Arama

Wayne Williams Kimdir?

Wayne Williams, ABD'de işlenen birçok cinayetle suçlanan bir kişidir. Özellikle 1979-1981 yılları arasında Atlanta'da çoğunluğu siyah 28 çocuğun ve 2 yetişkinin öldürülmesi ile ilgili olarak "Atlanta çocuk Katili" olarak adlandırılmıştır. Wayne Williams suçlu bulunmuş ve iki cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Ancak, bazı cinayetlerin onun tarafından işlenip işlenmediği hala tartışmalıdır.

08/09/2019 16:42 | Son Güncelleme : 09/05/2024 07:55 | Super Admin


Wayne Williams Kimdir?
ad image
ad image

Yerel olarak “Kayıp ve öldürülen çocuklar davası” olarak bilinen Atlanta Çocuk Cinayetleri, 1979 yazından 1981 ilkbaharına kadar Atlanta, Georgia, ABD’de işlenen bir dizi cinayettir. İki yıl boyunca, en az 29 Afroamerikalı çocuk, ergen ve yetişkin öldürüldü. Ayrıca son cinayetin olduğu tarihte Afroamerikalı ve 23 yaşında olan Atlanta’lı Wayne Williams, iki cinayetten tutuklandı ve mahkum edildi.

Elde edilen deliller Wayne Williams’ı seri katil olarak gösteriyor olsa da 2 cinayet hariç diğerlerinde %100 bu kanıtlanamadığı için sadece 2 cinayetten dava açılmış ve bu dava sonucunda 2 defa ömür boyu hapis cezası almıştır. Atlanta Çocuk Cinayetleri olarak isimlendirilen davada Wayne Williams her ne kadar diğer dosyalarda %100 katil olarak gösterilemiyor olsa da bu olaylardan da aklanması mümkün olmamıştır. Birçok araştırmaya göre aslında bu davalardan da sorumlu olduğu düşünülmektedir.

Bununla birlikte Wayne Williams’ın tutuklanmasından sonra çocuk cinayetlerinin tamamen durması da bu konuda ne kadar şüpheci davranılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Wayne Williams şuanda Georgia’da ki Telfair Devlet Hapishanesinde 2 defa ömür boyu hapis cezasını yatıyor.

KÜNYE

Doğum adı: Wayne Bertram Williams
Lakap: Atlanta Çocuk Katili
Sınıflandırma: Seri katil
Karakteristiği: Hebefili (Hebephilia) – 11-14 yaş arasındaki çocuklara duyulan ilgi
Kurbanların Sayısı: 2 – 29+ (2 cinayeti işlediği kanıtlanmıştır)
Doğum Tarihi: 27 Mayıs 1958
Cinayetlerin Tarihi: 1979 – 1981
Tutuklanma Tarihi: 21 Haziran 1981
Kurban Profili: Çocuklar ve Ergen Gençler
Cinayet Yöntemi: Boğma
Yer: Atlanta, Fulton County, Georgia, ABD
Durum: Şuanda Georgia’da ki Telfair Devlet Hapishanesinde 2 defa ömür boyu hapis cezasını yatıyor.
Eğitim: Frederick Douglass High School, Georgia Devlet Üniversitesi

Aile:
Baba: Homer Williams
Anne: Faye Williams

Wayne Bertram Williams, 1981 yılında Atlanta’da iki yetişkin erkek öldürdüğünden dolayı iki defa ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış Amerikalı bir seri katildir. Polis onun 1979-1981 yılları arasında Atlanta’da işlenen çocuk cinayetlerinden de sorumlu olduğuna inanıyor. Bu kapsamda en az 29 çocuğu öldürdüğü tahmin edilen Williams’in sadece 2 cinayeti işlediği ispat edilebilmiştir. Diğer cinayetlere onu doğrudan bağlayabilecek herhangi bir kanıt bulunamamıştır. Hala masum olduğunu savunmaktadır.

Hayatı

Wayne William, Georgia’nın güneybatısındaki Dixie Hills semtinde doğdu. Babası Homer Williams ve annesi Faye Williams öğretmen olarak görev yapıyordu. Williams, Douglass Lisesi’nden mezun oldu ve radyo ve gazeteciliğe yoğun ilgi gösterdi. Kendi taşıyıcı aktüel radyo istasyonunu kurdu. WIGO ve WAOK istasyonlarından çok sayıda radyo yayını yapıyordu. burada bir takım anons ekibiyle arkadaş oldu ve pop müzik yapımcısı ve menajerliği yapmaya başladı.

  • WAOK Amerikan Radyo Kanalı: WAOK, Atlanta, Georgia’da ticari bir AM radyo istasyonudur. Entercom’a aittir ve Afro-Amerikan topluluğunu hedef alan bir talk radio formatına sahiptir.
  • WIGO Radyo istasyonu: wigo radio station ile ilgili görsel sonucu Açıklamaİngilizceden çevrilmiştir-WIGO, bazı ücretli komisyonculuk programlarıyla bir kentsel gospel müzik radyo formatı yayınlayan bir radyo istasyonudur. Georgia, Morrow’a lisanslı olan Atlanta büyükşehir bölgesine hizmet veriyor. İstasyon şu anda MCL / MCM Georgia, LLC’ye aittir.

Williams, Atlanta Çocuk Katilinin kurbanlarının çoğunun sonradan kaybolacağı Atlanta’nın Dixie Hills semtinde doğdu ve büyüdü.

Kendi çapında bir DJ olarak ebeveynlerinin evinden amatör bir radyo istasyonu işletti ve bölgede, özellikle gençler olmak üzere yerel müzisyenlerin keşfedilmesine çalışmaktaydı. Bunun için atari salonları, AVM merkezleri ve kalabalık sokak köşelerinde el ilanı dağıtarak yeni yetenekler aradığını söylüyordu. Dağıttığı ilanlarda şarkı söylemeye ya da enstrüman çalmaya yeteneği olan 11 ile 21 yaş arasında kişiler arasından seçmeler yapılacağı yazıyordu.

Burada ki en dikkat çeken nokta ise Atlanta Çocuk Katilinin kurbanlarının da genel itibariyle bu yaş aralığında olan çocuklardan oluşmasıydı. Bu sayede FBI profilcilerinin de aynı zamanda katilin bu şekilde kurbanlarına çok kolay bir şekilde yaklaşabileceğini düşünmelerine neden olmuştu.

Williams aynı zamanda fotoğrafçılıkta yapmıştı. Hatta bazı olay yerleri fotoğraflarının çekilmesinde polislere yardımcı olmuştu. Ayrıca toplumda oldukça kolay ve fazla yalan söyleyen birisi olarak tanınıyordu. Gerçek olması imkansız yalanlar söylemesiyle ünlüydü.

Eşcinsel olduğu iddia edilmişti fakat bu durum hiçbir zaman kanıtlanamadı. Atlanta’da işlenen çocuk cinayetlerinin zanlısı olarak tutuklanmadan önce sadece bir defa polisle karşı karşıya gelmişti. 1976 yılında bir polis memuru taklidi yaptığı için tutuklanmıştı ama bu olayda hüküm yememişti. Bunun nedenini ise bazı olaylarda daha rahat fotoğraf çekebilmek adına öncelik elde etmek için yaptığını söylemiştir.

Cinayetler

Yerel olarak “Kayıp ve öldürülen çocuklar davası” olarak bilinen Atlanta Çocuk Cinayetleri, 1979 yazından 1981 ilkbaharına kadar Atlanta, Georgia, ABD’de işlenen bir dizi cinayettir. İki yıl boyunca, en az 29 Afromerikalı çocuk, ergen ve yetişkin öldürüldü. Ayrıca son cinayetin olduğu tarihte Afromerikalı ve 23 yaşında olan Atlanta’lı Wayne Williams, iki cinayetten tutuklandı ve mahkum edildi.

1 ve 2.Kurban: 21 Temmuz 1979 ve 25 Temmuz 1979

1979 yazında,21 Temmuz 1979 tarihinde Edward Hope Smith (14) ve ve 25 Temmuz 1979 tarihinde Alfred Evans (14) dört gün arayla ortadan kayboldu; Her ikisinin de cesetleri 28 Temmuz’da Niskey Lake Rd SW’in cadde üzerindeki ormanlık bir alanda bulundu. Her iki çocukta boğularak öldürülmüştü. Cesetleri bölgeye karton toplamak için giden yaşlı bir buldu. Doğrulanan ölümleri “Atlanta Çocuk Katili” tarafından işlendiğine inanılan cinayetler dizisinin başlangıcıydı. Smith’in üzerinde sadece kırmızı bir şort vardı. Tişörtü, güneş gözlüğü, ayakkabısı ve çorabı ise kayıptı.

3. Kurban: Milton Harvey – 4 Eylül 1979

Bir sonraki cinayet kurbanı olan Milton Harvey (14), 4 Eylül 1979’da, annesine ait bir kredi kartı faturası ödemek için bankaya gittiğinde ortadan kayboldu. Daha sonra ölü olarak bulundu.

Milton Harvey en son evden yaklaşık 5 km uzakta olan 3885 Old Gordon Road NW’de ki Citizens & Southern Bankasına annesinin kredi kartı faturasını ödemek için yanına 100 dolarlık bir çek alarak gitmişti. Sarı ve 10 vitesli bir bisikleti vardı. Ogün annesi yanlış bir ayakkabı giydirdiği için okul yönetimi tarafından eve gönderilmişti. Annesi o gün yeni bir ayakkabı alacaktı.

Kaybolduktan sonra Harvey’in arama çalışmalarında bir sondaj şirketi için çalışan bir adam onu, 04 Eylül 1979’da öğlen saatlerinde, Fulton Industrial Blvd’ın hemen güneyinde gördüğünü iddia etti. Kendisine ait olan sarı bir bisikleti iterek götürüyordu ve yanında başka birisi daha vardı. Bu kişiyle konuşarak gidiyorlardı.

Bir hafta sonra, bir komşu bisikletini Charlie Brown Havaalanı yakınında Sandy Creek Rd bölgesinde bulunan bir çam ağacının yanında buldu.

Milton Harvey’in iskelet kalıntıları, güneydeki Redwine Road’daki Desert Road’un bir yerinde, teneke toplayan bir adam tarafından bulundu. Son görüldüğünde üzerinde bulunan çizgili tişörtü, dizine kadar uzanan çorabı ve mavi ayakkabıları yoktu. Ölüm nedeni belirlenemedi. Harvey’in davası hala çözümsüz olarak kabul edilir.

4. Kurban: Yusuf Ali Bell – 21 Ekim 1979

21 Ekim 1979’da 9 yaşında ki Yusuf Ali Bell, komşusu Eula Birdsong için enfiye (burna çekilmek üzere hazırlanmış toz ilaç) almaya gitti.

Yusuf, en son McDaniel ve Fulton kavşağının yakınında (gömlek ya da ayakkabı olmadan), Fulton Street’da mavi bir arabaya bindiği görüldü.

Onu ararken komşusu Eula Birdsong, McDaniel Caddesi’nde bulunan Reese marketinin önünde 3 siyah erkekle konuştu ve bazı sorular sordu.

Onu mavi renkli bir arabaya binerken gören tanık, sürücünün Yusuf’un babası olan John Bell’e benzeyen bir adam olduğunu söyledi. Yusuf’un annesi Camille, bu tanığın içki sorunu yüzünden güvenilmez olduğunu iddia etti. Baba John Bell ise bu tanığın güvenilir olduğunu düşünüyordu.

Cesedi 8 Kasım 1979’da E.P Johnson ilköğretim okulunda terk edilmiş halde bulundu. 30 yaşındaki John Henry Tye binanın zemin katında küçük tuvaletini yapmak için bir yer ararken cesedi bir dehlizde bulmuştu. Kafasına iki defa vurulmuş ve elle boğularak öldürülmüştü. Hala en son gördüğü kahverengi kesik şortu üzerindeydi. Boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Polis, bu cinayeti ortadan kaybolmasını hemen önceki cinayetler ile ilişkilendirmedi.

5. Kurban: Angel Latrice Lenair – 4 Mart 1980

12 yaşındaki Angel Latrice Lenair olay günü 16:00 sularında evden arkadaşının evine gitmek üzere ayrıldı. En son arkadaşının evinde Sanford & Son programını izledikten sonra arkadaşının evinden ayrılırken görülmüş. Üzerinde bir kot takımı vardı.

Angel Lenair’in cesedi, Willowbrook SW’ın kesişme noktasında, Campbellton Yolu üzerindeki ormanlık bir alanda bulundu. Evlerinden sadece 3 blok uzaklıktaydı.

Evden çıkarken giydiği kıyafetleri hala üzerindeydi. Ağzına onun olmayan beyaz bir külot tıkılmış ve ellerielektrik kablosuyla başlanmıştı.

Evde bıraktığı giysilerin içinde bulundu. Birinin beyaz külotu ağzına tıkıştı ve bir elektrik kablosu ellerini bağladı. Bir bağ ile boynu sıkılarak öldürülmüştü.

Lenair’in davası hala çözümsüz olarak duruyor. Cenaze töreni, 19 Mart 1980 Çarşamba, saat 14: 30’da yapıldı.

6. Kurban: Jefferey Mathis – 11 Mart 1980

10 yaşında ki Jefferey Mathis, en son sigara almak için Gordon’daki Star Service Station’a giderken görüldü. Gri koşu pantolonu, kahverengi ayakkabılar, beyaz ve yeşil renklerde bir gömlek giyiyordu.

Bölgede bulunan bir berber olan W. A. Williams onu en son Gordon & East Ontario’nun köşesinde gördüğünü ifade etmiştir. Kaybolduktan aylar sonra bir genç kız daha tanıklık etmiş ve Doğu Ontario’da Anderson fabrikasının yanında ki yangın musluğunun yanında, siyahi adamla bir mavi arabaya binerken gördüğünü söylemiştir.

Tanık Willie Turner, Mathis’i kaybolduktan iki hafta sonra Stewart-Lakewood Alışveriş Merkezi’nin köşesinde gördüğünü söyledi.

Jeffrey Mathis’in cesedi, FBI ajanlarının eğitimli köpekleri tarafından Campbellton Rd. Yakınındaki Suber & Cascade (Plummer) Road yakınlarında çalılarla üzeri kapatılmış şekilde bulundu. Bazı teorilere göre bu ceset başka bir kurban Darron Glass’a da ait olabilir.

Devlet, Wayne Williams’ı Mathis cinayetinden suçlamadı. Cenaze töreni 21 Şubat 1981 Cumartesi, Gordon Rd., West. Westhills Presbiteryen Kilisesi’nde yapıldı.

7. Kurban: Eric Middlebrooks – 18 Mayıs 1980

Eric, olay günü 18: 30’da, bir telefon aldı. Hemen üzerini giydi ve koruyucu annesine bisikletini tamir edeceğini söyledi. Eve geri dönmeyince arama çalışmaları başlatıldı ve evinden birkaç blok ileride öldürülmüş halde bulundu. Üzeri giyinikti ve bisikleti hemen yanında yerde duruyordu. Eric, Atlanta Çocuk Cinayetlerinde kurbanlardan biri olarak kabul edildi.

8. Kurban: Christopher Richardson – 9 Haziran 1980

En son Anıt Belvedere Plaza Alışveriş Merkezi yakınında, “Yüzmek” için DeKalb County’nin Midway Dinlenme Merkezi’ne doğru yürürken, Memorial Belvedere Plaza Alışveriş Merkezi yakınında bir Krystal Hamburger şubesinin dışında görülmüştür. Mavi şort, açık mavi tişört ve mavi tenis ayakkabısı giyiyordu.

Christopher Richardson’un ceseti Redwine’nin 75 metre kuzeyindeki  ormanlık alanda, bir köpek tarafından bulundu. Olay yerinde yapılan incelemede sigara izmariti, eski tür kaset, av tüfeği mermileri ve bir tane Penthouse dergisi (+18) buldu. Dergi üzerinden alınan parmak izleri araştırıldığında bir eşleşme bulundu ve hemen şahıs gözaltına alındı. Yapılan incelemede sadece ormanlık alana kendini tatmin etmek için gittiği ve dergiyi oraya attığı öğrenilince serbest bırakıldı.

9. Kurban: LaTonya Yovette Wilson – 22 Haziran 1980

En küçük kurban olan LaTonya Yovette Wilson, 22 Haziran 1980’de evinden kaçırıldığında henüz 7 yaşındaydı. LaTonya, Clarence ve Ella Wilson’ın kızıydı. Jones İlkokuluna gidiyordu.

22 Haziran 1980 gecesi, LaTonya, Atlanta Georgia’nın Dixie Hills bölgesinde, 2261 NW Verbena Caddesi, Daire 7’deki Hillcrest Heights Evleri’ndeki evinden kaçırıldı.

18 Ekim 1980’de LaTonya’nın cesedi, Atlanta’daki Genç Yetişkin Konferansı’nın yanındaki Atlanta’daki Verbena ve Sewanee Caddesinin kesiştiği bir bölgede çitlerle çevrili bir alanda bulundu. LaTonya, 12 yaşındaki Angel Lenair’in yanı sıra Atlanta Kayıp ve Öldürülen Çocuklar listesinde yer alan iki küçük kızdan birisidir.

10. Kurban: Aaron Darnell Wyche – 23 Haziran 1980

10 yaşındaki Aaron Darnell Wyche, en son Tanner’s Corner marketinde (Adres: 826/828 McDonough Blvd) 2 siyah adamla mavi bir Chevrolet’e binerken görüldü. Bu arabanın tanımı aynı zamanda 6. kurban olan Jefferey Mathis’in görüldüğü araca da uyuyordu.

Bir kadın tanık, Wyche’nin Tanner’s Corner marketinin önünde Aaron Darnell Wyche’i gördüğünü iddia etti. Kadın tanık çocuğu daha önceden tanıdığını ve onu 30 yaşlarında, bıyıklı, keçi sakallı, 1.80-1.85 boylarında ve 80 kilo civarında bir adamla birlikte yürüdüğünü söyledi.

Tanık, kendisini tanıyan Aaron’ı selamladı ve sanki yanlış bir şey yokmuş gibi yoluna devam etti. Daha sonra Aaron ile yanında ki adam 70 model mavi bir Chevrolet’e bindiler. Bu arada ön tarafta bir adam daha oturuyordu ve kucağında sanki bir şeylerle uğraşıyor gibi görünüyordu. Polis daha sonra, saat 18: 00’de Moreland Avenue Alışveriş Merkezi’nde görüldüğünü söyledi.

Aaron Wyche’nin cesedi, Moreland Bulvarı yakınlarındaki Anayasa Yolu üzerindeki rayların üzerinden geçen bir köprünün altında bulundu. Mavi kesik pantolon ve üstleri kırmızı ve siyah çizgili bir gömlek giyiyordu.

Resmi ölüm sebebi, düşme sırasında boynundan “Positional asphyxia” olduğuna karar verdi.

  • Positional asphyxia: Postural asfiksi olarak da bilinen pozisyonel asfiksi, birinin pozisyonu kişinin yeterince nefes almasını önlediğinde oluşan bir asfiksi şeklidir. Pozisyonel asfiksi, polis, hapishane memurları, askeri veya sağlık personeli tarafından ani bir bağlanma durumunda aniden ölen insanlar için bir faktör olabilir.

11. Kurban: Anthony Carter – 6 Temmuz 1980

 9 yaşındaki Anthony Bernard Carter, en son evinin dışında 979 Cunningham Place’de bir kuzeniyle saklambaç oynarken görüldü.

Anthony Carter’ın cesedi 657 Wells Street Caddesinin karşısında, 50 metre uzakta çalışanlar tarafından 600. sokak Glenn Street’in arka kısmında, bir mahalle deposunda bulundu. Cesedin 6 Temmuz’da bulunduğunu iddia ettiler.

Ölüm nedeni çok sayıda bıçak yarasıydı. Vücut büyük olasılıkla öldürüldükten sonra buraya atılmıştı.

12. Kurban: Earl Lee Terrell – 30 Temmuz 1980

11 yaşında ki Earl Lee Terrell en son bir arkadaşının evinden çıkarken gördü. Daha sonra evinden bir blok ileride Jonesboro yakınlarında bir köşede ağlarken görülmüş.

31 Temmuz 1980’de yani kaybolduktan bir gün sonra ailesi bir telefon aldı. Telefonda ki adam Güneyli aksanıyla konuşuyordu. Earl’ın Alabama’da elinde olduğunu olduğunu ve 200$ fidye istediğini ve yeri yarın arayarak kendilerine bildireceğini söyledi. Aile ve polis istenen 200$’lık komik fidye talebine rağmen adamın aramasını beklediler ama bir daha telefon açan olmadı.

Earl Terrell’ın cesedi 8. kurban olan Christopher Richardson’un cesedinin bulunduğu Redwine’nin 75 metre kuzeyindeki bu ormanlık alanda arama köpeği tarafından bulundu. Atlanta dedektifleri yanlışlıkla olay yerinde dişler de dahil olmak üzere yanlışlıkla bazı vücut parçalarını unuttular.

Earl ‘in ölüm nedeni belirlenemedi. Cenaze töreni, 24 Ocak 1981 Cumartesi günü, saat 55: 30’da eyalette kalan 554 Davis St. N.W., Faith Apostolic Holiness Kilisesi’nde yapıldı.

13. Kurban: Clifford L. Jones – 20 Ağustos 1980

12 yaşındaki Clifford L. Jones en son St James & Lookout Caddesinde görülmüş ve kuzenlerine satabilecekleri teneke kutulara bakmıştır. Aynı gün erkek kardeşi Emanuel Williams tarafından Clifford’ta bir kadına aldıklarını taşımasında yardımcı olurken görüldü.

Hollywood Plaza’daki çamaşırhanede 3 genç enteresan bir olaya şahit oldular. Çamaşırhanenin sahibi olan Jamie Brooks isminde ki bir adamın birisini boğarak öldürdüğünü ve cesedini çöpe attığını gördüklerini söylediler. Bununla birlikte polisin “geri zekalı” dediği 19 yaşındaki Freddie adında bir tanık, çamaşırhane sahibinin Jones’u okşayarak taciz edip ardından tecavüz ettiğini ve sonrasında sarı bir iple boğarak öldürdüğünü söyledi.

İki farklı tanık daha kapüşonlu bornoz tarzı bir şey giymiş siyahi bir adamın çamaşırhaneden çıktığını ve büyük bir poşetini çöp konteynerine attıktan sonra bir süre telefonla konuştuğunu gördüklerini söyledi.

Dördüncü bir tanık, çamaşırhane sahibi Jamie Brooks’un Clifford isminde birisini çamaşırhaneye götürdüğünü iddia etti. Calvin’i çamaşırhanede kapüşonlu bornozuyla görmüştü.

Diğer adam geceyi Jamie Brooks ile birlikte geçirdiğini söyledi. Kasım 1980’de Silver Dollar isimli barda tanışmışlardı.

Çamaşırhanenin sahibi Jamie Brooks, tecavüz etme girişimi ve başka bir saldırıdan ağır bir şekilde cezalandırıldı fakat Williams’ın tutuklanmasının ardından duruşması devam ederken serbest bırakıldı. Daha sonra AIDS’ten öldü.

14. Kurban: Darron Glass– 14 Eylül 1980

11 yaşındaki Darron Glass en son Glenwood Avenue SE ve 2nd Avenue SE’nin köşesinde görülmüş. Sarı bir tişört, kahverengi pantolon ve beyaz tenis ayakkabısı giyiyordu.

Kaybolduğu gün üvey annesi ondan bir telefon aldığını fakat hattın kesildiği için ne dediğini tam olarak anlayamadığını söyledi. Bununla birlikte üvey kardeşi Eric Carr, Darron’un nerede olduğunu bildiğini ve Kasım 1980’nin sonlarında ondan çağrı aldığını iddia etti.

Darron Glass’ın ortadan kaybolması tam olarak Atlanta çocuk katilinin aktif olduğu dönemde ve bölgede gerçekleştiği için o da kurbanlar arasında sayılmıştır.

Hala bir haber alınamadığı gibi cesedi de bulunamamıştır.

15. Kurban: Charles Stephens– 9 Ekim 1980

10 yaşındaki Charles Stephens kaybolduğu gün evde kardeşiyle birlikte televizyon izledikten sonra biraz resim yaptı. Sonrasında annesine Carver Homes bölgesinde ki kuzeninin yanına gideceğini söyleyerek evden çıktı.

Ailenin komşusu olan Jerome Clark ise onu en son evin önünde ki çöp kutusunun yanında kaykayıyla oynarken görmüştü. Bu sırada 1701 ve 1704 numaralı evlerin arasında yabancı bir adam dikkatini çekti. Yabancı olduğu için adama seslendi ama adam ona cevap vermeden oradan uzaklaştı. Daha sonra Clark, aynı adamı Stephens’in cesedinin bulunduğu akşam Pryor mahallesinde görecektir.

Charles Stephens’in cesedi, Pryor mahallesinde, Longview Trailer Park’ın girişine yakın çimenli bir tepe olan Norman Berry Drive’da bulundu.

Tişörtü ve ayakkabısının teki eksikti. Üzerinde sadece koyu mavi bir kot pantolon vardı. Burnunda ve ağzında darbe izleri vardı. Vücudunda 2 adet beyaz saç kılı ile köpek tüyü bulunmuştu. Aynı zamanda 300 metre kadar ileri de külotu bulunmuş, onun üzerinden de 2 adet kasık kılı elde edilmiştir. Yapılan inceleme sonucunda bu kasık kıllarının ne Stephens’e ne de tutuklanan Wayne Williams’a ait olmadığı tespit edilmiştir.

16. Kurban: Aaron Jackson– 1 Kasım 1980

9 yaşındaki Aaron Jackson, Moreland Avenue Alışveriş Merkezi’nden kayboldu. Baskılı bir gömlek, koyu pantolon ve spor ayakkabı giyiyordu.

Aaron Jackson’ın cesedi, Güney Nehri’nin güneydoğu kıyısında bulunan Forest Park Yolu’nda bulundu (yaklaşık olarak Charlotte Gölü “Charolette” girişinden bir blok ötede).

Vücudu çorapları eksikti, mavi kot pantolon, kahverengi tasarımlı beyaz gömlek ve siyah tenis ayakkabısı giyiyordu. Yapılan incelemede asfiksi nedeniyle boğularak öldüğü tespit edilmiştir. Aaron Jackson diğer kurbanlar olan Aaron Wyche ve Patrick Rogers’ın arkadaşıydı.

17. Kurban: Patrick Rogers“Pat-man” – 10 Kasım 1980

16 yaşındaki Patrick Rogers aynı zamanda müzikle uğraşıyordu. Çok iyi bir söz yazarı olmak istiyor ve bundan dolayı çok çalışıyordu. Arkadaşları ona aynı zamanda müzikleri için kullandığı isim olan “Pat-Man” şeklinde sesleniyordu. Annesi, ölmeden önce en az 4 şarkı sözü yazdığını ve bunların bir gün kayda alınmasını umduğunu söylemiştir.

Rogers, en son 7 yaşındaki erkek kardeş Isaac ile Henry Thomas Drive otobüs durağında görüldü.

Patrick Rogers’ın cesedi, Pacter Feribot Yolu köprüsünün yakınında, Chattahoochee’nin Cobb İlçesi tarafında kablolarla bağlanmış şekilde bulundu. Ölüm sebebi olarak ise kafasına aldığı sert bir darbe gösterildi.

Yakın arkadaşı Joe Harper’ın annesi kaybolduktan sonra verdiği ifadede kaybolduğu gün Patrick Rogers’ın evlerini aradığını ve oğlu Joe ile konuştuğunu söyledi. Joe ise Patrick’in kendisine şarkılarını kaydetmek isteyen bir adam olduğunu ve onunla buluşacağını söylediğini iddia etmiştir.

Patrick Rogers’ın “Pat-man” aynı zamanda Atlanta çocuk cinayetlerinin kurbanı olan 6 kişiyle arkadaş olduğu belirlenmiştir.

18. Kurban: Lubie “Chuck” Geter– 3 Ocak 1981

14 yaşındaki Lubie “Chuck” Geter, en son GA-6’daki Stewart-Lakewood Alışveriş Merkezi’nde görüldü, kardeşi tarafından orada bırakıldıktan sonra “Big Star Food Store” dışında “Zep Gel” marka otomobil kokuları satıyordu.

O gün koku sattığına kırmızı bir pikap, beyaz bir pikap ve siyah bir Cutlass marka araca koku sattığı tespit edildi. Koku satarken bir kadın alışveriş merkezinde Sears mağazasının önünde Wayne Williams ile arabaya binerken gördüğünü iddia etmiştir.

Mor bir ceket, yeşil bir gömlek, mavi kot pantolon ve kahverengi mokasen giyiyordu.

Lubie Geter’in cesedi, Enon Rd. Yakınındaki Vandiver Yolu’nun ormanlık bir tarafında tavşan tuzaklarını kontrol ederken arazi sahibinin köpeği tarafından bulundu.

Bulunduğunda üzerinde sadece beyaz külotu vardı. Mavi kot pantolonu ile kahverengi kemeri, kahverengi bir çantada 3 metre derinlikte olan bir derenin içerisinde bulundu. Bu dere olay yerinden yaklaşık 6 km uzaklıkta bir yerdeydi. Mavi gömleği ve ayakkabıları ise cesedin yaklaşık 300 metre uzaklığında bir yerdeydi.

Vücudunun bazı yerleri vahşi hayvanlar tarafından yenmişti. Ölüm nedeni ise çıplak elle boğulma olarak kayıtlara geçti. Cinayeti Williams’ın mahkemesi sırasında örnek dosya olarak ifade edildi.

19. Kurban: Terry Lorenzo Pue– 22 Ocak 1981

15 yaşındaki Terry Lorenzo Pue en son 4976 Memorial Dr. SE bölgesinde ki bir alışveriş merkezinin önünde görüldü.

Kardeşi Tony’nın verdiği ifadeye göre Çarşamba günü saat 3 civarında abisinin komşuları olan 16 yaşında ki Clinton Sewell’ı basketbol oynamaya çağırmış ama Clinton hava yağmurlu olduğu için gelmeyince Terry tek başına gitmiştir.

Terry Pue’nin cesedi Rockdale County’deki Sigman Yolu üzerinde bulundu. Polislere telefon açan isimsiz birisi cesedin yerini söylemiş polisler olay yerine giderek cesedi bulmuşlardır. Polisler daha sonra aynı adam olduğuna inandıkları bir telefon daha almışlar ve telefonda ki adam aynı bölgeye Terry Pue’nin cesedi bulunmadan başka birisinin daha cesedini attığını iddia etmiştir. Yapılan araştırmada başka ceset bulunamamıştı fakat birkaç yıl sonra, bu alanda ikinci bir iskelet kalıntısı bulundu.

Yapılan bu arama polis tarafından Kuzey Indian Creek Drive’a kadar izlendi fakat net bir sonuç elde edilemedi.

Cesedi incelendiğinde vücudunda köpek kılları tespit edildi. Başında morluk ve dirseklerinde sıyrıklar vardı. Üzerinde kırmızı harflerle “Kim” yazılı mavi bir yağmurluk, kot bir ceket, palmiye ağacı tasarımlı sarı bir tişört vardı. Tişörtün önünde”Porto Riko” ve arkasında mavi renkte “Washington High” yazıyordu. Bej renk bir pantolon, koyu mavi renkli çoraplar ve Hush Puppies ayakkabıları vardı.

Sağ dizindeki cerrahi izler vücudu tanımlamaya yardımcı oldu. Ölüm nedeni ise bir bağ ile boğulma olduğu açıklandı.

20. Kurban: Patrick Baltazar– 6 Şubat 1981

12 yaşında ki Patrick Baltazar en son babasının iş yerinde, Fisherman’s Cove’da (201 Courtland Street Northeast) görüldü. Altın Eldiven boks maçını izlemek ve Omni’de atari oynamak için babasından para almıştı. Görgü tanıkları daha sonra Omni’deki Galaxy Three Arcade’de gece yarısına kadar onu orada gördüklerini bildirdi.

Patrick Baltazar’ın cesedi, Kurumsal Meydan’da, I-85 ile Briarcliff yakınlarındaki Buford Hwy arasında, Kompleks’in arkasındaki alanda, karmaşık ve bazı daireler arasında, Kurumsal Meydan işletme ofisi için çalışan bir bakım elemanı tarafından bulundu.

Komplekste çalışan diş hekimi asistanı Margaret “Patsy” Jackson, açık bir yeşil 68-69 Chevy Impala’nın o sabah saat 7.15’de başka araç olmayan bir alana park ettiğini açık bir şekilde gördü.

Arabanın içinde, 20’li yaşlarının sonunda kahverengi omuz uzunluğunda saçları, küçük bıyıkları ve gözlüklü bir adamla binaya girinceye kadar ona bakan bir pazen ekose gömlek giymiş beyaz bir adam gördüğünü ifade etti.

Vücudunda sıyrıklar, morluklar ve köpek tüyleri bulundu. Özüm nedeni ise ip gibi bir cisimle boğulma olduğu açıklandı.

Williams’in avukatları bu olayı Wayne Williams’ın masum olduğuna delil olarak göstermiştir.

21. Kurban: Curtis Lamar Walker– 19 Şubat 1981

13 yaşındaki Curtis Lamar Walker en son görüldüğünde kahverengi ve mavi renklerde bir tişört, mavi pantolon ve mavi spor ayakkabı giyiyordu.

En son Archie bölgesinde bulunan Byron’s Gun Shop’ta (2176 Bankhead Highway, 8 yaşındaki erkek kardeşiyle sık sık para için çöp topladığı yer) iş ararken görüldü, sonra kavşak yakınlarındaki bir alışveriş merkezine yürüdü. Hightower Yolu. Kokusu Bankhead’deki Center Hill Okulu’nun arkasına kadar gitti. Sarı bir arabaya binerken görüldü.

Bir tanık, eski bir yeşil Chevy’nin daha önce Salı ya da Çarşamba günü park ettiğini gördüklerini iddia etti.

Chapel Hill Harvester Kilisesi rahibi Earl Paulk’in Şubat ayında aldığı bir telefonla birlikte  Walker’in cesedi bulundu. Katil olduğu iddia eden birisinden aldığı telefon da kilisi yakınlarında olan bir bölgeye cesedi bıraktığını ifade etti.

Curtis Walker’ın cesedi, Waldrop Yolu’ndaki (Flat Shoals Parkway yakınında) Güney Nehri’nde bir itfaiyeci tarafından bir kütüğün üzerinde bulundu.

Bulunduğunda üzerinde sadece külotu vardı ve vücudunda darbeler bulunuyordu. Yapılan araştırmada boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Walker’ın cinayeti davası 2005’te yeniden açıldı, ancak çözülemedi.

22. Kurban: Joseph Bell– 2 Mart 1981

15 yaşındaki Joseph “Jo Jo” Eugene Bell en son diğer bir kurban olan LaTonya Wilson’ın da okulu olan Agnes Jones Okulu’nda basketbol oynarken görüldü.

Arkadaşı Eugene Laster onu en son Wayne Williams’a benzeyen birisiyle station wagon bir araca binerken görmüştü.

Jo Jo’nun üvey kardeşi Edward Mays, ortadan kaybolduğu gün Eugene ile konuştuğunu söyledi ve o sırada Laster, araba türünü veya onu süren kişiyi bilmiyordu.

Jo Jo en son mavi bir kurbağa şapkası ve koşu tişörtü, yeşil ceket ve kahverengi bol pantolon giyiyordu.

Aynı öğleden sonra, bir adam Wayne Williams’ı Güney Nehri’nde gördüğünü iddia etti.

Eugene’nin 15 yaşındaki erkek kardeşi John Laster, Jo Jo’nun daha sonra tutuklanan Wayne Williams’ın telefon numarasına sahip olduğunu ve Williams’ın Jo Jo’yu tanıdığını söyledi.

Jo-Jo Bell’in cesedi, Klondike’de bulunan kapalı ormanlık alanın yakınında Rockdale County’de yeni bir patika üzerinde iki bisikletçi tarafından bulundu. Yetkililer cesede ulaşabilmek için ormanda yaklaşık olarak 4 km kadar yürümek zorunda kalmıştı.

Vücut iç çamaşırları dışında hepsi eksikdi. Ölüm nedeni: Belirsiz boğulma.

Dava sırasında iddia makamı bu dosyayı Wayne Williams’ın suçlu öldüğünü ispatlamak için örnek dosya olarak kullanmıştır.

23. Kurban: Timothy Lyndale Hill– 13 Mart 1981

13 yaşındaki Timothy Lyndale Hill en son 11 Mart 19181’de evinin bahçesinde bir arkadaşıyla oynarken görüldü. Arkadaşları ona aynı zamanda “Timmy” diye de sesleniyordu.

Bu olayda 34 yaşındaki Frankie Mealing’in tanıklığı bazı durumların ortaya çıkmaya başlamasına yardımcı olmuştur. Frankie, mahallede bulunan “Tom Amca” olarak bilinen Thomas Terrell’ın bir sübyancı olduğunu söyledi ve 530 Gray sokakta ki evinde birçok çocukla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Bununla birlikte Timothy Lyndale Hill’i perşembe günü saat 17 sularında yanında başka bir çocukla birlikte olduğu halde Tom Amca ile cinsel ilişkiye girdiğini gördüğünü ifade etti.


Aynı zamanda Tom Amca’nın bir komşunu onu sık sık bir uyuşturucu kovası kokladığını ve yanında ki insanlara da bu kovadan koklattığını gördüğünü söyledi.

Frankie Mealing’in tanıklığının ardından araştırma yapan polis ekipleri Tom Amcanın evine sık sık erkek çocuklarının geldiğini tespit etti. Bununla birlikte Atlanta çocuk katilinin kurbanlarından en az 10 kişinin bu evde görüldüğü tespit edildi.

Tom Amca’nın bahsedilen evi daha sonraki dönemlerde gizemli bir şekilde yanarak kullanılamaz hale gelmiştir.

En son görüldüğünde siyah deri ceket, bej bir gömlek, sarı pantolon, kahverengi ayakkabılar, beyaz çoraplar ve beyaz bir şapka giyiyordu.

Tanık Frankie Mealing’in bir dönem oda arkadaşı olan Larry Marshall ise şüpheleri üzerine çeken başka bir kişiydi. Larry Hill, East Lake Meadows yakınlarındaki bir telefon şirketinde çalışıyordu.

Larry Marshall, Connecticut eyaletinde Fred Smith isiminde birisine silahlı saldırıda bulunduğundan dolayı tutuklandı. Bu tutuklamanın sonrasında yetkililere bir şeyler itiraf edeceğini söyledi ve kurban Timmy Hill’in evine, Atlanta’yı terk etmesini söyleyen ve “Rev. E.C. (Rahip Earl Carroll’un kısaltılmışı)” olarak imzalandığını belirten bir not verdiğini söyledi. (Rahip Earl Carroll aynı zamanda “Tom Amca” Terrell’ın evine oldukça yakın bir evde yaşıyordu.)

Diğer bir kurban olan Yusuf Bell’i tanıyan 15 yaşındaki bir çocuk, Larry Marshall‘ın 9 Mart 1981’de onu ve Timmy Hill’i Gray sokakta oynarken cinsel ilişkiye girmek için çağırdığını söyledi. Aynı çocuk bir gün para karşılığında bir kadının köpeğini yıkamaya götürürken Timmy’nin Salvation Army’den ağlayarak çıktığını gördüğünü söylemiştir. Ona ne olduğunu sorduğunda Timmy, birinin kendisine tecavüz ettiğini söylemiş. Aynı çocuk yine farklı bir iddiada bulunarak bir adamın (Wayne Williams değil) Kimberly Road bölgesindeyken yanına gelip ona Chattahoochie bölgesinde Timmy Hill ve başka cesetlerin olduğunu söylediğini ifade etmiştir.

Timothy Hill’in cesedi Chattahoochie bölgesinde ki, Campbellton Rd/GA-166 köprüsünün yaklaşık 1.5 km güneyinde, Cochrane Yolu’nun yakınında, kano balıkçıları tarafından bulundu.

Bulunduğunda üzerinde sadece külotu bulunuyordu.

24. Kurban: Eddie Duncan– 20 Mart 1981

21 yaşındaki Eddie Lamar “Bubba” Duncan kaybolduğu gün saat 2’de Calvin Coleman’a kuru temizleme yapmak için Marta otobüsüne binerken görüldü. O gün akşam 6’ya kadar beklenmesine rağmen gitmedi. Ayrıca o gün kız arkadaşı Racine Clements ile hiç konuşmadı.

Duncan’ı Courtney’ten tanıyan Earl Mallory isminde bir tanık, 19:00 civarında Duncan’ın dairesine doğru yürüdüğünü ve kendisini gördüğünde ona “20 dolarım var bu akşam geri döndüğümde bilardo oynarız” dediğini iddia etti.

Kardeşi Ricky Duncan, 18 yaşındayken, abisinin Varsity’ye doğru yürürken birisine Güney Carolina’ya 200 dolara taşınmasına yardım edeceğini söylediğini iddia etti.

15 yaşındaki bir komşusu Duncan’ın akşam saat 10.00 civarında, birisinin resmini yapması karşılığında ondan 200 dolar alacağını söylediğini iddia etti.

En son Techwood ve Mills St. köşesinde Courtney’in atari salonu yakınındaki Techwood Dr. ve North Ave’nin köşesinde zayıf bir adamla arabaya binerken görüldü.

Eddie Duncan, Larry Marshall’ın tutuklanmasından sonra kaybolan ilk kurbandı. Bu kayıpla birlikte kayıp listesi iyice değişiyor ve yaş aralığı 17’den başlayacak şekilde değişiklik gösteriyordu.

Eddie Duncan’ın cesedi, GA-92 Chattahoochie Köprüsü, Fulton’un güney sınırının yakınında bulundu. Timothy Hill’in cesedinin bulunduğu yere çok yakın bir yerde bulunmuştu. Timothy Hill’in cesedinin bulunmasının ardından sadece 24 saat sonra bulunduğu açıklandı. Bununla birlikte Chattahoochie Köprüsünün güney kısmında sadece Eddie Duncan ve Timothy Hill’in cesetleri bulunmuştu. Aynı bölgede bulunan diğer cesetler Kuzeybatı kısmında bulunmuştur.

Eddie Duncan’ın cesedi bulunduğunda üzerinde sadece atleti ve külotu vardı. Ölüm nedeni ise tespit edilemedi.

25. Kurban: Larry Eugene Rogers – 20 Mart 1981

20 yaşında ki Larry Eugene Rogers en son 30 Mart 1981 Pazartesi öğleden sonra Nellie Trammell tarafından açık tenli bir adamla soluk yeşil bir Chevy istasyon vagonuna girdi. Nellie Trammell bu adamın True Light Baptist Kilisesi’nin (Wayne Williams’ın ikamet ettiği sokağın karşısında) bir üyesi olduğunu söylemiştir. Papaza sorulduğunda ise Wayne Williams’ın daha önce kiliseye hiç gelmediğini söylemiştir.

Larry Eugene Rogers’ın en son kot pantolonu ve rüzgarlıkları olan kırmızı ve beyaz tenis ayakkabıları giydiği görüldü.

Larry Rogers’ın cesedi, polis tarafından, Neal Pl’in kesiştiği bir tepenin altındaki 460 Tapınak St’de (terkedilmiş binaların bir blokunda) zemin kattaki  17 numaralı dairenin mutfağında bulundu.

26. Kurban: Michael Cameron McIntosh – 25 Mart 1981

23 yaşındaki Michael Cameron “Mickey” McIntosh en son Milton Ave Foundry’de görüldü ve bir daha haber alınamadı. Polis yetkilileri ailenin kendilerine 1 Nisan 1981 tarihinde başvurduğunu söyleyerek Michael Cameron McIntosh’in bu tarihler arasında kaybolduğunu düşündüklerini söyledi.

25 Mart 1981’de, Bankhead Hwy bölgesinde bir ithalat mağazası işleten bir adam, McIntosh’un dükkanına ağlayarak girdiğini ve feci şekilde birisi tarafından dövüldüğünü iddia ettiğini söyledi. Durumuna acıyan iş sahibi ona 12 dolar para verdiğini ve MARTA otobüs şirketinin araçlarının kalktığı durağı sorduğunu söyledi. İş yeri sahibi onu en son Chattahoochie bölgesine doğru giderken gördüğünü ifade etti.

Michael McIntosh’un cesedi Chattahoochie nehri kıyısında, Campbellton Yolu köprüsünün altında Jimmy Brown isminde bir balıkçı tarafından bulundu.

Vücudu tamamen çıplak bir halde bulundu. Ölüm sebebi belirlenemeyen boğulma şeklinde açıklandı.

Cenaze töreni 27 Nisan 1981 Pazartesi günü saat 11: 00’de Büyük Dağ Calvary Baptist Kilisesi’nde yapıldı.

27. Kurban: Jimmy Ray Payne – 21 Nisan 1981

21 yaşındaki Jimmy Ray Payne en son 566 Magnolia sokağında üvey babası ve üvey kız kardeşiyle birlikte yaşadığı Vine City Terrace apartmanından çıkarken görüldü. Üzerinde bir koşu kıyafeti vardı. Kırmızı bir şortu ve beyaz tenis ayakkabısı giyiyordu. O öğleden sonra kız arkadaşı Catherine Turner ile Vine City MARTA istasyonunda buluşacaktı.

Jimmy Payne’in cesedi, Jesse Arnold ve karısı tarafından, Riverview Rd bölgesi yakınlarındaki doğu yakasında bulunan Bankhead Highway köprüsünün 2 km kadar kuzeyindeki Chattahoochie nehrinde, Interstate 285 ve Donald Lee Hollowell Parkway NW’nin kesiştiği yerde balık avladıkları esnada bulundu.

İlk bakışta elbiseleri üzerindeydi ama inceleme sırasında iç çamaşırlarının olmadığı anlaşıldı. Kırmızı şortundan telefon numarası yazılı bir kağıt bulundu. Bu numara incelendiğinde diğer bir kurban olan Edward Hope Smith’in yaşadığı Kimberly Road’daki bir adres tespit edildi fakat net bir sonuç alınamadı. Jimmy Ray Payne, aynı zamanda 17. kurban olan Patrick Rogers “Pat-man” ile de arkadaştı.

Ölüm sebebi belirlenemeyen boğulma şeklinde açıklandı. Payne’nın cenaze töreni, 2 Mayıs 1981 Cumartesi günü, Patmos Baptist Kilisesi’nde yapıldı.

Jimmy Ray Payne cinayeti Wayne Williams’ın suçlu bulunduğu iki cinayetten birisidir. Diğer cinayet ise Nathaniel Cater cinayetidir.

28. Kurban: William Barrett – 11 Mayıs 1981

17 yaşındaki William “Billy Star” Barrett, en son McDaniel-Glenn Konut Toplum Merkezi’nde görüldü. Bu topluluk merkezi aynı zamanda 17. kurban olan Patrick Rogers’ın “Pat-man” sık sık gittiği bir yerdi.

Daha sonra bir komşusu onu Kirkwood-East Lake bölgesinde siyah bir çanta taşıyan siyahi bir adamla birlikte tek kapılı, beyaz bir araca binerken gördüğünü ifade etmiştir.

Bir öğrenci onu öldürmesi için yabancı birisinin kendisine 3000$ teklif ettiğini söylemiştir.

Bunlarla birlikte Teyzesi Marry Harris ve kuzeni onu zaman zaman Wayne Williams’ın evinde gördüklerini iddia etmişlerdir.

12 Mayıs 1981’de William Barrett’in cesedi FBI ajanları tarafından I-20 yakınındaki Winthrop Dr ve Greencove yakınındaki Glenwood’da ormanlık bir alanda bir kaldırımda bulundu.

Bölgede yakın bir yerde aracının benzini biten birisi gözaltına alındı. 32 Güneybatı HS bölgesinde bekçi olarak çalıştığı belirlenen Harold Wood isminde ki adam sorgulanmasının ardından serbest bırakıldı.

Ölüm sebebi ip gibi bir nesneyle boğulma olduğu tespit edildi. Cesedinin üzerinde astar ve beyaz köpek tüyleri bulundu. Sadece mavi kot pantolonu eksikti ve diğer tüm kıyfetleri üzerindeydi. Ayrıca üzerinde East Lake Meadows Boys Club kartı, 2 Willie Johnson Paint Co. kartı ve izci çakısı vardı.

Cebindeki bir telefon numarası Omni’de ve 5 numaralı MARTA istasyonunda erkekleri toplayan beyaz bir adama kadar izlendi. Bu beyaz adamın evinde daha önce William Barrett’i gördüğünü iddia eden bir adam tanıklık etti ayrıca bu adam diğer kurbanlardan olan Lubie Geter’i da o evde gördüğünü söyledi. Ayrıntılı soruşturma yapıldı fakat net bir sonuç elde edilemedi

29. Kurban: Nathaniel Cater – 21 Mayıs 1981

27 yaşındaki Nathaniel Cater, bahçıvanlık yapan Robert I. Henry tarafından Rialto Tiyatrosu‘nun girişinde Wayne Williams ile el ele tutuşurken görüldü. O sabah, Woodruff Park yakınındaki Cameo Lounge’dan ayrıldıktan sonra otobüs durağında da görüldü.

Falcon resepsiyon memuru Lyle Nichols, Cater’ı en son 21 Mayıs 1981’de gördüğünü ifade etmiştir.

Nathaniel Cater aynı zamanda diğer bir kurban olan Jimmy Ray Payne’nin eski kız arkadaşıyla da bir dönem çıkmıştır.

Nathaniel Cater’ın cesedi, South Cobb Drive yakınındaki Chattahoochie’nin Atlanta tarafındaki I-285 köprüsünün güneyinde, Jackson Parkway ve Gordon Caddesi arasında 2 erkek balıkçı tarafından bulundu. Ayrıca yanında bir kasa, kıyafet ve bir Thompson-hafif makineli tüfek bulundu.

Vücudu çıplak bulundu. Ölüm nedeninin boğulma olduğu tespit edildi. Sağ omuzunda kurşun yarası vardı. Bununla birlikte bilinmeyen bir adamın parmak izleri tespit edildi.

Cater ölü bulunduktan sonra oda arkadaşı John Henly, Labor bilardo salonunda ağlayarak ve korku içerisinde gelmiş ve bir sonra ki kurbanın kendisi olacağını söylemiştir. Bir hafta önce takım elbise giymiş beyaz bir adam ve pahalı spor kıyafetler giymiş siyah bir adamın Carter’i sormaya geldiklerini ifade etmiştir.

Cater’ın annesi ve kız kardeşi, ilk önce 25 Mayıs 1981’de Wayne Williams’ı Nathaniel ile gördüklerini iddia ettiler ancak daha sonra 18 Mayıs 1981 olduğunu söylediler.

Carter’ın cenaze töreni, 30 Mayıs 1980 Cumartesi, Rev. Johnny L. Jones’un görevlendirdiği Olive Mount Baptist Kilisesi’nde yapıldı.

Bununla birlikte Nathaniel Cater olayı aynı zamanda Wayne Williams’ın yakalanma sürecini tetikleyen kıvılcımın başı olarak değerlendirilebilir. Nitekim polisler bu cinayetin ardından Williams’ın cesedi köprüden attığını ve bunun sonucunda da köprüde nöbet tutun polisler harekete geçerek ilk sorgulamasını köprü üzerinde yapmıştı. Yeterli delil bulamadıkları için Williams’ı serbest bırakmak zorunda kaldıktan sonra olayın üzerine gitmişler ve aynı bölgede Carter’in cesedinin bulunmasının ardından tutuklanma süreci başlamıştır.

Nathaniel Cater cinayeti Wayne Williams’ın suçlu bulunduğu iki cinayetten birisidir. Diğer cinayet ise Jimmy Ray Payne cinayetidir.

isim Yaş Kaybolma tarihi
 Edward Smith 14   21 Temmuz 1979
 Alfred Evans 13   25 Temmuz 1979
 Milton Harvey 14   4 Eylül 1979
 Yusef Bell 9   21 Ekim 1979
 Melek Lenair 12   4 Mart 1980
 Jeffery Mathis 10   11 Mart 1980
 Eric Middlebrooks 14   18 Mayıs 1980
 Chris Richardson 12   9 Haziran 1980
 Latonya Wilson 7   22 Haziran 1980
 Aaron Wyche 10   23 Haziran 1980
 Anthony Carter 9   6 Temmuz 1980
 Earl Terell 11   30 Temmuz 1980
 Clifford Jones 13   20 Ağustos 1980
 Darren Glass 10   14 Eylül 1980
 Charles Stephens 12   9 Ekim 1980
 Aaron Jackson 9   1 Kasım 1980
 Patrick Rogers 16   10 Kasım 1980
 Lubie Geter 14   3 Ocak 1981
 Terry Pue 15   22 Ocak 1981
 Patrick Baltazar 11   6 Şubat 1981
 Curtis Walker 15   19 Şubat 1981
 Joseph Bell 15   2 Mart 1981
 Timothy Hill 13   13 Mart 1981
 Eddie Duncan 21   20 Mart 1981
 Larry E. Rogers 20   20 Mart 1981
 Michael C. McIntosh 23   25 Mart 1981
 Jimmy R. Payne 21   21 Nisan 1981
 William Barrett 17   11 Mayıs 1981
 Nathaniel Cater 27   21 Mayıs 1981

Listede Olmamasına Rağmen Muhtemel Mağdurlar

Bu, polislerin resmi listesinde bulunmayan ancak parametrelerine uygun olabilecek kapsamlı bir mağdur listesidir. Bu listede direkt olarak Atlanta Çocuk Katilinin yani bir diğer ifadeyle Wayne Williams’ın işlediğinden şüphe edilen cinayetlerdir.

1979
1. Yvette Scott, 18, Bıçaklanma
2. Gayle Neeley, 25, Bıçaklanma
3. Ernestine Burkett, 24, Bıçaklanma
4. Sandy Winford (Erkek), 25, Silahla Vurulma
5. Catherine Taylor, 20, Silahla Vurulma
6. Ronald Robinson, 20, Silahla Vurulma
7. Charles Landers, 26, Silahla Vurulma
9. Larry Watkins, 25, Silahla Vurulma
10. Bernard Burch, 26, Silahla Vurulma
11. Bonnie Crawford, 26, Silahla Vurulma
12. James Owens, 21, Bıçaklanma
13. Kathy York, 25, Boğulma
14. Vernelle Tye, 21, Boğulma
15. Erkek, Silahla Vurulma
16. Kadın, Silahla Vurulma
17. Kadın, Bilinmeyen

1980

18. Cynthia Montgomery, 14, Bıçaklanma
19. Angela Bacon, 16, Kafaya Darbe
20. Joseph Lee, 17, Silahla Vurulma
21. Beverly Harvey, 18, Bıçaklanma
22. Johnny Johnson, 27, Silahla Vurulma
23. Clyde Hamilton, 25, Silahla Vurulma
24. Melvin Spencer, 24, Dayak
25. Terry Jones, 23, Silahla Vurulma
26. Edward Scales, 26, Bıçaklanma
27. Eldred Cheves, 23, Silahla Vurulma
28. Mary Ector, 25, Bıçaklanma

1981

29. Faye Yearby, 22, Bıçaklanma
30. Sihahi Erkek, 21, Silahla Vurulma
31. Terrell Black, 24, Silahla Vurulma
32. Effie Hll, 24, Silahla Vurulma
33. Jo Carron Lane, 24, Silahla Vurulma
34. Candy Lane, 26, Silahla Vurulma
35. Yvonne Miller, 27, Silahla Vurulma
36. Danny White, 26, Silahla Vurulma
37. Carolyn Trammel, 23, Bıçaklanma
38. Anita Baynes, 24, Silahla Vurulma

Wayne Williams’ın Tutuklanmasından Sonra

1981

39. Clarence Davis, 16, Silahla Vurulma
40. Stanley Murray, 21, Silahla Vurulma
41. Kadın, Boğulma
42. Erkek, Bilinmeyen
43. Erkek, Silahla Vurulma
44. Kenneth Johnson, 17, Silahla Vurulma
45. Roderick Williams, 23, Silahla Vurulma
46. Kadın, Bilinmeyen
47. Erkek, Bilinmeyen

1982

48. Kadın, 26, Silahla Vurulma
49. Kadın, 22, Boğulma
50. Kadın, 28, Bıçaklanma
51. Kadın, 26, Bıçaklanma
52. Erkek, 27, Silahla Vurulma
53. Erkek, 27, Silahla Vurulma
54. Erkek, 26, Silahla Vurulma
55. Erkek, 26, Bıçaklanma
56. Kadın, 25, Silahla Vurulma
57. Erkek, 23, Silahla Vurulma
58. Erkek, 19, Silahla Vurulma
59. Kadın, 19, Silahla Vurulma
60. Erkek, 28, Silahla Vurulma

1983

61. Erkek, 25, Bilinmeyen
62. Lucretia Bell, 13, Mart ayında yatağında uyurken boğuldu.
63. Erkek, Bilinmeyen

Wayne Williams’tan Kurtulmayı Başarmış Kurban

Atlanta’da yaşayan ve çocukken Atlanta Çocuk Katilinden kurtulan birisi olduğunu iddia eden Tim Thomas isimli adam WSB-TV’nden Aaron Diamant’e açıklamalarda bulundu. Oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulunurken aynı zamanda kendisinin kurtulan bir potansiyel kurban olduğu yönünde ki düşüncelerini aktardı.

Thomas röportajında, 1976 yılında gittiği Atlanta’daki Harper Lisesinden çıkarak evine gittiği esnada yanına beyaz renk station wagon bir aracın yanaştığını ve şoförün kendisine gezmeyi teklif ettiğini söyledi.

Thomas gideceği yer uzak olduğu için bu tür teklifleri zaman zaman kabul ettiğini ve kendisini gideceği yere kadar bıraktıklarını söyledi. Bundan dolayı o günde teklifi kabul ederek araca bindiğini ifade etti. Fakat araca binince bir şeylerin ters olduğunu anladı. Bundan dolayı şoföre kendisini indirmesini ve yürüyerek gitmek istediğini söylediğini ifade etti.

Fakat şoför bunu yapmayacağını söyledi ve onu araçtan indirmeyi reddetti. Thomas ise “Hadi dostum” indir beni diye söylenmeye başlayınca kendisine şoförün para karşılığında cinsel ilişki teklif ettiğini söyledi. Bu teklifi de reddince bu defa adam daha fazla sinirlendi.

Bu arada kendisinin araçtan inmek istediğini fakat bir türlü başaramıyordu. Araba hareket halinde devam ederken Fairburn ve Cascade yollarının kesiştiği noktada, kaçmak için harekete geçti. Bu sırada şoför onu gömleğinden yakalamayı başarmıştı fakat o korkmuş bir şekilde hayatı için mücadele etmeye başladı ve station wagon aracın bagaj kısmına doğru gitmeyi başardı.

1976 yılında yaşanan bu olay Thomas’ın kendi hayat mücadelesini vererek kurtulmasıyla sonuçlanmıştır. Olaydan sonra korkudan kimseyle bir şey paylaşmayan Thomas, adeta olayı aklından çıkarmıştır. Ta ki Wayne Williams’ın Atlanta çocuk katili olarak tutuklandığı haberini televizyonda görene kadar. İşte bu noktada bu adamı tanıdığını hatırlamış ve kalın gözlükleri olan bu afroamerikalı adamın 1976 yılında kendisini kaçırmaya çalışan adam olduğunu hatırlamıştır.

Tim Thomas; “Aklımda dang etti. Bu beni alan adam, dedim.”

Thomas bu hikayeyi 2010 yılına kadar kimseye anlatmadığını fakat geçtiğimiz hafta (2010 yılında) WSB-TV’ye konuşan Atlanta Belediye Başkanı Kiesha Lance Bottoms ve Polis Şefi Erika Shields’ın konuşmalarından sonra gerçekleri herkese anlatmak istediğini söyledi. Özellikle Wayne Williams’ın hala masum olduğunu iddia etmesini ve bunu haberlerde gördüğü anda sadece acı bir gülümseme ile tepki verebildiğini ifade etmiştir.

FBI’dan emekli olan Özel Ajan Greg Jones, WSB-TV’de yayınlanan Thomas’ın hikayesinin güvenilebilir olduğunu söyledi. Jones, “Ben anlattığı hikayenin bir hayal ürünü olmadığını düşünüyorum. Bana güvenilir geldi” dedi. Ayrıca bu kaçırılma girişimi olayının Williams davası için paha biçilemez derecede kıymetli olduğunu aynı zamanda farklı kaçırılma girişimlerinden kurtulmayı başarmış insanlar varsa onlarında bu olayları çıkarak anlatabileceklerini düşündüğünü ifade etti.

Ayrıca bu olay aynı zamanda Williams’ın kurbanlarına nasıl yaklaştığı konusunda da fikir sağlayabileceğini ifade ederek onun aynı zamanda o dönemde 23 yaşında olduğunu ve serbest müzik işleriyle uğraştığını biliyoruz. Kurbanlarını müzik kariyerlerinde iyi yerlere geleceklerini vaat ederek de kandırmış olabilme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu vurgulamıştır.

Dava ve Mahkumiyet

Dava süreci oldukça karmaşık bir şekilde ilerliyordu. Yapılan tüm çalışmalara rağmen herhangi bir şüpheli bulamamışlardı. Bu arada neredeyse her hafta bir çocuk kaçırılıyor ya da ölü olarak bulunuyordu. Halk korku içinde çocuklarına göz kulak olmaya çalışıyordu. Oldukça korku dolu yılların yaşanmasına neden olmuştu hatta dönemin Amerika başkanı bile bu konuyla ilgili kaygılı olduklarını dile getirmişti.

Aynı zamanda FBI’da olaya dahil olmuş bununla birlikte yeni bir birim olarak ortaya çıkan FBI Davranış Analiz Birimi için kritik bir öneme sahip bir davaya dönüşmüştür.

Bu arada dönemin belediye başkanı katilin yakalanması için yardımcı olan kişiye 100 bin dolar ödül verileceğini söylüyordu. Sadece katilin aranması için kullanılan polis gücü ve diğer unsurlar hafta şehre 145 bin dolara mal oluyordu.

Atlanta Belediye Başkanı Maynard Jackson 100 bin dolar nakit parayı bir masanın üzerine dizip arkasında bir konuşma yaptı ve katilin yakalanmasına yardımcı olacak kişiye verileceğini dile getirdi. Bu sırada 17 çocuk öldürülmüştü.

Williams ilk olarak 22 Mayıs 1981’de Atlanta cinayetlerinde şüpheli oldu. Daha önce birkaç kurbanın cesedinin bulunduğu bölge olan Chattahoochee Nehri üzerinde ki bir köprüde bir ekip nöbet tutuyordu. Birkaç defa ceset atıldığı için katilin yine buraya geleceği tahmin ediliyordu. Bu sırada nöbet tutan polisler köprüden Nehire bir şey atıldığını (Suya sert bir şeyin düşme sesi) duydu.

Saat gece 3’ü gösteriyordu. Köprünün çıkışını kontrol altına aldılar ve bir arabanın ona yaklaştığını gördüler. Araba köprünün sonuna doğru yaklaştığı sırada farlarını açmıştı. Onu durdurduklarında adının Wayne Bertram Williams olduğunu öğrendiler. Müzik sektöründe olduğunu aynı zamanda genç yetenekler bulup onların menajerliğini yapmak için seçmeler yaptığından bahsetti. O gece de komşu kasabada bulunan Cheryl Johnson isminde bir genci dinlemek için gittiğini söyledi. Aslında dinlemeyi bir gün sonra yapacakmış ama yeri önceden öğrene bilmek adına gece gidip kontrol etmek istemiş.

Bu arada polisler köprüden atılan bir cesedin olup olmadığını kontrol ediyorlardır. Williams ise polislerin sorularına cevap veriyordu. Arabasının aranması için gönüllü olarak izin verdi. Aracında bazı şüpheli durumlar vardı fakat ne onu tutuklamaya yetecek delillerdi ne de nehirde bir ceset bulmuşlardı. Özellikle aracında bulunan iki ucu bağlı bir şekilde ki halat, eldiven ve koltuklarda ki köpek kılı dikkatleri çekmişti.

Mecburen onu serbest bırakmak zorunda kaldılar. Fakat peşini bırakmadılar ve yaptıkları araştırmalarda gece anlattığı hikayenin bazı kısımlarının doğru olmadığını va Cheryl Johnson isminde birisinin olmadığını ortaya çıkardılar

Üç gün sonra 25 Mayıs 1981’de ise her şeyi tamamen değiştirecek bir gelişme oldu ve olayın yaşandığı köprünün altında 3 gündür kayıp olan 27 yaşındaki Nathaniel Cater‘ın çıplak vücudu nehirde bulundu.

Nathaniel Cater‘ın yapılan otopsi raporunda alkollü olduğu ve asfiksi nedeniyle öldüğünü söyledi. Bu durum onun suda boğularak ölmediğini ortaya çıkarmış oldu.

  • Asfiksi: kişinin nefes alıp vermesine engel olan içerden ya da dışarıdan mekanik etmenler etkisiyle hayat için önemli organ ve dokuların oksijenden yoksun kalmasına denir.

Polis, Williams’ın Cater’ı öldürdüğünü ve arabasıyla köprüden geçerken cesedini nehre attığını ve duydukları sesin bundan kaynaklandığını düşünüyordu. Williams bununla birlikte 3 defa yalan testine girdi ve üçünde de başarısız oldu. Bununla birlikte başka bir kurban olan Jimmy Ray Payne‘in bulunan bedeninden elde edilen kıllar ve bazı lifler Williams’ın evinden, arabasından ve köpeğinden alınan örneklerle uyuştu.

Ayrıca arkadaşlarından alınan ifadelerde bazı zamanlarda onun elinde, kollarında ve yüzünde çeşitli çizikler olduğuna dair bilgiler geldi. Bu çizikler kendisine sorulduğunda çalılara düştüğünü söylemişti. Yapılan araştırmalarda bu çiziklerin görüldüğü dönem bazı kurbanların ölüm tarihleriyle örtüşmüştü.

Williams, bir gün evinin önünde bir basın toplantısı düzenledi ve masum olduğunu iddia etti. Bununla birlikte yalan testine girmeyi ve arabasının aranması için gönüllü olduğunu da vurguladı.

Wayne Bertram Williams, Nathaniel Cater ve Jimmy Ray Payne cinayetleri nedeniyle 21 Haziran 1981’de tutuklandı. Williams’ın davası, 6 Ocak 1982’de Fulton İlçesinde başladı. İki ay süren duruşma sırasında savcılar, Williams’ın evinden ve arabasından (yatak örtüleri, banyo, eldivenler, giysiler, halılar, köpekler ve sıradışı bir üçlü halı elyafı) on dokuz farklı elyaf kaynağını birçok kurbanla eşleştirdi. Diğer kanıtlarda ise bazı kurbanlarıyla birlikte görülmüştü, şüpheli robot resmiyle aynı kişiydi ve kurbanların çoğunun öldürüldüğü günde nerede olduğunu ispat edemiyordu.

Jüri Seçimi

Wayne Williams’ın tutuklu olarak yargılandığı mahkeme için jüri seçimi 28 Aralık 1981 yılında gerçekleştirildi. Yapılan jüri seçimine Wayne Williams’ın ebeveynleri olan Homer ve Faye Williams çifti de katılmıştır.

Jüri seçimi 6 gün devam etti. Yapılan seçimler sonucunda 12 jüri seçildi. Seçilen 12 jüriden 9’u kadın, 3’ü ise erkekti. Bu jüri üyelerinden 8 kişi siyahi, 4 kişi ise beyaz olarak seçilmiştir.

Duruşma, 6 Ocak 1982’de Hakim Clarence Cooper başkanlığında resmen başladı.

Williams kendi savunmasını tek başına yaptı ve çoğu zaman sinirli tavırlarıyla jüriyi karşısına aldı. Duruşmanın sonrasında on iki saat süren toplantıdan sonra jüri, 27 Şubat’ta Williams’ı daha net kanıtlar bulunan 27 yaşındaki Nathaniel Cater ve 21 yaşındaki Jimmy Ray Payne cinayetlerinden suçlu bulundu ve iki defa ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

1990’ların sonunda, Williams bir Habeas Corpus dilekçesi verdi ve yeniden yargılama talebinde bulundu. Butts County, Yüksek Mahkemesi hakimi Hal Craig, temyiz başvurusunu reddetti.

  • Habeas Corpus: Bir kişinin yasadışı bir gözaltı veya hapis cezasını mahkemeye bildirebileceği ve mahkemeden tutuklu olup olmadığına karar vermesi için mahkemenin mahkumun genellikle bir hapishane görevlisinin mahkeme huzurunda bulunmasını talep ettiği bir başvuru kaynağıdır.

2004’ün başlarında, Williams bir kez daha yeniden yargılanma başvurusunda bulundu. Avukatları aracılığıyla polis araştırması sırasında bazı Ku Klux Klan üyesinin de soruşturmaya dahil olduğunu ve bununla birlikte onu suçlarla ilişkilendiren halı elyaflarının bilimsel bir inceleme olmadığını iddia etti. Bir federal yargıç 17 Ekim 2006 tarihinde yeniden yargılama talebini reddetti.

  • Ku Klux Klan: 24 Aralık 1865’te ABD’nin Tennessee eyaletinde kurulan, siyahi karşıtı, beyaz üstünlükçüsü ve göçmen karşıtı, ırkçı bir gizli örgüt.

Sonrası

Ne Williams, ne de bir başkası 1981 yılında Atlanta’nın Güney Nehri’ne atılan 13 yaşında Curtis Walker olarak tanımlanan bir çocuğun öldürülmesi için yargılanmadı. Bununla birlikte bulunan bu ceset aynı zamanda Williams’ın yakalanmasına giden süreci tetiklemiştir.

Bu cesedin bulunmasının ardından Atlanta polisi ve FBI yeni bir strateji geliştirerek katilin artık Chattahoochee Nehri üzerinde bulunan köprülerden birisinden cesetleri atabileceği stratejisini geliştirdi. Nehir akıntısı çok güçlü olduğu için bir yerden bırakılan ağır bir cisim kilometrelerce ileride bulunabiliyor ve net olarak nereden atıldığı tespit edilemiyordu. Olayların işlendiği bölgeler incelendiğinde katilin muhtemel cinayet bölgesi belirlendi ve bu bölge içerisine 14 farklı köprü yer alıyordu. Bu 14 köprüde yaklaşık 4 hafta nöbet tutuldu. Özellikle geceleri geçiş yapan tüm arabalar dikkatlice ve aynı zamanda gizlice izlenerek herhangi bir şüpheli durum tespit edilmeye çalışıldı.

Bu çalışmanın sonucunda bir gece saat 3 sularında nehirden şiddetli bir suya düşme sesi geldi. Bunun ardından köprü çıkışında ki polisler farları sönük halde köprünün ortasından gelen Station Wagon bir aracı tespit etti. Araç köprü çıkışına yaklaştığında farlarını açmıştı. Bu aracın içinde ki kişi ise Wayne Williams’tı ve artık şüpheli hale gelmişti.

Williams cezasını Telfair Eyalet Hapishanesinde çekmektedir.

Yeniden Araştırmalar

Williams, başından beri masum olduğunu iddia etti ve Atlanta yetkililerinin, şehirdeki bir ırk savaşından kaçınmak için KKK’nın (Ku Klux Klan) cinayetlere karıştığına dair kanıtlar ortadan kaldırdığını iddia etti.

Avukatları, mahkumiyetin masum bir adamın tüm hayatının büyük bir bölümünü hapiste geçirmek zorunda kaldığını ve gerçek katil ya da katillerin hala dışarıda dolaşmasına neden olan derin bir adaletsizliğe neden olduğunu ifade etti.

Buna karşılık, yargılanırken Williams’a dava açan FBI ajanı Joseph Drolet, “Williams’ın tutuklanmasından sonra cinayetlerin durmasına ve o zamandan beri hiçbir şey olmadığına” dikkat çekerek, Williams’ın mahkumiyetinde haklı olunduğu üzerinde durdu.

Diğer gözlemciler soruşturmanın doğruluğunu ve sonuçlarının geçerliliğini eleştirdiler.

Yazar James BaldwinGörülmeyen Şeylerin Kanıtı (1985) isimli makalesinde, Williams’ın suçu hakkında akıllara takılan bazı sorular sordu. Yerel halktan ve bazı kurbanların ebeveynleri, iki öğretmenin oğlu olan Williams’ın bu kadar insanı öldürebileceğine inanmıyordu.

6 Mayıs 2005’te DeKalb İlçe Polis Şefi Louis Graham, Şubat ve Mayıs 1981 arasında Williams’a atfedilen bu ilçede öldürülen dört çocuğun cinayet davalarının yeniden açılmasını emretti. Bu haberin alınması, bazı mağdurların akrabaları tarafından memnuniyetle karşılandı ve cinayetlerin bazılarında suçlu olabileceğini düşünseler de çoğu için yanlış adamın tutuklandığına inandıklarını iddia ettiler.

Cinayetler sırasında komşu Fulton İlçesinde polis şefi yardımcısı olan Graham, davaları yeniden açma kararının yalnızca Williams’ın masumiyetine olan inancından kaynaklandığını söyledi.

O sırada Atlanta cinayet dedektifi olan eski DeKalb İlçesi Şerif Sidney Dorsey, Williams’ın cinayetler için yanlış suçlandığına inandığını söyledi. Bununla birlikte “Beyaz bir adam tutuklansaydı Amerika’da büyük bir isyan başlardı” dedi. Sidney Dorsey, şu anda seçim rakibi Derwin Brown‘un cinayetini emrettiği için ömür boyu hapis cezasını yatıyor.

Fulton İlçe yetkilileri kendi yetki alanlarındaki davaları tekrar açmamışlardır.

Ağustos 2005’teki bir rapora göre, KKK’ya bağlı beyaz bir üst düzey yönetici olan ve cinayetlerin erken şüphelisi olan Charles T. Sanders bir kez gizlice kaydedilen konuşmalarda işlenen cinayetleri övmüştür. Sanders, ölümlerin herhangi birinin sorumluluğunu aleni olarak üstlenmediyse de, 1981’deki Georgia Soruşturma Bürosu’na katilin “bin zenci neslini yok ettiğini” söyledi.

Sanders’in eski dostlarından ve aynı zamanda film yönetmeni olan Payne Lindsey “Atlanta Monster” isimli belgeselinde isim vermeden Sanders’a atıfta bulunmuştur. Belgeselde KKK’nın bu suçlamalardan doğrudan etkilenmediğini ve bazı arkadaşlarının hiç şüpheli olarak görülmediğine değindi. Bununla birlikte Sanders’in (Direk isim vermeden atıfta bulunmuştur) Williams’ın evinden alınan ve cesetlerin üzerinde de bulunan halının aynısını kullanıyor olmasının ve Williams’ın sahip olduğu bir Alman çoban köpeğine onunda sahip olduğunun ne kadar dikkat çekici olduğunu vurguladı. Yetkililerin Wayne Williams gibi birisini gözaltına aldıktan sonra artık onlar için iş çoktan bitmişti.

Dava bir kez daha 21 Temmuz 2006’da kapatıldı.

Eski FBI profilcisi John E. DouglasMindhunter adlı kitabında, “Adli ve davranışsal delillerin kesin olarak Wayne Williams’ın Atlanta’da işlenen 11 siyahi çocuğun katili olduğunu gösterdiğini ancak onu 1979-1981 yılları arasında işlenen çoğu çocuk cinayetleriyle ve kaybolmalarıyla ilişkilendirebilecek net bir delil bulunmadığına” inandığını söyledi.

2007’de FBI, kurbanlardan birinde bulunan iki insan kılında DNA testleri yaptı. Kıllardaki mitokondriyal DNA dizisi, DNA’larını eşleştirmeyerek kişilerin %99.5’ini ortadan kaldıracaktır. Kıllardaki mitokondriyal DNA dizisi, Afrikalı Amerikalı kişilerin %98’ini DNA’larıyla eşleştirmeyerek ortadan kaldıracaktır. Bununla birlikte, Williams’ın DNA’sını eşleştirdiler ve bu yüzden kılların onun olduğu olasılığını ortadan kaldırmadılar.

2010 yılına gelindiğinde, 6 Şubat 1981 yılında ölü olarak bulunan 11 yaşındaki kurban Patrick Baltazar‘ın cesedi üzerinde bulunan kafa derisi kılları üzerinde DNA testi yapılmıştır. Sonuçlar kesin olarak kesin olmamakla birlikte, bulunan DNA dizisi FBI veri tabanında bulunan 1.148 Afroamerikalı saç örneğinden sadece 29’unda ortaya çıkmaktadır.

Baltazar cinayeti, Williams’ın davasında jüriye sunulan 10 ek kurban arasında yer aldı, ancak Williams bu davalardan hiçbiriyle suçlanmadı.

Baltazar’ın vücudunda da bulunan köpek tüyleri, 2007 yılında Williams ailesinin Alman Çoban köpeğinde de bulunan bir DNA dizisi bulunan Davis Veteriner Hekimliği Fakültesi California Üniversitesi’ndeki genetik Laboratuvarı tarafından test edildi. Bununla birlikte, laboratuvarın yöneticisi Elizabeth Wictum, sonuçların “Oldukça önemli” olmasına rağmen sonuçlarının kesin olmadığını belirtti. Nükleer DNA’dan farklı olarak bir köpeğe özgü olmadığı gösterilemeyen sadece mitokondriyal DNA test edildi.

Bu, raporda, vücuttaki kılların Williams’ın köpeğiyle aynı DNA sekansını içerdiğini söylerken, aynı DNA sekansının 100 köpekte 1’de meydana geldiği anlamına gelir. FBI raporunda, olayda şüpheli olarak sadece “Wayne Williams’ın dışlanamayacağını” belirtti.

Yani bu sonuçlar Williams’ın tam olarak suçlu olduğunu göstermiyorsa da onun tamamen şüpheliler arasından çıkarılmamasını sağlıyordu.

Nisan 2015’te yayımlanan Adalet Bakanlığı’nın bir araştırması, 1980’lerde ve 1990’larda FBI araştırmacıları tarafından yapılan çok sayıda saç analizinin “profesyonel standartları karşılamadığı” sonucuna varmıştır. Savunma avukatı Lynn Whatley derhal raporun yeni bir temyiz için temel oluşturacağını açıkladı; ancak savcılar saç delillerinin Williams’ın mahkumiyetinde sadece küçük bir rol oynadığını belirtti.

21 Mart 2019‘da Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms ve Atlanta Polis Şefi Erika Shields, yetkililerin Atlanta Polis Departmanı, Fulton İlçe Bölge Avukatlık Bürosu ve Georgia Soruşturma Bürosu tarafından toplanacak cinayetlerden delilleri tekrar test edeceğini açıkladı. Bir basın toplantısında, Belediye Başkanı Bottoms, “Test edilecek hiçbir şey kalmamış olabilir. Ancak tarihin bizi eylemlerimizle yargılayacağını ve denediğimizi söyleyebileceğimizi düşünüyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Wayne Williams Masum mu?

Eski FBI profilcisi John E. Douglas, Atlanta çocuk cinayetleri şeklinde tarihe geçmiş olan tüm cinayetlerin Williams tarafından işlendiği yönünde bir düşüncesinin olmadığını ifade etmektedir. Özellikle bazı cinayetlerin farklı kişilerce hatta KKK (Ku Klux Klan) tarafından işlenmiş olabileceği yönünde düşüncesinin olduğunu söylemiştir. Bununla birlikte özellikle çıkartılan profil, öldürülme şekilleri, cesedin bırakılma şekli ve cesedin bırakıldığı yerlere bakıldığında Williams’ı doğrudan işaret eden bir çok faktörün elde edildiğini ifade etmektedir.

Yapılan ilk araştırmalarda Williams ailesinin köpeği “Sheba” üzerinden alınan tüyler, evlerinden alınan yeşil renk halından elde edilen lifler ve bununla birlikte arabasından alınan saç kılları net bir şekilde onu iki cinayetle bağlantılı kılıyordu. Bu iki cinayetten birincisi Nathaniel Cater, ikincisi ise Jimmy Ray Payne olarak belirlenmiştir.

Bunlarla birlikte FBI profilcisi John E. Douglas, daha derinlemesine incelemelerde bulunarak katilin ana hatlarıyla profilini çıkarmış ve bu profilin Williams ile doğrudan ilintili olduğunu açıklamıştır.

Williams’ın yaşamında yaşadığı birçok başarısızlık vardı. Williams işlerini çok sık değiştiriyor ve işten işe koşturuyordu. Bir türlü bir alanda başarılı olamayan Williams sonunda serbest fotoğrafçılık kariyeri de umduğu gibi gitmiyordu.

Douglas, her ne kadar akıllı, iyi ve açık bir şekilde konuşuyor olsa da derinlerde Williams’ın hayatının kontrolden çıktığını hissediyordu. Cinayetlerde kontrol hissini duyması onu daha fazla cinayete itiyordu.

Wayne Williams kesin olarak 2 cinayetten hüküm yemiş ve 2 defa ömür boyu hapis cezası almıştır. Diğer cinayetlerden kesin olarak hüküm yememesine rağmen o Atlanta Çocuk Cinayetlerinin arkasındaki adam, Afrika kökenli Amerikalı seri katil ya da “Atlanta Canavarı” olarak da damgalanmıştı. Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise cinayetlerin onun tutuklanmasının ardından net bir şekilde kesilmesiydi.

Bununla birlikte FBI profilcisi John E. Douglas, Williams’ı 29 kaçırılma ve öldürülme olayından en az 20 tanesine bağlamayı başarmıştı. Sadece bu bağlantılar net bir şekilde katilin o olduğunu göstermekte yetersiz kalmaktaydı. Delil yetersizliğinden dolayı bu cinayetlerden hüküm yemedi.

Bu delil yetersizliği, Wayne Williams’ın aslında masum olabileceğini de gösteriyor. Bunun en büyük göstergelerinden birisi Williams’ın ilk şüpheli olarak durdurulmasından hapis cezası almasına kadar ve hatta günümüze kadar geçen süreçte sürekli olarak masum olduğunu iddia etmesidir. Ayrıca hapishanede yaptığı bir röportajda kaderini kabul ettiğini ve tanrının onun için bir planının olduğuna inandığını söylemiştir.

Ayrıca, iki film yapımcısı Payne Lindsey ve Donald Albright, Williams ile 1000 saatten fazla görüşme ve araştırma yaptıklarından sonra 40 yıllık bir olayı daha yakından araştırdıklarından dolayı Williams’ın kanıtlarının çoğundan şüphe ettiklerini söylemişlerdir. Film yapımcıları Georgia Araştırma Bürosu’nun (GBI) cinayetleri aslında Ku Klux Klan (KKK) üyesi birisinin işlendiğini gösteren kanıtların tamamının ortadan kaldırıldığını açıklamıştır. Bunu, olayın yaşandığı dönemde halkın suçluya karşı oluşturduğu nefretin bir ırk çatışmasına dönmesinden korktukları için yaptıklarını ifade etmişlerdir.

Gerekten de olayın yaşandığı dönemde yerel halk beyaz bir ırkçının siyahi çocukları ortadan kaldırmaya çalıştığını düşünüyor ve özellikle beyaz ırkın üstünlüğünü savunan bir grup olan Ku Klux Klan’ın (KKK) bir üyesi tarafından bu cinayetlerin işlendiğini düşünüyorlardı. Olayın yaşandığı dönemde yapılan tüm yorumlarda aslında seri katilin bir beyaz olması durumunda karşılıklı olarak bir ırk çatışmasının yaşanacağı kaçınılmaz bir gerçek olarak değerlendiriliyordu.

Williams’ın avukatları da yine ırksal bir çatışmanın başlamasının önüne geçebilmek için müvekkillerinin günah keçisi olarak ilan edildiklerini ifade ettiler. Bu sayede zaten siyahi bir katil aradıkları için de Williams’ın göz altına alınmasıyla davanın hızlı bir şekilde kapatıldığını iddia etmektedirler.

Bu sorunu FBI profilcisi John E. Douglas ise farklı bir şekilde ele alıyordu. Özellikle siyahi insanların beyazlara karşı daha az konuşkan olduklarını ve siyahi bir çocuğa yaklaşan bir beyazın hemen dikkat çekeceğini dile getiriyordu. Bu konuda özellikle kendisinin bir araştırma yaptığını ve siyahi bir adamın araçla siyahilerin çoğunlukta yaşadığı bir mahallede çocukları oldukça kolay bir şekilde arabasına aldığını fakat beyaz birisinin daha ilk konuşma girişiminde çocuklardan ve aynı zamanda anında mahallelilerden tepki gördüğünü ortaya çıkarmıştır. FBI profilcisi John E. Douglas’a göre katil beyaz birisi olsaydı oldukça çabuk fark edilecekti.

Aslına bakıldığında Atlanta’da öldürülen bazı çocukların yakınları bile Williams’ın suçsuz olabileceğini düşünmektedir. Yeterince delilin olmamasından dolayı aslında çocuklarının katilinin dışarıda dolaştığını düşündüklerini dile getiren aile bireyleri aslında katilin beyaz biri olabileceği yönünde düşünceleri olduklarını dile getirdiler.

Fakat 2010 yılında teknolojinin de gelişmesiyle birlikte elde edilen delillerin daha farklı aşamalarda incelemelerinin yapılması için imkan bulunmuş oldu. Bu aşamada 10 yaşında ki bir kurbanın (Charles Stephens) vücudundan elde dilen iki kılın DNA’sı incelendi. Yapılan inceleme sonucunda bu iki kılın Wayne Williams’a ait olma ihtimali %98 olarak tespit edildi.

Araştırmacılar, bu sonucun elde edilmesinin ardından Williams aleyhindeki davaların güçlendiğine ve Atlanta Çocuk Cinayetlerinden sorumlu olduğuna iyice emin olduklarını ifade ettiler.

Yapılan hiçbir test Williams’ın suçsuz olduğunu ispatlamamıştır, fakat çocukların cinayetlerinden %100 ihtimalle suçlu olduğunu gösteren herhangi bir test sonucu da elde edilememiştir. Ayrıca Williams yakalandıktan sonra cinayetler de tamamen durmuştur.

Özetle, çocuk cinayetleri pek çok katilin dahil olduğu bir örgütün işi miydi, Williams bu örgütten bağımsız mıydı, yoksa dahil miydi, yoksa ortada bir örgüt yok muydu, çocukların katili Williams mıydı, başka biri miydi, bu soruların cevapları hakkında hala kesin bir bilgi ortada yok.

Bilinen tek şeyse, günümüzden 35-40 sene önce Atlanta’da, yüzyılın en korkunç cinayetlerinin küçücük çocukları hedef alarak herkese dehşet saldığı…

Wayne Williams şuanda hala Telfair Devlet Hapishanesinde yatmaktadır.

Medya

Atlanta Çocuk Katilinin hayatı ve cinayetlerin işlendiği dönemle ilgili çok sayıda belgesel, film ve dizi çekilmiştir. Özellikle Wayne Williams ile ilgili suçlamaların incelendiği ve Wayne Williams ile Atlanta Çocuk Cinayetlerini araştıran oldukça fazla belgesel çekildi. Bununla birlikte popüler olarak en son Netflix’in yayınladığı orijinal dizisinde incelenen Atlanta Çocuk Katilinin hayatı oldukça yoğun ilgi gördü.

Netflix orijinal dizisi Mindhunter’da incelenen “Atlanta Çocuk Katili” özellikle FBI’da yeni yeni ortaya çıkan bir birim olan “FBI Davranış Analiz Birimi” üzerinden anlatılarak aynı zamanda bu birimin ilk tohumlarının da nasıl atıldığını gözler önüne sermiştir. Yapılan analiz ile Wayne Williams’ın ne kadar tutarlı olduğu ortaya çıkarken aynı zamanda bu katilin düşünce yapısının da ortaya çıkartılması sağlanmıştır.

Williams, Netflix dizisi Mindhunter’ın 2. Sezonunda Charles Manson ve David Berkowitz gibi diğerler katillerin yanında ana rakip olarak karşımıza çıkıyor . Wayne Williams ise Christopher Livingston tarafından canlandırıldı.

FOTOĞRAFLAR

Wayne Williams

Wayne Williams radyo stüdyosunda. 1974 (16 Yaşında)

16 yaşındaki Wayne Williams ve arkadaşları, ebeveynlerinin bodrum katında, düşük voltajlı bir radyo istasyonu inşa ettikleri yerde toplandılar.

1981 yılında çekilen fotoğrafta üç erkek cesedinin bulunduğu alanların yakınında, College Park’ın ormanlık alanlarını taramak için soğuk bir Pazar günü yaklaşık 50 gönüllü aramaya katıldı.

West Hunter Street Baptist Kilisesi’nde, Atlanta Polis Şefi Eldrin Bell,
1981 tarihli bu fotoğrafta kayıp çocuk Lubie ‘Chuck’ Geter’in fotoğrafını gösteriyor.

Chattahoochee Nehri üzerindeki Güney Cobb Drive köprüsü. Wayne Williams ilk olarak bu köprü üzerinde durduruldu.

Yaklaşık 200 kişi çocuk ölümlerinin durdurulması için yürüyüş yapıyor.
1981 yılında çekilen bu  fotoğrafta Atlanta şehrinden geçerken “Gençliği Kurtar” pankartı ile yürüyor.

1981 yılında çekilen bu fotoğrafta Curtis Walker’ın cesedini St. John Baptist Kilisesi’ne taşıyan gençler. Walker’ın cinayeti davası 2005’te yeniden açıldı, ancak çözülemedi.

Nathaniel Cater’ın 27 yaşında, 1981 tarihli bu fotoğrafta Chattahoochee Nehri’nden çıkartılıyor.

Ambulans görevlileri, 1981 yılında Nathaniel Cater’ın vücudunu Chattahoochee Nehri’nden çıkartıyor.

Polis, 14 yaşındaki Lubie “Chuck” Geter’in boğulmuş cesedinin bulunmasından sonra görevliler Atlanta’nın güneybatısındaki Vandiver Yolu boyunca arama yapmaya hazırlanıyor.

Polis memurları Patrick Baltazar’ın cesedini DeKalb County’deki Corporate Square yakınlarındaki ormanlık alandan çıkartıyor.

Atlanta polis memurları 1980 yılında çekilen bu fotoğrafta Chattahoochee nehir kıyısından bir çocuğun cesedi çıkartılıyor. Atlanta Çocuk Cinayeti kurbanlarının çoğu küçük erkek çocuklar veya gençlerdi. 1980’de kaybedilen pek çok çocuk Atlanta’da kayboldu. Bu dönem “Ölüm Yazı” olarak adlandırıldı.

Wayne Williams’ın anne ve babası Homer ve Faye Williams 28 Aralık 1981’de yapılacak olan jüri seçimine katılıyor.

Atlanta’nın Dixie Hills semtinde Wayne Williams’ın doğduğu ve ebeveynleriyle büyüdüğü ev.

Wayne Williams’ın babası Homer Williams ve bazı kurbanların üzerinde tüyleri bulunan aynı zamanda ailenin köpeği olan Sheba.

1982 yılında Wayne Williams davası jüri üyeleri kurbanların çoğunun atıldığı düşünülen Chattahoochee Nehri’nde incelemeler yapıyor.

Wayne Williams, 15 Şubat 1982’de yargılanması nedeniyle mahkemeye giderken Fulton İlçesi hapishanesinden çıkartılıyor.

Wayne Williams ve avukatı Bobby Lee Cook 1986 yılında gerçekleşen bir duruşma sırasında.

Nadir bir hapishane fotoğrafında Wayne Williams – 17 Haziran 1991

Kaynaklar:

  1. ^ Saferstein, Richard (1987). Criminalistics: An Introduction to Forensic Science. Upper Saddle River, New Jersey: Prentice Hall. p. 75. ISBN 978-0131932692.
  2. ^ Stuart, Reginald (June 22, 1981). “Suspect in Atlanta: Young, Big Ideas, But a Career of Limited Achievement”. New York Times. New York City: New York Times Company. Retrieved August 20, 2019.
  3. ^ “Police Officer possibly asleep on bridge: expert”. Gadsden Times. Gadsden, Alabama: New Media Investment Group. February 21, 1982.
  4. ^ Soledad O’Brien (host) (July 4, 2011). CNN SPECIAL: Atlanta Child Murders. CNN.
  5. ^ “Victims linked to Atlanta serial killings”. CNN. Atlanta, Georgia: Turner Broadcasting Systems. June 1, 2010. Retrieved November 4, 2013.
  6. ^ Polk, Jim; Zdanowicz, Christina (September 6, 2010). “CNN viewers: Williams ‘guilty’ in Atlanta child murders”. CNN. Atlanta, Georgia: Turner Broadcasting Systems. Retrieved September 8, 2014.
  7. ^ “Lawyer Sees Hope for Retrial in Atlanta Murders”. The New York Times. New York City: New York Times Company. August 30, 1987. Retrieved December 10, 2015.
  8. ^ Rawls, Wendell Jr. (February 25, 1982). “Final Testimony Hurts Defense In Atlanta Trial”. The New York Times. New York City: New York Times Company. Retrieved May 29, 2018.
  9. ^ Rowson, Kevin (April 30, 2015). “Atlanta Child Murders: Wayne Williams hopes for appeal”. USA Today. McLean, Virginia: Gannett Company. Retrieved May 29, 2018.
  10. ^ Robinson, Daryl A. (July 10, 1998). “Attorney General Baker Announces Wayne Williams’ Convictions Upheld” (Press release). Atlanta, Georgia: Department of Law, State of Georgia. Retrieved May 29, 2018.
  11. ^ “Convicted killer blamed for Atlanta child murders seeks new trial”. WDUN. Atlanta, Georgia. The Associated Press. February 24, 2004. Retrieved May 29, 2018.
  12. a b Breed, Allen G. (May 15, 2005). “Atlanta Revisits 1981 Child Murders”. Associated Press. Retrieved May 29, 2018 – via truthinjustice.org.
  13. ^ Boone, Christian (August 10, 2012). “Wayne Williams’ old car finds a new home”. Atlanta Journal-Constitution. Atlanta, Georgia: Cox Enterprises. Retrieved May 29, 2018.
  14. ^ Radzicki McManus, Melanie (January 26, 2018). “Was the Wrong Person Convicted in the Atlanta Child Murders?”. HowStuffWorks. Retrieved May 29, 2018.
  15. ^ “Police Reopen Atlanta Child Killing Cases”. Fox News. New York City: News Corp.Associated Press. May 7, 2005. Retrieved May 29, 2018.
  16. ^ Kays, John (June 9, 2010). “Just a Few of The Anomalies of The Atlanta Child Murders!”. NewsBlaze. Adelaide, South Australia: NewsBlaze Pty. Ltd. Retrieved May 29, 2018.
  17. a b c “Missing in Atlanta”. The Investigators. Season 5. Episode 141. May 20, 2004. TruTV.
  18. ^ Police reopen some Atlanta child killing cases in The Augusta Chronicle May 7, 2005
  19. ^ Atlanta murder cases are reopened after 20 years in The Augusta Chronicle on October 5, 2005
  20. ^ Police chief reopens 5th child slaying case in The Augusta Chronicle on May 11, 2005
  21. ^ “Cold-case squad to probe decades-old Atlanta murders”. CNN Justice. May 7, 2005. Archived from the original on July 8, 2012.
  22. ^ Former DeKalb sheriff prefers talk of Williams’ innocence in The Augusta Chronicle on May 30, 2005
  23. ^ Child killer called innocent in The Augusta Chronicle on June 4, 1998
  24. ^ Joshua Sharpe, The Atlanta Journal-Constitution. “18 years ago: DeKalb’s sheriff had his political rival murdered”. ajc. Retrieved March 25, 2019.
  25. ^ Weber, Harry R. (August 7, 2005). “Klan Was Probed in Child Killings In Atlanta”. Washington Post. Washington DC: Nash Holdings LLC. Retrieved May 29, 2018.
  26. ^ “Atlanta Child Murders: Our 1986 Feature, “A Question of Justice””. Spin Magazine (Excerpt from original September 1986 article and full article investigating and exploring the Sanders brothers involvement.).
  27. ^ “Atlanta Monster”. Season 1 Episode 7: Conspiracy? 36:50.
  28. ^ “Was Wayne Williams framed?/Recruiter for KKK said to admit role in Atlanta murders”. Houston Chronicle. Section A, Page 4, 2 STAR Edition. October 9, 1991. Archived from the original on June 15, 2012.
  29. ^ New Questions in Atlanta Murders – Did prosecutors withhold evidence of Klan involvement in children’s death? p. 36 in ABA Journal, The Lawyers Magazine in May 1992
  30. ^ Douglas, J. and Olshaker, M. Mindhunter: Inside the FBI Elite Serial Crime Unit. William Heinemann (1986), p. 147-9. ISBN 0434002623.
  31. ^ Douglas, J. and Olshaker, M. Mindhunter: Inside the FBI Elite Serial Crime Unit. William Heinemann (1986), p. 147-9. ISBN 0434002623.
  32. ^ Harry R. Weber (June 26, 2007). “DA: DNA Tests Link Williams to Killings”. Associated Press. Retrieved November 26, 2017.
  33. ^ Jim Polk, CNN (September 6, 2010). “DNA test strengthens Atlanta child killings case”. CNN.com. Retrieved February 10, 2014.
  34. ^ “Atlanta Child Murders: Wayne Williams hopes new information leads to appeal”. Retrieved June 10, 2015.
  35. ^ Sharpe, Joshua. “Police plan to re-test Atlanta Child Murders evidence”. ajc. Retrieved March 21, 2019.
  36. ^ “Atlanta’s Mayor pushes for review in ‘Child Murders’ cases”. The Public’s Radio. March 21, 2019. Retrieved March 22, 2019.
  37. ^ Barcella, Laura (February 1, 2018). “Was Serial Killer Wayne Williams Really the Atlanta Monster Who Murdered Dozens of Black Kids?”. A&E. Retrieved March 15, 2019.
  38. ^ https://www.imdb.com/name/nm5651486/?ref_=ttfc_fc_cl_t26
Etiketler : Atalanta Monster Atlanta çocuk cinayetleri Atlanta çocuk katili Atlanta Monster Wayne Bertram Williams kimdir Wayne Williams kimdir Wayne Williams Masum mu
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image