Arama

Meksika'da Seri Katil Korkusu: Oyuncak Adam

Meksika'da "El Juguetero" takma adıyla tanınan bir seri katilin varlığı insanlar arasında korku salmaya başladı. Seri katilin takma adı "Oyuncakçı (El Juguetero)" anlamına gelmektedir.

19/08/2019 19:16 | Son Güncelleme : 29/04/2024 06:54 | Super Admin


Meksika'da Seri Katil Korkusu: Oyuncak Adam
ad image
ad image

El Juguetero, İspanyolca'da "Oyuncakçı" anlamına gelir. Bu kelimenin Meksika'da tanınan bir seri katil ile ilgili olup olmadığı kesin değil. Ancak, Meksika'da gerçekten bir "El Juguetero" takma adlı seri katil olduğuna dair haberler bulunmaktadır. Bu takma adın neden verildiği ve katilin detayları hakkında net bir bilgi yoktur ve doğruluğu kontrol edilmemiş haberlerde yer almaktadır.

Son dönemde seri katil olayları iyiden iyiye artış gösterirken bir haber de Meksika’dan geldi. Daha henüz Güney Kıbrıs’ta seri katil Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Subayı Nikos Metaksas olayını yeni atlatmak üzereydik ki şimdi de Meksika’nın seri katili önümüze çıktı.

 

Her şey 4 Ağustos’ta başladı diyebiliriz. Meksika’nın Sinaloa eyaletinin başkenti olan Culiacán’da işlenen bir cinayeti incelemeye giden polis ekiplerinin olay yerinde ki cesedin üzerine oyuncak arabaların bırakılmasının fark etmelerinin ardından başlayan soruşturma hala çözüme kavuşturulamadı.

 

4 Ağustos 2019 yılında bulunan cesedin incelemesi sırasında üzerine bırakılan oyuncak arabalar ilk olarak bir şey ifade etmemiş olsa da o tarihten itibaren 20-30 yaşlarında 4 kişi daha aynı şekilde öldürülmesiyle bir seri katilin varlığı konuşulmaya başlandı.

 

Çaldıkları Kadar Oyuncak

 

Standart seri katil davalarının incelenmesi sırasında uygulanan yöntemler bu olaylar zinciriyle de ilişkilendirilmeye çalışıldı. İlk incelemenin ardından cinayete kurban giden kişilerin hepsinin ortak bir noktası bulundu. Bu ortak nokta aynı zamanda olay yerinde cesetlerin üzerine bırakılan “Oyuncak Araba” konusunu da çok net bir şekilde açıklıyordu.

 

Öldürülen tüm kurbanlar araba hırsızıydı. Bununla birlikte öldürüldükten sonra üstlerine bırakılan oyuncakların sayısı ise o kişilerin çaldığı otomobillerin sayısı kadardır. Bunun yanı sıra katilin araba hırsızlarını öldürmek için sistemli bir şekilde hareket ettiği belirlendi.

 

Medyada da büyük yankı uyandıran bu cinayetleri işleyen henüz kimliği belirlenemeyen seri katile İspanyolca’da ‘Oyuncak Adam’ anlamına gelen ‘El Juguetero’ lakabı kullanılmaya başlandı. ‘Oyuncak Adam’ lakabı takılan seri katilin yakalanması için özel ekip kuruldu.

 

 

Oyuncak Adam’ın Cinayet Yöntemi

 

Şuana kadar en az 5 kişinin ölümüyle ilişkilendirilen ‘Oyuncak Adam’ kurbanlarına ilk olarak işkence ediyor sonrasında ise silahla vurularak öldürüyor. Daha sonra ise cesetlerini yüz üstü yatırarak sırtlarına çaldıkları arabaların sayısı kadar oyuncak araba koyuyor.

 

4 Ağustos 2019 Pazar günü bulunan ilk kurbanın sırtında 11 tane oyuncak araba vardı. Bu cinayetten birkaç gün sonra polis, üzerinde 13 adet oyuncak araba bulunan bir ceset daha buldu.

 

Cinayetleri

 

 

 

 

Öldürülen en son kişi 7 Ağustos 2019’da Carlos isminde bir adamdı. Yukarıda ki güvenlik kamerasında görüntülenen güpegündüz araç hırsızlığından bir kaç saat sonra ölü olarak bulundu.

 

Görüntüler, Chapultepec mahallesindeki iki kadının, eşyalarını evlerinin dışında park ettikleri kırmızı bir kamyonetin içine yerleştirdiği görülüyor. Görüntüye giren bir adam kadınları geçtikten sonra silahını çekerek tekrar geri dönüyor. Elinde silah olduğunu gören kadınlardan birisi eve kaçarken şoför kısmında bulunan kadın adamın tehditidin ardından içeri kaçıyor. Daha sonra adam aracı alarak olay yerinden kaçıyor.

 

Bu hırsızlığın üzerinden sadece 12 saat geçmişken 911’e yapılan bir çağrı, Villa Fontana bölgesinde yüzüstü yatan bir erkek cesedi olduğunu ihbar ediyordu. Polisler Carlos’un vücudunun üstüne bırakılan 6 adet oyuncak araba olduğunu açıkladı.

 

İlk 4 kurban, Valle Alto ve El Vallado bölgelerinde 24 saatlik bir süre içinde öldürüldü.

 

 

1.Kurban :

 

Seri katilin ilk kurbanı olduğu düşünülen 27 yaşında olan ve Jonathan olarak tanımlanan bir adam 4 Ağustos tarihinde Valle Alto bölgesinde saat 5:30’da ölü olarak bulundu. Diğer kurbanlar gibi işkence edildikten sonra öldürülmüştü. Öldürüldükten sonra yüz üstü yere yatırıldıktan sonra sırt kısmına 7 oyuncak araba ve bir oyuncak helikopter bırakılmıştı. Ayrıca eline de 1 tane daha oyuncak araba sıkıştırılmıştı.

 

2.Kurban :

 

Valle alto‘daki polis, Oyuncak Adam‘ın ikinci kurbanı olan Aaron Alberto‘nun cansız bedenini yaklaşık 90 dakika sonra bir hastanenin dışındaki bir kamyon durağının yanında buldu. Cesedin farklı yerlerinde yanıklar ve kurşun yarası vardı. Şüpheli vücudu yüz üstü bırakılmıştı ve sırtında 13 tane oyuncak araba bırakılmıştı.

 

3.Kurban :

 

Valle Alto‘da bulunan üçüncü kurban, saat 21: 45’te bir kilisenin arkasındaki bir bahçenin yakınında bulundu. İşkence edildikten sonra öldürülüp yüz üstü yatırılmıştı. Sırtında 10 tane araba ile birlikte eline sıkıştırılmış 1 tane daha oyuncak araba vardı.

 

4.Kurban :

 

Elier Obed isminde ki dördüncü kurban, El Vallado‘daki bir devlet kurumuna ait binanın dışında gece saat 3: 07’de bulundu. Katil, adamın göğsünün üzerinde bir haç şeklinde 6 adet araba yerleştirmişti.

 

5.Kurban :

 

Yukarıda ki videoda araba çalan kişi, Villa Fontana bölgesinde yüzüstü yatırılmış bir şekilde bulundu. Polisler Carlos’un vücudunun üstüne bırakılan 6 adet oyuncak araba olduğunu açıkladı.

 

 

Etiketler : El Juguetero Meksika'da Seri Katil Oyuncak Adam Seri katil
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image