolan 80 yaşındaki Ayşe Şen ve köpeğinin Çayıroğlu’nun 14’üncü kurban olabileceğini değerlendiriyor.

Tüm bunlarla birlikte Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinden çıkan eşyalarla birlikte bahçesinde yakılmış olan eşyalar çok ayrıntılı bir şekilde inceleme altına alındı. Şuana kadar en az 14 kişiyi öldürdüğü düşünülen ve bu 14 kişiyle bir şekilde bağlantısı kurulan Çayıroğlu’nun kurban sayısının en az iki kat artacağından korkuluyor.

Özellikle evinde bulunan 17 av tüfeği, 3 tek kırma tüfek ve 2 kuru sıkı tabancanın kimlere ait olduğu araştırılıyorken Ordu’da ve özellikle sık sık gidip geldiği Tokat’ta meydana gelen şüpheli yangın, gasp, hayvan hırsızlığı ve ölümler içinde araştırmalar devam ediyor.

Yeni gelişmelerin yaşanması durumunda yazı güncellenecektir. Son Güncelleme: 27 Eylül 2018

By Kaynuka

Etiketler : Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir Mehmet Ali Çayıroğlu Müge Anlı Orduda seri cinayetler Seri katil
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image