Arama

Seri Katiller Kurbanlarını Nasıl Seçer?

Seri katillerin kurbanlarını nasıl seçtiklerini birlikte inceleyeceğiz.

30/09/2018 12:57 | Son Güncelleme : 28/04/2024 23:09 | Super Admin


Seri Katiller Kurbanlarını Nasıl Seçer?
ad image
ad image

Seri katiller, kurbanlarını seçerken genellikle bazı unsurlara dikkat ederler. Örneğin, bazı seri katiller, belirli bir cinsiyete veya yaş grubuna odaklanırken, diğerleri belirli bir meslek veya ilgi alanı gibi özelliklere sahip kişileri hedef alır. Bunun yanı sıra, seri katiller, toplumda genellikle marjinalleşmiş kişileri hedef alabilirler ve yalnız yaşayan kimselerin yanı sıra toplumda değersiz hisseden veya toplum tarafından dışlanmış hisseden kişileri de hedef alabilirler. Seri katillerin kurban seçimi konusunda diğer faktörler arasında beden yapısı, ırk ve dini inanç da yer alabilir.

Seri katilleri sorunlu insanlar olarak ifade etmek çok da yanlış bir ifade olmaz diye düşünüyorum. Seri katillerde bulunan bu sorunlardan birisi de takıntılı bir ruh haline sahip olmalarıdır.

Bir çok seri katil kurbanlarını belirli bir kalıba göre seçiyor.

Fakat bazı canilerin kurbanlarını seçme yöntemleri diğerlerine nazaran biraz absürt kalıyor.

İşte o enteresan seri katiller ve en sıra dışı kurban seçme yöntemleri:

  1. Adam Lane

Monica Mossaro cinayetinin ardından yakalanan Adam Lane’in kendisine kurban olarak insanları seçme yöntemi bir hayli ilginç. Adam Lane, birisini öldürmek istediğinde herhangi bir mahalleye geldiğini ve tek tek bütün evlerin kapılarının kilitli olup olmadığını kontrol ederek, kilitli olmayan bir kapı bulana kadar devam ettiğini ve açık bir kapı olduğundaysa içeri girip cinayet işlediğini ifade ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Ashley Mervyn Coulston

Ashley Mervyn Coulston’ın öldüreceği insanları seçme şekli de bir hayli ilginç. Coulston, öldüreceği kurbanlarını ilan üzerinden seçiyormuş. Bir gün yine aynı biçimde Kerryn Henstridge ve Anne Smerdon isimli 2 kişinin “Oda arkadaşı arıyoruz” ilanı vermeleri üzerine evlerine gelen Coulston, o an 2 arkadaşla birlikte evde olan bir kişiyle beraber 3’ünü de silah zoruyla etkisiz hale getirip bağlamış ve teker teker öldürmüş.

  1. Colin Ireland 

Heteroseksüel bir yaşam tarzını benimseyen Colin Ireland ise öldüreceği insanları gay barlardan seçtiğini ifade etti. Özellikle BDSM fantezilerini uygulayan gayleri, bununla birlikte özellikle bağlanmayı arzulayan gsyleri hedef alan Ireland, kurbanlarını etkisiz hale geçirmek için bundan daha harika bir fikir olmadığını ifade ediyordu.

  • BDSM: Rızaya bağlı olarak fiziksel baskı ve kuvvetli duyusal uyarımın uygulandığı ve fantezi güç rolü oynamanın yapıldığı cinsel tercih ve kişisel ilişki türüdür. “BDSM” kısaltması bondage ile disiplin (“bondage and discipline”; B&D ya da B/D), hakimiyet ile teslimiyet (“dominance and submission”; D&S ya da D/s) ve sadizm ile mazoşizm (“sadism and masochism”; S&M ya da S/M) öğelerini bir araya getirir. BDSM bir sürü çeşitli eylem, kişilerarası ilişki türü ve altkültürü kapsar.

  1. Gary Ridgway

Yapabildiği kadar çok kadın öldürmeyi arzu ettiğini ifade eden Ridgway ise bu sebepten ötürü öldüreceği kadınları seks işçileri arasından seçtiğini belirtti. En fazla bu yolla kadın öldürebileceğinie karar vermesinin nedenini ise kendi ağzından dinleyelim: “Onların ortadan kayboluşu pek dikkat çekmiyor, ayrıca ortadan kayboldukları anlaşılsa bile polisler onlar için o kadar da fazla zaman ayırmayacaktır.

  1. Anthony Sowell

Sowell’in kendisine kurban seçimi yaparken ki prensibi ise kendi deyimiyle “Kimsenin özlemeyeceği kadınlar“ı seçmekmiş. Bundan dolayı hedef olarak kendine uyuşturucu bağımlısı, seks işçileri ve kaçak kadınları seçiyormuş.

  1. Anders Breivik

2011 senesinde tam 77 kişiyi katleden Anders Breivik’in kurban seçmedeki yöntemi ise liberal insanları hedef almakmış. Bununla da kalmayan Breivik’in yöntemi her ne kadar siyesi olsa da Liberal Parti’nin organize ettiği yaz kampında bile herkesi değil, en liberal tipli insanları hedef alıp öldürmüş. Bu konudaki bir cevabında aynı yaz kampında sırf gözüne o kadar da liberal tipli gelmediği için birini öldürmekten vazgeçtiğini söylemiş.

  1. Dennis Rader

Tam 30 sene süresince insanları öldürmeye devam eden Dennis Rader, kurbanlarını dış görünüşlerine hayran kaldığı bayanlar arasından seçiyormuş. Gözüne hoş görünen bayanları bir süre takip altına alan Rader, en uygun en uygun olduğuna karar verdiği an onları öldürüyormuş. Bir defasında öldürmek için evine geldiği kurbanının o gün şans eseri eve gelmemesinden dolayı Rader eve “Eve gelmediğin için çok şanslısın, çünkü ben gelmiştim” şeklinde bir not bırakmış.

  1. Robert Hansen

Gençlik döneminde çok sayıda kız tarafından reddedildiği için bir nevi kafayı kıran Robert Hansen, bundan dolayı güzel bulduğu her kadını öldürme kararı almış. Kurbanlarını ilk olarak kaçırıp, sonra kendine ait küçük bir uçakla Alaska’ya götüren Hansen; burada ormanlık alanda onları serbest bırakıp kaçmalarını bekliyormuş. Kaçtıklarında ise peşlerine düşüp avlıyormuş.

  1. Richard Chase

6 kişiyi önce öldürüp, sonra kanlarını içen ve vücutlarının bazı yerlerini yiyen Chase ise rastgele sokaklarda gezip evlerin kapılarını kontrol ediyormuş. Kapı kilitliyse ayrılan, değilse içeri girip cinayet işleyen Chase bu durumu şöyle açıklıyor: “Eğer kapı kilitliyse içerideki insan beni misafir etmek istemiyor demektir, bunu anlarım, eve girmem. Ancak kapı kilitli değilse ev sahibi beni içeri davet ediyor demektir.”

Kaynaklar:

  • Wikipedia
  • onedio

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image